Cursus Bakken en Patissentechnieken
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Turin, Italië
Talen
Engels, Italiaans
Studieformaat
Op de campus
Duur
1 - 4 Dag
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 1.300 / per course *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* 4-daagse cursus
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
DE MODERNE TECHNIEKEN DIE WORDEN TOEGEPAST OP DE SECTOREN BAKKERIJ EN GEBAK
De cursus is gericht aan professionals uit de culinaire industrie, Italianen en buitenlanders, die hun kennis over specifieke onderwerpen willen verdiepen of hun vaardigheden willen verbeteren met de moderne technieken die worden toegepast op de bakkerij- en banketsector .
Het programma van deze cursus omvat onderwerpen zoals de bereiding van Panettone en Colomba, modern-creatief gebak, gastronomische pizza en glutenvrije gerechten (brood, broodstengels, desserts en glutenvrije, zelfgemaakte verse en gevulde pasta).
De cursus heeft een duur van 4 dagen en is speciaal gemaakt voor professionals die gedurende lange tijd niet van het werk kunnen zijn. De flexibiliteit van het programma biedt de mogelijkheid om enkele dagen van de cursus te kopen op basis van voorkeursthema's.
De cursus wordt in het Italiaans gehouden door onze leraren, die worden ondersteund door Engels sprekende tolken .
LOOPTIJD
- 4 dagen theoretische en praktische lessen, van maandag tot en met donderdag op het hoofdkantoor van de school
Of:
- enkele dagen lessen gekozen uit het programma
CERTIFICAAT
- ICIF certificaat na voltooiing van de cursus
PROGRAMMA
Alle lessen worden gegeven door erkende experts uit de sector
maandag
- Brood, broodstengels en glutenvrije snoepjes
- Glutenvrije verse en gevulde pasta
dinsdag
- Gourmet pizza (kookdemo)
woensdag
- Panettone, Colomba en gekonfijt fruit
- Nieuwe technieken toegepast op modern creatief gebak
donderdag
- Panettone, Colomba en gekonfijt fruit
- Nieuwe technieken toegepast op modern creatief gebak
FEE
- 4-daagse cursus: 1.300,00 €
- Enkele dagen van de cursus: 350,00 € (inclusief lunch in de schoolkantine)
De kosten voor de volledige cursus zijn inclusief:
- 4 overnachtingen in het ICIF pension in kleine appartementen met 2 slaapkamers met een-, twee- of driepersoonskamers en een badkamer
- Inchecken op zondagmiddag en uitchecken op vrijdagochtend
- Welkom diner bij aankomst op zondag in het ICIF Training Restaurant "La Barbera" in het Kasteel van Costigliole d'Asti
- Ontbijt van maandag tot vrijdag
- Maaltijden (lunch en diner) in de schoolkantine van maandag tot donderdag
- Een compleet chef-koksuniform met het logo van het instituut: jas, broek, schort en papieren hoed
- Hulp bij de aanvraagprocedure voor een studentenvisum (indien nodig)
AANVULLENDE DIENSTEN
- Groepsbus transfer van de luchthaven Milano Malpensa naar Costigliole d'Asti, prijs: € 50
- Hulp bij de aanschaf en activering van een nieuwe simkaart
- Bijstand en organisatie van rondleidingen in eten en wijn en buitenschoolse activiteiten
- Bijstand en organisatie van transfers voor evenementen en beurzen voor de voedingssector
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
De fundamentele en geavanceerde technieken van Frans gebak
- Ferrières-en-Brie, Frankrijk
Associate of Science in bakken en gebak
- Oakland, Verenigde Staten
Associate of Science in bakken en gebak
- Riverside, Verenigde Staten