Cursus Italiaans Gelato
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Turin, Italië
Talen
Engels, Italiaans
Studieformaat
Op de campus
Duur
12 weken
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 4.800 / per course
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
Cursus Italiaans Gelato
Vier weken theoretische en praktische lessen door professionele docenten om de kunst te leren van het maken van Italiaans ijs en strategieën om een winkel te openen. Mogelijkheid om een trainingsperiode bij geselecteerde vakmensen uit te voeren.
ICIF heeft een specifiek trainingsprogramma voor de ICIF ontwikkeld: de cursus over Italiaanse gelato. Een vier weken durende cursus met theoretische en praktische lessen aan het instituut, waarmee u door een geïntegreerde benadering tussen theorie en praktische vaardigheden een beroep kunt doen dat onbeperkte voldoening geeft, evenals persoonlijke en professionele groei in de context van de echte Italiaanse traditie. Gedurende een relatief korte trainingsperiode leert de student van de meester-ijsmakers, promotor van de Italiaanse ambachtelijke gelato, die ook de beginners introduceert, in de wereld van de Italiaanse gelato, te beginnen met de organoleptische samenstelling van de grondstoffen om te leren de technieken voor de bereiding van goed gebalanceerde ijsjes, sorbet en granieten, de student aan het einde van de cursus is in staat om zijn eigen recepten voor elke smaak van ijs te creëren en te bestuderen, met smaken passend bij de smaak en lokale gebruiken van zijn eigen land. Het trainingsprogramma wordt ook aangevuld met basisconcepten voor de voedingsindustrie, zoals het HACCP-systeem, concepten met betrekking tot het projecteren van een klassieke, ambachtelijke ijssalon of een centraal laboratorium voor een meer industriële productie, het Cake Design met betrekking tot de ijswereld, modern en innovatieve trends zoals de Gourmet Gelato of de Natural Gelato, en de juiste combinatie van Gelato met wijnen en gedistilleerde dranken.
Een opleiding om een professionele ijsmachine te worden, een beroep dat zowel in Italië als in het buitenland sterk vereist is.
De cursus is in de Italiaanse taal en docenten worden ondersteund door een tolk in de Engelse taal .
Minimum aantal deelnemers: 12.
Looptijd
De cursus heeft een totale duur van 12 weken:
- 4 weken theoretische en praktische lessen aan het instituut
- 8 weken stage (optioneel) bij ijssalons eerder geselecteerd door het Instituut, leden van het Academisch Laboratorium voor Meesterijsmakers
Degenen die kunnen inschrijven zijn:
- Italiaanse en buitenlandse professionals van eten en wijn
- Italiaanse en buitenlandse voedselliefhebbers en -liefhebbers
Lesonderwerpen
Ice Cream: theoretische begrippen
- Ice Cream en zijn oorsprong
- Ice Cream: ambachtelijk en zakelijk beheer
- Hygiëne en HACCP: begrip en onderzoek van gezondheids- en sanitaire voorschriften en voedselwetgeving
- Marketing en management van een onderneming: een ondernemende aanpak
- Ontwerp van het laboratorium: onderzoek en analyse van drie soorten gebouwen om verschillende bedrijfscategorieën te identificeren
- The Retail Outlet: the take away area, the area with table service, integrated ice cream (coffeeshop, patisserie)
De componenten van Ice Cream
- Analyse van grondstoffen en van samengestelde ingrediënten: suikers
- Chemie en fysica van ijs, weegtechnieken en werkmethoden
- Het cyclische karakter van het productieproces
- Uw eigen receptenboek maken: de basissen en mengsels
- De formule voor fruitijs en het belang van de refractometer
- De balans en ondersteuning van managementsoftware
- Opmerkingen over sensorische evaluatie
Gedetailleerde onderwerpen
- De componenten van ijs volgens de seizoenen
- De keuze van de ingrediënten: de bescherming van de consument en inzicht in de suikers
- IJsijscoupe, ijsjes, "affogato" -ijsjes, waterijs ("granita"), parfaits en sorbets
- Beheerseconomie en middelen in de ijssalon
- Technologische ondersteuning: bewaarsystemen en opslag
- De winkel: replicatie, limieten en franchising
- Organisch ijs
Praktische technieken van specialisatie
- Kunst en decoraties met chocolade en suiker
- De kunst van het snijden van fruit en groenten: de basisbegrippen
- Hartig ijs en gebruik van alcohol
- Decoraties voor bekers en display trays (logs en zuccotti)
- IJs als dessert van een restaurant
- Enkele portie ijs
Professionele stage (optioneel)
De student kan kiezen of hij het programma van de Cursus wil voortzetten door een stageperiode van in totaal 8 weken te volgen bij ijssalons , eerder geselecteerd door het Instituut.
Voor de ijssalons die geen onderdak kunnen bieden, is het aan de student om een andere ijssalon te kiezen, anders kan de school behulpzaam zijn om alternatieve accommodatie te vinden, die ten laste van de student is met maaltijden.
vergoedingen
De kosten voor de Course on Ice-cream bedragen 4.800,00 Euro. Het is mogelijk om in te schrijven voor een periode van 1 week, de vergoeding voor elke wekelijkse module is 1.500,00 Euro. De kosten voor de cursus zijn inclusief:
- Accommodatie in het ICIF Guesthouse in kleine appartementen (bestaande uit twee slaapkamers met een, twee of drie bedden en een badkamer) en ontbijtservice
- Maaltijden aan het Instituut van maandag tot zaterdag (de school is gesloten op zondagen en op nationale feestdagen)
- Theoretisch-praktische lessen zoals aangegeven in het programma
- Lesmateriaal (receptenboekjes, audio-videosystemen, etc.)
- Eten en wijnproducten voor de lessen en proeverijen
- Gebruik van de apparatuur en gebruiksvoorwerpen tijdens lessen in de verschillende laboratoria
- Een volledig Chef-uniform: een Chef's jas met het ICIF logo, een paar ICIF -broeken, een schort met het ICIF logo en een bandana met het ICIF logo
- Hulp tijdens de Cursus voor de afgifte van de tijdelijke verblijfsvergunning en voor het Italiaanse belastingidentificatienummer
- Diploma van het Instituut na voltooiing van de cursus
Al het andere dat hierboven niet uitdrukkelijk is vermeld, is niet inbegrepen.
EXTRA KOSTEN DIE NIET IN DE KOERS ZIJN INBEGREPEN:
- 50 € voor de ziekteverzekering die de medische basiskosten en de kosten dekt of de patiënt naar het ziekenhuis recupereert voor ongevallen tijdens de werktijd gedurende de gehele periode van de cursus (alleen als de student niet zelf een sanitaire verzekering vaststelt) land).
- 50 € voor degenen die van plan zijn gebruik te maken van de transfer per groep bus, alleen bij aankomst in Italië, georganiseerd door het ICIF Institute op de zondag voor het begin van de cursus vanaf de luchthaven Milaan Malpensa. De betaling van de 50 euro kan worden gedaan in het saldo van de cursus per bankoverschrijving, of contant of met een creditcard op het kantoor van ICIF Direction op de eerste dag van de cursus.
Beurzen
Beurzen zijn beschikbaar voor deelnemers van Italiaanse nationaliteit die in Italië wonen. Neem contact met ons op voor meer informatie over aanvragen, of bel het ICIF Institute in Costigliole d'Asti.
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Zwitsers Grand Diploma in banketbakkerij en chocoladekunst
- Port-Valais, Zwitserland
Postgraduaat in geavanceerde gebak en chocolade
- Barcelona, Spanje
Inleiding tot de grondbeginselen van chocolade en zoetwaren (certificaat)
- Paris, Frankrijk