Keystone logo
Italian Academy

Italian Academy

Italian Academy

Invoering

Over de Italian Academy

De Italian Academy biedt internationale studenten toegang tot het best beoordeelde hoger onderwijs in Italië. De Italian Academy biedt universitaire Pathway en voorbereidingsprogramma's, evenals taalcertificeringen, in samenwerking met prestigieuze Italiaanse universiteiten en academies voor schone kunsten.

De Italian Academy ligt in het stadscentrum naast het archeologisch museum en park, op korte loopafstand van de kust en het eiland Ortygia. Het Neapolis Study Center is een historische villa met een weelderige botanische tuin van meer dan 2 hectare vol met citrusbomen, mediterrane flora, eeuwenoude palmen en magnolia's, evenals vele andere exotische bomen en planten. Buitenlessen, labs, workshops en culturele activiteiten zoals filmavonden in de open lucht en taaluitwisselingsevenementen worden vaak gehouden in deze betoverende omgeving: een vredige oase in het hart van Siracusa, waar studenten zich omringd voelen door geschiedenis, natuur en een dynamische gemeenschap van internationale studenten. Het Ortigia Study Center bevindt zich op het centrale plein van Siracusa op het eiland Ortigia. Het centrum is gevestigd in het 12e-eeuwse barokke Palazzo Beneventano, met klaslokalen met uitzicht op de wereldberoemde Duomo-kathedraal.

De lessen worden zowel op de campuslocaties van de Italian Academy als in de gebouwen van partneruniversiteiten gegeven.

Syracuse, Sicilië

Warme-verwelkomende gemeenschap

Terwijl de uitgaande aard en de warme gastvrijheid van Italianen wereldwijd worden gewaardeerd, zijn internationale studenten die in de kleine en veilige stad Syracuse wonen altijd verbaasd over de open armen om te verwelkomen van de lokale bevolking, wat bijdraagt aan het creëren van de vriendelijke en comfortabele sfeer die iedereen onze studenten vertellen graag.

Een strategisch startpunt om Italië en Europa te verkennen

Syracuse is ook een strategische uitvalsbasis voor diegenen die willen genieten van al het moois van Sicilië, op slechts een steenworp afstand van alle andere belangrijke bezienswaardigheden van het eiland: de Vallei van de Tempels en de Scala dei Turchi in Agrigento, Mt. Etna, de hoogste vulkaan van Europa, en de heuveltopstad Taormina. Het is ook heel gemakkelijk om alle belangrijke Italiaanse locaties te bereiken: de nabijgelegen Fontanarossa Airport verbindt Syracuse met alle grote steden (Rome, Florence, Venetië, Milaan, Napels), dagelijks en met goedkope vluchten.

De hoofdstad van de oude mediterrane wereld

Syracuse (Siracusa in het Italiaans), opgenomen als UNESCO-werelderfgoed, is een schatkamer aan de zuidoostelijke kust van het Italiaanse eiland Sicilië. Meer dan 3 millennia heeft het een schat aan kunst en kostbare architectuur verzameld, die getuigt van de overgang van vele glorieuze beschavingen.

Een veilige en gastvrije gemeenschap, een levendige en dynamische stad

Tegenwoordig is de stad Syracuse een warm verwelkomende, levendige stad met veel te bieden aan avontuurlijke zielen en cultuurliefhebbers: men kan ervoor kiezen om het labyrint van smalle straatjes van het historische centrum te verkennen, een wandeling maken door het middeleeuwse kasteel dat uitkijkt over de natuurlijke haven of verken de ongerepte stranden en mariene reservaten die de stad omringen.

Maak vrienden met lokale studenten

Italian Academy organiseert regelmatig culturele uitwisselingsevenementen om internationale studenten in staat te stellen lokale studenten te ontmoeten en vrienden te maken. In een stad als Syracuse is het gemakkelijk om langdurige contacten te leggen en vriendschappen op te bouwen met Italiaanse leeftijdsgenoten. We erkennen dat contact met de lokale bevolking een essentiële rol speelt bij het ontwikkelen van vertrouwen in de gesproken taal.

Neem contact op!

Ons team van studieadviseurs ondersteunt u graag bij elke stap: van inschrijving en visumaanvraag tot vertrekvoorbereidingen, oriëntatie en vestiging in uw nieuwe stad en huis.

Uw deur naar het hoger onderwijs in Italië

Locaties

  • Syracuse

    Piazzale San Marziano, 1, 96100, Syracuse

    Vragen