Italiaanse bakkerijcursus
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Turin, Italië
Talen
Engels, Italiaans
Studieformaat
Op de campus
Duur
1 week
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 1.500 / per course
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
Italiaanse bakkerijcursus
1 week theoretische en praktische lessen met kost en inwoning inbegrepen en de mogelijkheid om te trainen als een professionele bakker
Word een professional van Italiaanse bakkerij!
De Italiaanse bakkerijcursus
ICIF heeft de Italiaanse bakkerijcursus gecreëerd in samenwerking met de professional die de cursuslessen, de chef-kok, bakker en banketbakker Davide Damiano, gastronomische consultant in verschillende hoogstaande restaurants, inclusief Michelin-sterrenrestaurants, van de regio Piemonte, ontwikkelaar van nieuwe producten voor onverdraagzame mensen in samenwerking met de bedrijven die zich toeleggen op deze sector, dankzij het proeven van meelmengsels voor glutenintoleranties met een hoog gehalte aan plantaardige voedingsvezels, evenals mengsels voor andere soorten intoleranties. Hij heeft een lange nationale en internationale professionele ervaring, gecombineerd met een solide theoretische voorbereiding gegeven door jarenlange studie op het gebied van voedselchemie, die hij praktisch heeft ontwikkeld door middel van talrijke stages in verschillende laboratoria.
Dankzij deze gedetailleerde kennis over voedselchemie wordt hij een tovenaar in het verwerken van deeg voor verschillende vormen van brood en grissini, traditioneel uit verschillende regio's van Italië en ook op smaak gebracht met creatieve aroma's voor de moderne stijl van de Italiaanse keuken. Hij is de beste speler in de omgang met gisten en bloemmengsels. De onderwerpen van de cursus omvatten variëteiten van regionaal brood uit Noord- en Zuid-Italië, variëteiten van traditionele en gearomatiseerde broodstengels, variëteiten van Italiaanse focaccias en andere bakkerijproducten en speciaal brood voor moderne Italiaanse restaurants, met theoretische ideeën die essentieel zijn voor het verkrijgen van praktische bruikbaarheid in de behandeling van deeg en gisten.
De cursus is in de Italiaanse taal en de leraar wordt ondersteund door een tolk in de Engelse taal .
Maximale aanwezigheid: 20.
Looptijd
De cursus heeft een totale duur van 1 week, precies 5 dagen theoretisch-praktische lessen aan het instituut. Deze cursus omvat geen praktische training bij externe faciliteiten.
Certificaat
Certificaat van deelname van het instituut aan het einde van de cursus.
Degenen die kunnen inschrijven zijn
- Italiaanse en buitenlandse food- en wijnprofessionals
- Italiaanse en buitenlandse amateurs en liefhebbers van gastronomie
Lesonderwerpen
maandag
Theoretische introductieles:
- Het meel
- De kneedmethoden
- De grondstoffen, chemische en organoleptische kenmerken
- De stijgende
Praktische uitvoering van verschillende soorten brood :
- Italiaans brood
- Volkoren brood stukjes
- Traditioneel cassette (doosvorm) brood
- Cassettebrood met vezels en rogge
dinsdag
Praktische uitvoering van verschillende soorten regionaal brood uit het noorden van Italië :
- Rozenbrood (Rosetta - regio Lombardije)
- Turtle shape bread (Tartaruga - Lombardije en Noord-Italië)
- Biova- of Biovetta-brood (Piemonte en Noord-Italië)
- Ciabattabrood (Veneto, Lombardije en Piemonte)
- Microbone-brood uit Piemonte
Praktische uitvoering van verschillende soorten regionaal brood uit het centrum van Italië :
- Piadina (regio Emilia Romagna)
- Tigella (regio Emilia Romagna)
- Toscaans brood
- Mantovanabrood (regio Lombardije)
woensdag
Praktische uitvoering van verschillende soorten regionaal brood uit het zuiden van Italië en eilanden:
- Brood van Altamura (regio Apulië)
- Siciliaans brood (of Mafalda)
- Carasau-brood (eiland Sardinië)
- Ciriola (regio Lazio)
Praktische uitvoering van verschillende soorten traditionele en speciale broodstengels (grissini) en andere bakkerijproducten :
- Grissini handgespannen (regio Piemonte)
- Rubatà grissini (regio Piemonte)
- Grissini met olijven
- Grissini met maïsmeel
- Tarallucci met peper (regio Campania)
- Friselle uit Apulia
donderdag
Praktische uitvoering van verschillende soorten speciaal brood voor restaurants:
- Brood stukjes met Taggiasca-olijven en Amaretti-koekjes
- Spelt en zemelen broden met cacao en honing
- Brood stukjes met noten en rode biet
- Venkel Spaccatella brood
- Brood met oregano en gedroogde tomaten
- Halfzoet brood met kaneel en citroen
- Klein brood met ricotta en saffraan met heet kneden
vrijdag
Praktische uitvoering van verschillende soorten Italiaanse focaccias :
- Gehydrateerde focaccia
- Focaccia met peddel
- Volkoren focaccia
- Focaccia uit Apulia
Eindevaluatie en presentatie van de certificaten van deelname.
honorarium
Voltooiingscursus: 1.500 €
Inbegrepen in de prijs van de cursus:
- Accommodatie in het ICIF van het ICIF voor 1 week in kleine appartementen (tweekamerappartementen met een-, twee- en driepersoonskamers en een badkamer)
- Welkomstdiner bij aankomst op zondag in het ICIF Training Restaurant "La Barbera" in het kasteel van Costigliole d'Asti
- Ontbijt van maandag tot vrijdag
- Maaltijden (lunch en diner) in de schoolkantine van maandag tot vrijdag
- Een compleet chef-koksuniform: jas, broek, schort en papieren hoed
- Ondersteuning voor de aanvraagprocedure voor studentenvisa (indien nodig)
Aanvullende diensten
- Groepsbus transfer van de luchthaven Milano Malpensa naar Costigliole d'Asti, prijs: € 50
- Aankoop en activering van nieuwe simkaart
- Ondersteuning en organisatie van rondleidingen rond eten en wijn
- Ondersteuning en organisatie van overdrachten voor evenementen en beurzen voor de voedingssector
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Intensief professioneel programma in broodbakken (certificaat)
- Paris, Frankrijk
Certificaat in bak- en banketkunsten (BAKE)
- Barrie, Canada
- Online
Associate of Applied Science in Baking and Pastry Arts
- Lynnwood, Verenigde Staten