Keystone logo
© Quality Fly
Quality Fly Aviation Academy

Quality Fly Aviation Academy

Quality Fly Aviation Academy

Invoering

Waarom de EASA-licentie?

De meest erkende licentie door burgerluchtvaartautoriteiten over de hele wereld. Dankzij de hogere normen
vergeleken met de FAA-licentie en de betrouwbaardere registratiegegevens van studenten, geven luchtvaartautoriteiten de voorkeur aan het inhuren van EASA-licentiehouders .

FAA vereist in veel landen, zoals de VS, een minimum van 1500 vlieguren om als First Officer bij een luchtvaartmaatschappij te werken. EASA-houders hebben echter geen beperking om als First Officer bij welke luchtvaartmaatschappij dan ook te vliegen na voltooiing van de ATPL Integrated-cursus, met een minimum van in totaal 205 uur .

Nieuw opleidingsprogramma voor luchtvaartpiloot

De geïntegreerde ATPL van de academie is ontworpen om het hoogste competentieniveau te garanderen om met de meest veeleisende luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld te vliegen en om de studenten voor te bereiden op reële omstandigheden.

Het nieuwe programma omvat niet alleen de nieuwste en toekomstige EASA-vereisten, zoals KSA, Advanced UPRT, CBTA en TEM, maar ook innovaties, waaronder:

 • 40 uur APS MCC in een AIRBUS 320 FFS LEVEL D. Deze APS MCC verdubbelt het aantal uren van een standaard MCC, waardoor de voorbereiding op een luchtvaartsimulatorbeoordeling aanzienlijk wordt vergroot
 • Zweefvliegen - 3 vluchten Basic Gliding in hun trainingsprogramma, evenals theorielessen. Het wordt steeds gebruikelijker dat luchtvaartmaatschappijen zweefsessies aan hun trainingsstructuren toevoegen om de afhandelingsvaardigheden te verbeteren en zo het automatiseringseffect tegen te gaan
 • De training is gericht op de vereisten van luchtvaartmaatschappijen, met de nadruk op zachte vaardigheden die de technische vaardigheden aanvullen, in navolging van de ICAO-kerncompetenties
 • Onbeperkte toegang tot een gecontroleerde trainingssimulator
 • 100% in de nieuwe generatie glazen cockpitvloot met het hoogste milieurespect, met een verbruik dat tot 50% lager is dan dat van de gelijkwaardige oude vloot
 • Nachtvluchten in een meermotorig vliegtuig
 • End-to-end follow-up, inclusief één-op-één versterkingstraining en voorbereiding op loopbaanadvies

Neem contact met ons op of neem deel aan een van onze Open Dagen om meer te weten te komen over ons programma of om te ontdekken of Pilot worden iets voor jou is.

Statistieken

We zijn trots op onze statistieken

+90%

Theoretische kennis
Slagingspercentage voor het eerste examen

+95%

Vliegtraining
Slagingspercentage voor het eerste examen

+150K

Luchtvaartervaring
Door ons team opgebouwde vluchturen

+30

Nationaliteiten
Kwaliteitsvlieg bevordert diversiteit

Vloot

We hebben een vloot van 11 vliegtuigen, bestaande uit:

 • 3 Tecnam P2002JF
 • 5 Tecnam P2008 JC
 • 2 Tecnam P2006T
 • 1 Cessna 172S

Sinds 2018 vernieuwen en groeien we onze vloot met een snelheid van twee vliegtuigen per jaar. In 2024 arriveren er nog vier gloednieuwe Tecnam P2008- vliegtuigen.

Onze simulatoren bestaan uit:

 • 1 FNPT II Elite King B200 Turboprop MCC (gebruikt tijdens de IFR-fase)
 • 1 Airbus A320 Full Motion Level D Full Flight Simulator (gevestigd op Barajas International Airport en gebruikt voor het APS-MCC-gedeelte van je training.

  Campusfuncties

  Geoptimaliseerde faciliteiten op basis van New Generation Airlines

  • Ground School
  • Administratie
  • Vlucht operaties

  Waarom is Madrid, Spanje, de optimale locatiebasis voor uw training?

  • >300 zonnige dagen per jaar zorgen voor een snellere voltooiing van de cursus.
  • >1.500 vluchten per dag die Madrid met de wereld verbinden.
  • >40 internationale luchthavens in Spanje, Portugal en Noord-Afrika voor een verrijkte trainingsomgeving.
  • -30% minder kosten van levensonderhoud dan Noord-Europese landen.

  Warme omgeving

  Een van onze ongrijpbare en meest opmerkelijke waarden is onze familiale omgeving . Wij weten dat de beste prestaties worden behaald als studenten zich thuis voelen in een warme sfeer . We zijn erg trots op ons team dat hard en gepassioneerd werkt om onze studenten de sleutels tot succes als luchtvaartpiloot te geven in een vertrouwde omgeving.

   toelatingen

   Getuigenissen van studenten

   Waarom studeren aan Quality Fly Aviation Academy</p>

   1. Beste investering

   Wij beschouwen onze ATPL-cursus zelf als de levenslange investering van de kandidaat. Quality Fly biedt de meest innovatieve en complete training tegen een concurrerende prijs :
   Onze training omvat niet alleen de nieuwste en toekomstige wettelijke vereisten zoals APS MCC, UPRT, CBT, TEM en KSA; maar we bieden u extra waarde als de enige academie die een volledige Flight Simulator- en Zweefvliegopleiding in zijn cursus heeft.

   2. Op luchtvaartmaatschappijen gerichte training

   Onze training is bedoeld voor kandidaten om de hoogste normen te bereiken die worden verwacht bij de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen van vandaag, en omvat niet alleen technische vaardigheden, maar ook niet-technische vaardighedentraining, inclusief een complete reeks sleutelcompetenties:

   • Preventie en herstel van klachten
   • Besluitvorming en faalmanagement
   • Beheer van bedreigingen en fouten
   • Situatiebewustzijnstraining
   • Ontwikkeling van zelfgenoegzaamheidbewustzijn

   3. Kortste duur

   Hoe eerder onze kandidaten houder worden van een Airline Transport Pilot License , des te eerder zullen ze als First Officer bij een luchtvaartmaatschappij aan de slag gaan en dus des te eerder hun investering terugverdiend worden. Quality Fly is een van de weinige organisaties in
   Europa geautoriseerd door EASA voor de ATPL-cursus van 18-24 maanden . Dankzij onze optimale basis voor weeroperaties, nieuwe en overtollige vloot, directe syllabus en ons goed opgeleide team, zijn dit slechts enkele van de redenen om deel te nemen aan onze versnelde cursussen.

   4. Internationale omgeving

   Als een wereldwijd gerichte vliegacademie, waarbij 100% van onze lessen in het Engels wordt gegeven , is QUALITY FLY er trots op een internationale studentenbasis van meer dan 35 verschillende nationaliteiten te mogen verwelkomen.


   Bij QUALITY FLY geloven we in de ontwikkeling van onze studenten die verder gaan dan een technische opleiding. Onze internationale omgeving zorgt voor de natuurlijke ontwikkeling van cultureel bewustzijn, wat een belangrijk voordeel is in de mondiale luchtvaartwereld, waar de beste kansen zich wellicht aan de andere kant van de planeet bevinden. Het resulteert ook in levenslange vrienden en verbindingen over de hele wereld.

   5. State-of-the-art apparatuur

   QUALITY FLY heeft een van de nieuwste en modernste vloten in de EU , die een analoge, op GPS gebaseerde configuratie combineert voor solide vlieginstrumentvaardigheden, met glazen cockpits als introductie door luchtvaartmaatschappijen . Ons hoge niveau van vlootstandaardisatie biedt studenten een aanzienlijke vermindering van de gewenningstijd tijdens de training. Voor de simulatorsessies wordt er getraind in de B200 FNPT II (turboprop), A320 simulator FNPT II (jet) en A320 FFS (jet).

   6. End-to-end coaching

   Omdat het traject vanaf de eerste opening van uw boek tot aan de confrontatie met de professionele luchtvaartindustrie lang en lastig kan zijn, volgen en coachen wij al onze studenten nauwgezet - vanaf de eerste schooldag tot aan de laatste voorbereidingen voor het veiligstellen van een baan.
   Onze instructeurs volgen de voortgang van de studenten voortdurend met regelmatige bijeenkomsten en één-op-één coaching om elke afwijking van het verwachte prestatiepad te voorkomen. Deze opvolging wordt aangevuld met verschillende loopbaanadviessessies . De bovenstaande combinatie zorgt ervoor dat onze studenten een hoog slagingspercentage voor het eerste examen en succes bij de beoordeling van luchtvaartmaatschappijen behalen .

   7. Huisvestingsoplossingen

   Omdat de QUALITY FLY-cursussen intensief zijn, willen we niet dat onze studenten tijd verspillen aan het regelen van huisvesting. Wij bieden integrale oplossingen:

   • Gunstige locatie zonder auto nodig - 40 minuten naar de luchthaven en de nabijheid van een metrostation met gemakkelijke toegang tot het stadscentrum.
   • Concurrerende prijzen - ongeveer 30% minder dan andere Europese woningen
   • Alle nutsvoorzieningen inbegrepen - internet, elektriciteit, water en basisschoonmaak
   • Eén maand borg - in plaats van de drie maanden die bureaus vereisen
   • Volledig uitgerust - met alle voorzieningen

   8. Vacatures voor instructeurs

   QUALITY FLY is een groeiende organisatie, toegewijd aan het onderhouden van een team van zeer gemotiveerde instructeurs van topkwaliteit. Ons studentenselectieproces houdt dit in gedachten, dus naast het opleiden van toekomstige piloten, beschouwen we onze studenten ook als potentiële toekomstige vlieginstructeurs die in aanmerking komen om bij QUALITY FLY te werken.

   De functie van vlieginstructeur is een van de beste manieren om een baan bij een luchtvaartmaatschappij binnen te halen. QUALITY FLY biedt instructeurscursussen aan in combinatie met een arbeidsovereenkomst

   Locaties

   • Madrid

    Carretera Barrio de la Fortuna, s/n, 28054, Madrid

    Vragen