Certificaat in bak- en banketkunsten (BAKE)
Georgian College
Belangrijke informatie
Selecteer een locatie
Campuslocatie
Barrie, Canada
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
1 Jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
CAD 9.536 / per semester *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Aug 2024
* Geschatte internationale collegegelden en bijkomende kosten totaal, per studiejaar. Raadpleeg de link http://www.georgiancollege.ca/finance-and-fees/tuition-and-ancillary-fees/ voor meer informatie.
Invoering
Begin je carrière als bakker of patissier! Door hands-on training zullen studenten traditionele en hedendaagse bakmethoden, de basisprincipes van gebak, taartdecoratie en hedendaagse dessertplating bestuderen. Via klassikale lezingen leren studenten baktheorie, voeding, handelsberekeningen, sanitaire voorzieningen, voedselveiligheid en bedrijfsconcepten ter ondersteuning van vaardigheden die worden gebruikt in de dagelijkse werking van een bakkerij. Met behulp van wereldwijde branchetrends zijn afgestudeerden bereid om kritisch na te denken, te innoveren en zakelijke managementvaardigheden professioneel toe te passen voor een levenslange loopbaansucces als bakkersprofessional in alle sectoren van de foodservice-industrie of als ondernemer.
Waarom bak- en banketkunst studeren aan Georgian?
Banen
- Voldoen aan de huidige arbeidsmarktvraag naar culinaire professionals gekoppeld aan vakmanschap, ambachtslieden en creativiteit.
Geïntegreerd curriculum
- Ervaar praktische training en ontwikkel zakelijke vaardigheden om u voor te bereiden op het werken in een gevestigd bedrijf of het runnen van uw eigen bedrijf.
- Volg praktische cursussen zoals taartdecoratie, gebak assembleren, brood en dessert maken, naast theoriecursussen zoals gezondheid en veiligheid, certificering van sanitaire voorzieningen, voeding, voorraadbeheer en meer.
Focus op lokaal
- Gebruik lokaal geproduceerde producten in uw werk.
Faculteit
- Leer van bekroonde professionals in de bakkerij-industrie en chef-koks die tot de besten in hun vakgebied behoren.
- Onze faculteit is erkend met de Teaching Excellence Award voor postsecundair onderwijs in Ontario.
toelatingen
Beurzen en financiering
Prijzen, beurzen en beurzen
Postsecundair onderwijs is een investering in je toekomst. We weten dat veel studenten het moeilijk vinden om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom bieden we zoveel opties om je te helpen bij het betalen van je diploma.
Georgian biedt prijzen, beurzen en beurzen aan studenten uit alle lagen van de bevolking: binnenlands, internationaal en inheems, voltijds en deeltijds, eerstejaars, aankomende afgestudeerden en iedereen daartussenin. Je kunt dit betalen!
leerplan
Semester 1
Programma cursussen
- BAKE 1000 Bakingrediënten en apparatuurtechnologie
- BAKE 1001 Bakkersformules en bakwinkelbeheer
- BAKE 1002 Basisbakproductie
- BAKE 1003 Basisgebakproductie
- ENTR 1002 Inleiding tot ondernemerschap
- SANI 1000 Basisveiligheid en certificering voor voedselservice
Communicatie cursus
- Selecteer tijdens de registratie 1 cursus uit de communicatielijst.
Algemene onderwijscursus
- Selecteer tijdens de inschrijving 1 cursus uit de algemene onderwijslijst.
Semester 2
Programma cursussen
- BAKE 1004 Bakwetenschap en voedselveiligheid
- BAKE 1005 Voeding en bedrijfspraktijken
- BAKE 1006 Geavanceerde bakproductie
- BAKE 1007 Geavanceerde gebakproductie
- ENTR 2003 Kleine bedrijfsactiviteiten
- SANI 1001 Geavanceerde voedselserviceveiligheid en certificering
Communicatie cursus
- Selecteer tijdens de registratie 1 cursus uit de communicatielijst.
Algemene onderwijscursus
- Selecteer tijdens de inschrijving 1 cursus uit de algemene onderwijslijst.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Je Bak- en Patisseriecertificaat geeft je veel carrièremogelijkheden
Afgestudeerden kunnen lokaal, provinciaal, nationaal en internationaal werk vinden als banketbakker, bakkerijmanager of retailbakker in verschillende omgevingen, waaronder gastronomische restaurants, hotelbanketafdelingen, bakleveranciers, cateringbedrijven en boetiekwinkels voor banketbakkers. Afgestudeerden vinden ook werk als bedrijfseigenaren door de vaardigheden die ze hebben geleerd te combineren met hun ondernemerszin om een succesvol bedrijf te starten en te exploiteren.