Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna Agentgebaseerde modellen in de economie: theorie, toolkit en beleidslaboratoria
Scuola Superiore Sant’Anna

Agentgebaseerde modellen in de economie: theorie, toolkit en beleidslaboratoria

Pisa, Italië

5 Days

Engels

Full time

18 May 2025

07 Jul 2025

EUR 200 *

Op de campus

* van 200 tot 1000 euro, afhankelijk van het jaarinkomen van de aanvrager

Invoering

De studie van economieën die worden gezien als complexe evoluerende systemen is een geschikte analyselens gebleken om de vele voorbeelden van de structuur van het kapitalisme te interpreteren en diagnoses te stellen. Heterogeniteit, niet-lineariteit, onderling afhankelijke en cumulatieve processen, structurele crises, regimeveranderingen, padafhankelijkheid en ongelijkheid behoren tot de belangrijkste eigenschappen van zowel micro- als macro-economische verschijnselen.

  • Agentgebaseerde modellen zijn een krachtig en groeiend hulpmiddel om theoretische modellen te ontwikkelen die gedisciplineerd zijn door empirisch bewijs en die de complexe en evoluerende aard van economieën kunnen aanpakken; bovendien vormen ze een natuurlijk beleidslaboratorium dat de mogelijkheid biedt om scenarioanalyses uit te voeren die nuttig zijn om beleidskeuzes te onderbouwen.
  • Het Institute of Economics van Sant'Anna School of Advanced Studies lanceert de tweede Seasonal School in "Agent-based models in Economics: theory, toolkit, and policy laboratories".
  • De Seizoensschool is bedoeld om de volgende doelstellingen te bereiken:

Lesmethoden

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen