Keystone logo
Italian Academy

Italian Academy

Italian Academy

Invoering

Over Italian Academy

Italian Academy is een centrum voor internationaal onderwijs met een focus op kunst, taal en mediterrane cultuur. Italian Academy is een lokaal centrum van de Universiteit van Siena CILS en biedt gezamenlijk de universitaire voorbereidingsprogramma's van het MADE-programma in kunst en design.

De campus is gelegen in het stadscentrum naast het archeologisch museum en park, op korte loopafstand van de kust en het eiland Ortygia. Het hoofdgebouw van de campus is een historische villa met meer dan 2 hectare aan weelderige botanische tuin vol met citrusbomen, mediterrane flora, eeuwenoude palmen en magnolia's, evenals vele andere exotische bomen en planten. Binnen deze betoverende setting worden vaak buitenlessen, labs, workshops, culturele activiteiten zoals filmavonden in de open lucht en taaluitwisselingsevenementen gehouden.

Een oase van rust in het hart van Siracusa, waar studenten zich omringd voelen door geschiedenis, natuur en een dynamische gemeenschap van internationale studenten.

Over MADE-programma

Een wettelijk erkende, diploma-verlenende Academie voor Schone Kunsten, de eerste in zijn soort in Italië, die ernaar streeft om te werken op het kruispunt van design, kunst, traditionele ambachten en lokale cultuur, en een operationeel platform op te richten in het zuiden van ons land , in Syracuse.

Syracuse, Sicilië

Warme-verwelkomende gemeenschap

Terwijl de uitgaande aard en de warme gastvrijheid van Italianen wereldwijd worden gewaardeerd, zijn internationale studenten die in de kleine en veilige stad Syracuse wonen altijd verbaasd over de open armen om te verwelkomen van de lokale bevolking, wat bijdraagt aan het creëren van de vriendelijke en comfortabele sfeer die iedereen onze studenten vertellen graag.

Een strategisch startpunt om Italië en Europa te verkennen

Syracuse is ook een strategische uitvalsbasis voor diegenen die willen genieten van al het moois van Sicilië, op slechts een steenworp afstand van alle andere belangrijke bezienswaardigheden van het eiland: de Vallei van de Tempels en de Scala dei Turchi in Agrigento, Mt. Etna, de hoogste vulkaan van Europa, en de heuveltopstad Taormina. Het is ook heel gemakkelijk om alle belangrijke Italiaanse locaties te bereiken: de nabijgelegen Fontanarossa Airport verbindt Syracuse met alle grote steden (Rome, Florence, Venetië, Milaan, Napels), dagelijks en met goedkope vluchten.

De hoofdstad van de oude mediterrane wereld

Syracuse (Siracusa in het Italiaans), opgenomen als UNESCO-werelderfgoed, is een schatkamer aan de zuidoostelijke kust van het Italiaanse eiland Sicilië. Meer dan 3 millennia heeft het een schat aan kunst en kostbare architectuur verzameld, die getuigt van de overgang van vele glorieuze beschavingen.

Kleine gemeenschap, levendige stad

Tegenwoordig is de stad Syracuse een warm verwelkomende, levendige stad met veel te bieden aan avontuurlijke zielen en cultuurliefhebbers: men kan ervoor kiezen om het labyrint van smalle straatjes van het historische centrum te verkennen, een wandeling maken door het middeleeuwse kasteel dat uitkijkt over de natuurlijke haven of verken de ongerepte stranden en mariene reservaten die de stad omringen.

Maak vrienden met lokale studenten

Italian Academy organiseert regelmatig culturele uitwisselingsevenementen om internationale studenten in staat te stellen lokale studenten te ontmoeten en vrienden te maken. In een stad als Syracuse is het gemakkelijk om langdurige contacten te leggen en vriendschappen op te bouwen met Italiaanse leeftijdsgenoten. We erkennen dat contact met de lokale bevolking een essentiële rol speelt bij het ontwikkelen van vertrouwen in de gesproken taal.

Neem contact op!

Ons team van studieadviseurs ondersteunt u graag bij elke stap: van inschrijving en visumaanvraag tot vertrekvoorbereidingen, oriëntatie en vestiging in uw nieuwe stad en huis.

Uw deur naar kunst en ontwerp hoger onderwijs in Italië

Locaties

  • Syracuse

    Piazzale San Marziano, 1, 96100, Syracuse

    Vragen