
Certificaat in
Certificaat in Gezondheidszorgkok Saskatchewan Polytechnic

Invoering
Koks in de zorg zijn gewild. Het Health Care Cook-programma is ontworpen om koks voor te bereiden op het werk in zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, langdurige zorginstellingen, persoonlijke verzorgingstehuizen en particuliere zorginstellingen. Je leert omgaan met patiënten en bewoners, diëten aanpassen om te voldoen aan specifieke textuur- en voedingsbehoeften met betrekking tot medische aandoeningen, en werken als onderdeel van een interdisciplinair team. Je combineert hands-on kookvaardigheden met online theoretische kennis om op flexibele wijze waardevolle kookervaring in de gezondheidszorg op te doen.
Het Health Care Cook-programma is een intensief certificaatprogramma van 39 weken dat wordt aangeboden via Saskatchewan Polytechnic Moose Jaw Campus en Prince Albert Campus. Je doet ervaring op in:
- algemene kookvaardigheden
- menuplanning
- voeding
- speciale diëten
- speciale evenementenplanning
- communicatie vaardigheden
- keuken operaties
- veiligheid en sanitaire voorzieningen
- gezondheidszorgsystemen
toelatingen
leerplan
- BAK 105 Bakken 4 credits
- CKNG 149 Cold Foods 2 credits
- CKNG 151 Inleiding Koken in de Zorg 3 studiepunten
- CKNG 152 Ontbijt Koken 2 credits
- CLTR 200 Cultuur en diversiteit 2 studiepunten
- ETEN 102 Voedselproductie op korte termijn 4 studiepunten
- ETEN 110 Regionale en culturele voeding 2 studiepunten
- ETEN 111 Aantal Voedselbereiding 4 credits
- ETEN 112 Vleesbereiding 4 studiepunten
- ETEN 113 Groenten en Zetmeel 3 credits
- FOOD 114 Bouillon, Soepen en Sauzen 3 credits
- HLTH 200 Gezondheidszorgactiviteiten 2 studiepunten
- NUTR 102 Speciale diëten 1 3 credits
- NUTR 103 Speciale diëten 2 3 credits
- NUTR 105 Inleiding tot voeding 4 studiepunten
- PLAN 100 Special Event Planning 2 credits
- PLAN 101 Keukenoperaties in instellingen voor gezondheidszorg 4 studiepunten
- PLAN 179 Menu Ontwikkeling 3 studiepunten
- PROF 101 Professionaliteit in de foodservicesector 3 studiepunten
- SAFE 113 Keukenveiligheid 1 tegoed
- SANT 111 Safe Food Management 1 punt
- WERK 138 Werkervaring 0 studiepunten