Keystone logo
OTOXO Productions Documentaireproductie en -regie (1 maand intensief)
OTOXO Productions

Documentaireproductie en -regie (1 maand intensief)

Barcelona, Spanje

6 Weeks

Engels

Full time

Request application deadline

Jul 2024

EUR 1.995 / per course

Op de campus

Invoering

Een maand per jaar regisseren 15 geselecteerde deelnemers samen met OTOXO Productionseen serie documentaires van 3 tot 5 minuten. Deze korte films worden gedistribueerd naar festivals en mediakanalen over de hele wereld en gestreamd op het OTOXO-platform. Alleen al om deze redenen eisen we de hoogste kwaliteit van het werk van onze deelnemers en voorzien we hen van de hoogste kwaliteit van training om dit te garanderen.

De producties

Elk jaar in juli regisseren 15 geselecteerde deelnemers samen met OTOXO Productionseen reeks documentaires van drie minuten. Elke productie heeft de naam OTOXO Productions en wordt uitgegeven door Barcelona's toonaangevende culturele tijdschrift BCN MÉS. Alleen al om deze redenen eisen we de hoogste kwaliteit van het werk van onze deelnemers en voorzien we hen van de hoogste kwaliteit van training om dit te garanderen.

Ons 50/50 partnerschap

Onze samenwerking met onze deelnemers gaat verder dan het maken van de film. Mocht die film die we samen maken (of een herziene versie van de film, gebaseerd op dezelfde personages en hetzelfde concept) geld opbrengen, bijvoorbeeld uit een verkoop aan een platform, kanaal, distributeur of ons eigen VOD-platform, dan is de winst van die verkoop wordt 50/50 verdeeld tussen OTOXO Productions en alle deelnemers aan het programma.

De training

De geselecteerde deelnemers krijgen een intensieve training van een maand die hun rol in de productie begeleidt. Ze nemen deel aan gedetailleerde trainingen en onderzoeken van elk aspect van het documentairemaakproces, en in elke fase volgen ze deze training met een bijbehorende productietaak. Er is een dagelijkse tutorial van drie uur, gevolgd door drie uur productietaken (uitgevoerd in groepen).

Deelnemers worden continu beoordeeld en krijgen feedback op elke taak die ze uitvoeren. Aan het einde van hun studies en de productie van de film ontvangen de deelnemers een schriftelijke eindbeoordeling en een schriftelijke referentie van OTOXO Productions, waarin hun activiteiten en verantwoordelijkheden als co-regisseur in de productie worden beschreven.

De OTOXO Productions -docenten zijn zowel Spaanstaligen als moedertaalsprekers Engels. Kandidaten moeten vloeiend Engels of Spaans spreken om deel te nemen.

De uitrusting

Deelnemers krijgen toegang tot alle apparatuur die ze nodig hebben voor de duur van de productie en het programma.

De apparatuur die we voor het programma gebruiken, is specifiek geselecteerd om een balans te vinden tussen kwaliteit - om films te produceren die de normen van OTOXO en onze omroeppartners behouden en verleggen, en betaalbaarheid - zodat onze deelnemers leren hoe ze moeten gebruiken en het potentieel kunnen maximaliseren van apparatuur die voor hen een betaalbare prijs is, terwijl ze doorgaan met het produceren van hun eigen professionele producties.

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen