
Diploma in
Diploma in professioneel koken LaSalle College Montreal

Invoering
Diploma in professioneel koken
Het Professional Cooking-programma (DEP) is bedoeld voor creatieve, onafhankelijke studenten met een sterke interesse in koken en gastronomie. Het is een uitstekende manier om de vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor een stimulerende carrière. Een gecertificeerde chef-kok is een waardevolle, zeer gewilde bron voor de keukens van grote restaurants, hotels, cruiseschepen, financiële instellingen, zorgcentra en seniorenresidenties. In de voedingsindustrie wordt een gekwalificeerde chef-kok beschouwd als een maat voor groei en succes van een bedrijf. LaSalle College, gelegen in het hart van het centrum van Montreal, de hoofdstad van de gastronomie van Noord-Amerika, is de ideale plek om te leren koken.
Dit programma wordt aangeboden in het Frans of Engels.
Carriere vooruitzichten
- koken
- Chef de partie
- Sous chef
- Toekomstige chef-kok
- traiteur
- Institutioneel koken (ziekenhuis, CLSC, etc.)
- Grill koken
Gespecialiseerde training
- Het handels- en het trainingsproces (30 uur)
- Hygiëne en voedselveiligheid (30 uur)
- Gezondheid en veiligheid (30 uur)
- Sensorische eigenschappen van voedingsmiddelen (45 uur)
- Kooktechnieken (30 uur)
- Keukenorganisatie (30 uur)
- Groenten en fruit (60 h)
- Basis voorbereidingen (90 uur)
- Professionele relaties (30 uur)
- Mise en Place: Soepen (45 h)
- Basisdeeg, gebak en batters (60 uur)
- Mise en Place: Vlees, gevogelte en wild (105 uur)
- Mise en Place: Fish and Seafood (90 uur)
- Mise en Place: Hors-d'Oeuvres en Voorgerechten (60 h)
- Mise en Place: Desserts (105 h)
- Menu Planning (60 uur)
- Service: Ontbijt (60 uur)
- Culinaire presentaties (45 uur)
- Service: Menu's du jour (60 uur)
- Service: Hoog-volume menu's (45 uur)
- Productie: banketten en cateringactiviteiten (75 uur)
- Service: Buffetten (45 uur)
- Service: Table d'Hôte en à-la-carte menu's (135 uur)
- Integratie op de werkplek (105 uur)
Cursus Context
- Een stage van 5 weken in een restaurant of horecazaak.
- Keukenproductie en eetkamer service in een daadwerkelijke zakelijke context.
- Docenten met uitgebreide ervaring in de restaurant- en levensmiddelenbedrijven.
Onderwijsmateriaal
- Onderwijs, productie en demonstratie keukens
- Onderwijs en openbare eetzaal
- Leerbalk
Verbonden bedrijven
- Ontvanger van de Excellence Award uitgereikt door de Quebec Hotel and Restaurant Suppliers Association.
- Lid van de vereniging canadienne des chefs de cuisine
- Lid van de Association des restaurateurs du Québec
- Lid van de Chaîne des Rôtisseurs
Toelatingseisen
Om in aanmerking te komen voor toelating tot het Professional Cooking-programma, moeten kandidaten voldoen aan een van de volgende vereisten:
- Het hebben van een diploma van de middelbare school of het erkende equivalent ervan, bijvoorbeeld een attest van gelijkwaardigheid van secundaire V-studies, of een post-secundair diploma zoals het diploma van universiteitsstudies of een bachelordiploma.
- Op zijn minst 16 jaar oud zijn op 30 september van het schooljaar waarin de training moet beginnen en de secundaire IV-credits hebben verdiend in onderwijstaal, tweede taal en wiskunde in de door de minister vastgestelde studieprogramma's, of erkenning verleend voor gelijkwaardig leren.
- Ten minste 18 jaar oud zijn bij deelname aan het programma en de volgende functionele vereisten hebben: de succesvolle afronding van de algemene ontwikkelingstest of erkenning van gelijkwaardig leren. Na het behalen van Secundaire III studiepunten in de taal van het onderwijs, de tweede taal en de wiskunde in de door de minister vastgestelde programma's, moeten zij algemene opleidingen volgen, gelijktijdig met hun beroepsopleiding, om de secundaire IV-credits te behalen die zij in de instructietaal missen. taal en wiskunde in programma's vastgesteld door de minister
toelatingen
leerplan
Gespecialiseerde training
- Het handels- en het trainingsproces (30 uur)
- Hygiëne en voedselveiligheid (30 uur)
- Gezondheid en veiligheid (30 uur)
- Sensorische eigenschappen van voedingsmiddelen (45 uur)
- Kooktechnieken (30 uur)
- Keukenorganisatie (30 uur)
- Groenten en fruit (60 h)
- Basis voorbereidingen (90 uur)
- Professionele relaties (30 uur)
- Mise en Place: Soepen (45 h)
- Basisdeeg, gebak en batters (60 uur)
- Mise en Place: Vlees, gevogelte en wild (105 uur)
- Mise en Place: Fish and Seafood (90 uur)
- Mise en Place: Hors-d'oeuvres en hapjes (60 uur)
- Mise en Place: Desserts (105 h)
- Menu Planning (60 uur)
- Service: Ontbijt (60 uur)
- Culinaire presentaties (45 uur)
- Service: Menu's du jour (60 uur)
- Service: Hoog-volume menu's (45 uur)
- Productie: banketten en cateringactiviteiten (75 uur)
- Service: Buffetten (45 uur)
- Service: Table d'Hôte en à la Carte Menu's (135 uur)
- Integratie op de werkplek (105 uur)
Cursus Context
- Een stage van 5 weken in een restaurant of foodservice bedrijf.
- Keukenproductie en eetkamer service in een daadwerkelijke zakelijke context.
- Docenten met uitgebreide ervaring in de restaurant- en levensmiddelenbedrijven.
Carrièremogelijkheden
Carriere vooruitzichten
- koken
- Chef de partie
- Sous chef
- Toekomstige chef-kok
- traiteur
- Institutioneel koken (ziekenhuis, CLSC, etc.)
- Grill koken
Verbonden bedrijven
- Ontvanger van de Excellence Award uitgereikt door de Quebec Hotel and Restaurant Suppliers Association.
- Lid van de vereniging canadienne des chefs de cuisine
- Lid van de Association des restaurateurs du Québec
- Lid van de Chaîne des Rôtisseurs