
Diploma in hotelmanagementtechniek
Montreal, Canada
DUUR
2850 Hours
TALEN
Engels, Frans
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Afstand leren, Op de campus
Invoering
Diploma in hotelmanagementtechniek
Met een basiscurriculum van studie, opent het Hotel Management Technique-programma de deuren naar een breder scala aan carrières in Quebec, Canada of in het buitenland. Dit programma is uniek in Quebec. Dit programma richt zich op de essentiële kennis van hotelmanagement. Leraren uit de industrie leveren alle sleutels om succesvol te zijn
de arbeidsmarkt. Het programma biedt ook een stage, deelname aan verschillende evenementen plus praktische ervaring, waaronder: service in de eetzaal van het Classe-restaurant. Studenten hebben de mogelijkheid om te communiceren met professionals tijdens bezoeken, conferenties en evenementen. Afgestudeerden van dit programma kunnen universitaire studies volgen.
Vanaf nu hebben studenten op LaSalle College de mogelijkheid om te studeren in zowel het Frans als het Engels. Het is onze tweetalige optie.
Carriere vooruitzichten
- Supervisors van hospitality services.
- Coördinator voor banketten en conferentiediensten.
- Marketing, human resources en coördinator van hotelactiviteiten.
Concentratiecursussen
- Beroep en organisatie in de toerisme-, hotel- en restaurantindustrie (90 uur)
- Klantgerichte aanpak in de toerisme-, hotel- en restaurantindustrie (60 uur)
- IT: onderzoeksmethodologie en informatiebronnen in de toerisme-, hotel- en restaurantindustrie (45 h)
- Gezondheid en veiligheid op het werk (45 uur)
- Culinaire cultuur en trends (60 uur)
- Receptie technieken (90 uur)
- Principes van communicatiemarketing in de toerisme-, hotel- en restaurantindustrie (60 uur)
- Toeristische, hotel- en restaurantbranche (60 uur)
- Eten en drinken service I (75 uur)
- Wijn stewarding (45 h)
- Huishoudtechnieken (45 uur)
- Menselijke bronnen in de toerisme-, hotel- en restaurantindustrie (75 uur)
- Verkooptechnieken in de toeristen-, hotel- en restaurantindustrie (60 uur)
- Bar bedieningstechnieken (45 uur)
- Management Software - Restaurant (60 uur)
- Eten en drinken service II (90 uur)
- Receptie van de receptie (60 uur)
- Voedsel
- Voorraadbeheer (60 uur)
- Nachtcontrole (60 uur)
- Verkoop- en promotiebeheer (45 uur)
- Managementstrategieën (60 uur)
- Gemeenschapsbeheer - tweede taal (60 uur)
- Horeca-hotelwet (45 h)
- Beheer van restaurantactiviteiten (75 uur)
- Revenue management (60 uur)
- Banquet en convention management (60 uur)
- Eindproject (135 uur)
- Stage (240 uur)
- Ontwerp en technisch onderhoud (60 uur)
- Receptiebeheer (45 uur)
- Huishoudelijk management (60 uur)
Algemene onderwijscursussen
- 3 Lichamelijke Opleidingen-cursussen (90 uur)
- 3 Geesteswetenschappencursussen (150 uur)
- 4 Taal- en Literatuurcursussen (240 uur)
- 2 Tweede taalcursussen (90 uur)
- 2 aanvullende cursussen (90 uur)
* Het College behoudt zich het recht voor om bepaalde cursussen te vervangen.
Toelatingseisen
Heb een diploma secundair onderwijs (DES) en volgde de volgende cursussen:
- Voertaal van Secondary V,
- Tweede taal van secundair V,
- Wiskunde van Secondary IV,
- Exacte Wetenschappen van Secondary IV,
- Geschiedenis van Secondary IV
Heb een diploma Professional Studies (DEP) en volgde de volgende cursussen:
- Voertaal van Secondary V,
- Tweede taal van secundair V,
- Wiskunde van secundair IV
Een gelijkwaardige opleiding hebben genoten of een instructie die voldoende wordt geacht. Elke zaak zal door het college worden geanalyseerd.
Niveau
Dit programma leidt tot een Diploma of College Studies (DEC).
Work-Study Program (WSP)
Werkervaring wordt erkend en is zeer gewild bij werkgevers. Het werk-studieprogramma (WSP) is een onderwijsmodel waarmee je tijdens je studie twee betaalde stages kunt volgen om werkervaring op te doen met betrekking tot je studierichting. Raadpleeg het gedeelte Studieprogramma voor meer informatie. Niet beschikbaar voor studenten die in het wintersemester beginnen.
toelatingen
Beurzen en financiering
FINANCIAL AID
As an international student, it is your responsibility to ensure the necessary funds to complete your studies. The College can in no case assume financial responsibility for its students.
Most loans and bursaries are reserved for permanent residents and Canadian citizens studying full time. This being said, international students may also benefit of financial aid in certain cases.
leerplan
Cursuslijst
De Diploma's van College Studies (DEC) bestaan uit:
- algemene vormingscursussen die voor alle programma's gelden,
- algemene trainingen specifiek voor het programma,
- aanvullende algemene vormingscursussen.
Programmaspecifieke cursussen
- Beroep en organisatie in toerisme, hotels en restaurants (90 u)
- Klantbenadering in toerisme, hotels en restaurants (60 uur)
- Computerwetenschappen: onderzoeksmethodologie en informatiebronnen in hotels, toerisme, restaurants (45 uur)
- Gezondheid en veiligheid op het werk (45 uur)
- Culinaire trends en cultuur (60 uur)
- Ontvangsttechnieken accommodatie (90 uur)
- Principes van marketingcommunicatie - in toerisme, hotels en restaurants (60 uur)
- Boekhouding in toerisme, hotels en restaurants (60 uur)
- Eet- en drinkgelegenheden I (75 uur)
- Sommelerie (45 uur)
- Huishoudtechniek (45 uur)
- Human resources in toerisme, hotels en restaurants (75 uur)
- Verkooptechnieken in toerisme, hotels en restaurants (60 uur)
- Bartechnieken (45 u)
- Beheersoftware – Catering (60 u)
- Eet- en drinkgelegenheden II (90 uur)
- Receptietoezicht (60 uur)
- Toezicht op de cateringservice (60 uur)
- Goederenbeheer (60 u)
- Nachtauditie (60 uur)
- Verkoop- en promotiemanagement (45 uur)
- Managementstrategieën (60 u)
- Gemeenschapsbeheer - tweede taal (60 u)
- Wetgeving in de horeca (45 uur)
- Controle van restaurantactiviteiten (75 uur)
- Inkomstenbeheer (60 uur)
- Beheer van conferenties en banketten (60 u)
- Samenvatting project (135 u)
- Stage (240 uur)
- Ontwikkeling en technisch onderhoud (60 uur)
- Receptiebeheer (45 uur)
- Huishoudingsbeheer (60 uur)
*Het College behoudt zich het recht voor om bepaalde cursussen te vervangen.
Algemene onderwijscursussen
Onderwijsinstellingen op universitair niveau leggen de nadruk op algemeen onderwijs dat zich richt op culturele basiskennis, de ontwikkeling van vaardigheden, burgerzin en gedeeld cultureel erfgoed.
Afgestudeerden beschikken over een reeks vaardigheden en algemene kennis die door de arbeidsmarkt worden gewaardeerd.
- 3 lessen lichamelijke opvoeding (90 uur)
- 3 filosofiecursussen (150 uur)
- 4 taal- en literatuurcursussen (240 uur)
- 2 tweede taalcursussen (90 uur)
- 2 aanvullende cursussen (90 uur)
Programma resultaat
Learning Outcomes
- Ontwikkel praktische vaardigheden op het gebied van hotel operations management.
- Verwerf kennis van trends in de horecasector om uitzonderlijke gastervaringen te bieden.
- Verbeter leiderschaps- en teamwerkvaardigheden om hotelpersoneel effectief te beheren en te motiveren.
- Verkrijg vaardigheid in hotelinkomstenbeheer, financiële analyse en budgettering.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Career Prospects
Volgens Job Bank laten de prognoses voor de werkgelegenheid in het hotelmanagement een toegenomen groei zien en worden er veel nieuwe banen gecreëerd .
Volgens LinkedIn bieden hotels stabiele banen met groeimogelijkheden en extraatjes voor werknemers. De vraag naar geschoold horecapersoneel blijft wereldwijd hoog en biedt diverse carrièremogelijkheden in steden met een overvloed aan hotels.
Career Fields
- Toezichthouder horecadiensten,
- Coördinator banket- en conferentiediensten,
- Coördinator marketing, personeelszaken en hotelactiviteiten.