De fundamentele en geavanceerde technieken van Frans gebak
Ferrières
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Ferrières-en-Brie, Frankrijk
Talen
Engels, Frans
Studieformaat
Op de campus
Duur
7 maanden
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 11.500 / per course
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
03 Sep 2024
Invoering
De leerling op het niveau van de banketbakkerij kan zijn theoretische kennis en praktische vaardigheden in de Franse patisserie verbreden. Hij leert klassieke gebakcreaties te maken en standaardcreaties te deconstrueren, waarbij hij speelt met vormen, kleuren, structuren en montagemethoden. Hij leert gasten te verrassen, hun ogen en hun smaakpapillen een plezier te doen.
Objectief
- Maak de basisvoorbereidingen (deeg: kneden, vormgeven, detailleren, vormen, bakken, crèmes, mousses, ganaches, ijs en sorbets, karnen, klassieke desserts, cakes, desserts, taarten en taarten, hedendaagse producties; buffetcreaties; creatieve gebakjes, chocolade-initiatie; artistieke suikerinitiatie …)
- Definieer de rollen en posities in een banketbakkerij en in een restaurant
- Master professionele terminologie
- Categoriseer professionele gereedschappen en gebouwen
- Identificeer apparatuur en leer hoe u deze kunt gebruiken
- Organiseer de productie volgens de vastgestelde normen en maatregelen
- Identificeer voedselproducten en voedselconserveringsmiddelen
- Identificeer de kwaliteitscriteria in voedingsmiddelen
- Beheers de voorbereidende voorbereiding
- Ontwikkel professionele geloofwaardigheid en efficiëntie (professionele gastronomische cultuur, professionele praktijken van uitmuntendheid, veldbezoeken, PAP Diversified ecosysteem, optionele operationele stage).
- Zorg ervoor dat de werkruimten naar behoren worden onderhouden
- Respecteer de hygiëne- en veiligheidsnormen
Cursusstructuur
- deeg
- Viennoiserie
- Crèmes
- Bladerdeeg
- Soezendeeg
- Taarten
- Tussengerechten
- Kleine taarten
- Taarten bezoeken
- Chocola
- Koekjes
- Inleiding tot brood bakken (traditioneel stokbrood, fruitbrood, zacht brood, verrassingsbrood)
Pedagogische methode
- Leren
- Begrijpen
- Oefening
- Schatten
- Controle
Toelatingseisen
Deze certificaatcursus staat open voor 18-jarige aanvragers en hoger die hun ervaring willen uitbreiden en hun vaardigheden willen uitbreiden, of degenen die overstappen naar een ander expertisegebied en die geen standaard academische achtergrond hebben. Als je je voor dit programma wilt aanmelden, maak dan een online profiel aan, upload je cv, sollicitatiebrief en een kopie van je identiteitskaart. Nadat we uw dossier hebben verwerkt, wordt er een gesprek met ons academisch bestuur ingepland.
Carriere vooruitzichten
Mogelijkheid om door te groeien als commis in een keukenteam of een banketbakkerij.