Natuurlijk pizza
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Turin, Italië
Talen
Engels, Italiaans
Studieformaat
Op de campus
Duur
12 weken
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 4.800 / per course
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
Natuurlijk pizza
Theoretische en praktische lessen over pizza: de excellentie van de ingrediënten, deeg, gist, verschillende soorten pizza, met de mogelijkheid van een trainingsperiode in pizzeria's van een gemiddeld hoog niveau.
ICIF heeft in samenwerking met de Academy of Pizza makers een nieuwe training ontwikkeld: de Course on Pizza. Een 4-weken durende training verdeeld in 3 weken training gericht op pizza met docenten Masters Pizza makers verzonden door de Academy of Pizza makers, en een laatste week van training op gebak met professionals Pastry Chefs in opdracht van ICIF . Het trainingsprogramma stelt u in staat om, via een geïntegreerde benadering tussen theorie en praktische vaardigheden, een beroep uit te oefenen dat wordt beschouwd als een populair, cultureel en sociaal fenomeen dat typisch Italiaans is, in voortdurende groei zowel in Italië als in het buitenland. De cursus is in de Italiaanse taal en docenten worden ondersteund door een tolk in de Engelse taal.
Minimum aantal deelnemers: 12.
Looptijd
De cursus heeft een totale duur van 12 weken:
- 4 weken theoretische en praktische lessen aan het instituut
- 8 weken stage (optioneel) bij pizzeria's die eerder door het Instituut zijn geselecteerd.
Degenen die kunnen inschrijven zijn:
- Italiaanse en buitenlandse professionals van eten en wijn
- Italiaanse en buitenlandse voedselliefhebbers en -liefhebbers
Lesonderwerpen
The Pizza: een populair Italiaans product dat een wereldwijd sociaal en cultureel fenomeen is geworden
- ICIF : een referentiekader
- Geschiedenis en tradities van pizza
- Het beroep van pizzamaker
- Een groeiende markt
- Grondstoffen voor levensmiddelen
- Meel: classificaties, types, kwaliteit en gebruik
- Water: een middel dat moet worden uitgebuit
- Zouten: selectie en beheer van een basiselement
- De ingrediënten: een keuze die ons kenmerkt, het belang van seizoensgebondenheid en territorialiteit
- De klassieke pizza en de pan-pizza
Het deeg en de gisten
- Bewijs: de geheimen van een oude kunst
- Direct deeg.
- Deeg: de gisting en het rijpen
- Deeg: de rijpingsfase.
- Het deeg en de ondersteunende uitrusting
- De oven: het hart van de pizzeria
- Pizza bakken: technieken en handigheid
Pizza: inzichten en concepten
- Ontwerp van het laboratorium: de context en vooruitzichten, de inkomsten en de winstmarges
- Afhaalpizza: levering en de leveringsregels
- De focaccia, pizza met peddel en het brood in de pizzeria
Specialistische technieken
- De biologische sector en alternatieve manieren om een klantenkring te vestigen
- De acrobatische pizza
- Indirect doughs (The Biga - The Poolish)
- Alternatief deeg met verschillende meelsoorten (bijv .: kamutmeel, zwarte rijstmeel, Enkir-bloem, enz.)
- Deeg met Kamut-meel
- Deeg met vooraf bereide producten (soja - granen)
- Glutenvrij deeg
- Pizza met peddel en Romeinse stijl op bakplaat gebakken pizza
- Napolitaanse pizza (traditionele specialiteit met gegarandeerde beschermde status)
- Pizza als een dessert
Hoogleraren van het maken van pizza's
- Diepte lessen met theoretische en praktische seminars gehouden door professionele pizza-koks
De kleine droge gebakjes om thee en koffie en verschillende soorten koekjes te begeleiden
- Lieve kusjes, Lelijk maar goed (Brutti ma Buoni), Maïsmeelkoekjes, Kattentongkoekjes, Zandkoekkoekjes
De verse kleine gebakjes, de Italiaanse crèmes en de traditionele taarten
- Custardroom, chocoladeroom, Zabaione-crème, koffiecrème voor bignè-vulling en Funghetti bignè
- Zandkoekdeeg voor de productie van jamtaart en cake met banketbakkersroom en vers fruit, Paradise cake, Sacher cake, Spons voor de productie van cake gevuld met crèmes in Italiaanse stijl
Romige desserts voor restaurant
- Chocoladepudding van Piemonte (Bonet), chocolademousse, Panna cotta, Tiramisù
Chocolade-tempertechniek, chocolade en chocoladedecoratie
Bakkerijproducten voor het ontbijt
- Italiaanse stijl croissant, Siciliaanse cannoli, bomboloni (Krapfen), chocolade Girella en Trecce
Voedselveiligheid en HACCP
- Noties van microbiologie toegepast op voedsel
- HACCP-systeem
- Belangrijkste CDF (overdraagbare ziekten met voedsel)
- Hoofdsystemen voor voedselopslag
- Sanitaire procedures (hygiëne op de werkplek, persoonlijke hygiëne)
- Correcte keuze van materialen en artikelen die in contact komen met voedsel
Theorie over voedselvoeding
- Voeding als voedingswetenschap: toepassingsgebieden in de moderne samenleving, ter ondersteuning van de culinaire sector
- Samenstelling van een uitgebalanceerd menu vanuit een gezond oogpunt
- Voedingsaspecten van verschillende voedingsmiddelen (eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en vitamines) en voedselpiramide
- Informatie over de samenstelling van een uitgebalanceerd dieet vanuit een voedingskundig en gezond oogpunt
Theorie over het mediterrane dieet
- Concepten over de voedselbalans van verschillende grondstoffen met basisbegrippen over het mediterrane dieet
- Vermelding van het belangrijkste grondstofsymbool van het mediterrane dieet en namen van recepten die het gezonde aspect van het mediterrane dieet weerspiegelen
- Begrippen over andere Culinaire Cultuur van de Mediterrane emblemen van dit Dieet
Professionele stage (optioneel)
De student kan kiezen of hij het programma van de cursus wil voortzetten door een stageperiode van in totaal 8 weken uit te voeren op pizzeria's van gemiddeld hoog niveau die eerder door het Instituut zijn geselecteerd.
vergoedingen
De kosten voor de Course on Pizza bedragen 4.800,00 Euro. Het is mogelijk om in te schrijven voor periodes van een week, de vergoeding voor elke wekelijkse module is 1.500,00 Euro. De kosten voor de cursus zijn inclusief:
- Accommodatie in het ICIF pension in kleine appartementen (bestaande uit twee slaapkamers met een, twee of drie bedden en een badkamer) en ontbijtservice
- Maaltijden aan het Instituut van maandag tot vrijdag (de school is gesloten op zondag en op nationale feestdagen)
- Theoretisch-praktische lessen zoals aangegeven in het programma
- Lesmateriaal (receptenboekjes, audio-videosystemen, etc.)
- Eten en wijnproducten voor de lessen en proeverijen
- Gebruik van de apparatuur en gebruiksvoorwerpen tijdens lessen in de verschillende laboratoria
- Een volledig Chef-uniform: een Chef's jas met het ICIF logo, een paar ICIF -broeken, een schort met het ICIF logo en een bandana met het ICIF logo
- Bijstand tijdens de Cursus voor de afgifte van het document voor de verblijfsvergunning en voor het Italiaanse belastingidentificatienummer
- Certificaat van deelname aan het ICIF instituut na voltooiing van de cursus en officieel diploma uitgereikt door de Italiaanse Academie van ICIF .
Al het andere dat hierboven niet uitdrukkelijk is vermeld, is niet inbegrepen.
EXTRA KOSTEN DIE NIET IN DE KOERS ZIJN INBEGREPEN:
50 € voor de ziekteverzekering die de medische basiskosten en de kosten dekt of de patiënt naar het ziekenhuis recupereert voor ongevallen tijdens de werktijd gedurende de gehele periode van de cursus (alleen als de student niet zelf een sanitaire verzekering vaststelt) land).
50 € voor degenen die van plan zijn gebruik te maken van de transfer per groep bus, alleen bij aankomst in Italië, georganiseerd door het ICIF Institute op de zondag voor het begin van de cursus vanaf de luchthaven Milaan Malpensa. De betaling van de 50 euro kan worden gedaan in het saldo van de cursus per bankoverschrijving, of contant of met een creditcard op het kantoor van ICIF Direction op de eerste dag van de cursus.
Beurzen
Beurzen zijn beschikbaar voor deelnemers van Italiaanse nationaliteit die in Italië wonen. Neem contact met ons op voor meer informatie over aanvragen, of bel het ICIF Institute in Costigliole d'Asti.
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Italiaans gebak programma
- Parma, Italië
Italian Gastronomy Certificate
- Florence, Italië
ALMA Nieuw Italiaans culinair programma
- Parma, Italië