Keystone logo
© TESS
FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

Invoering

FERRANDI Paris is een horecaschool, lid van de Conférence des grandes écoles (CGE), die de elite in gastronomie en gastvrijheid opleidt tot actoren van vernieuwing in Frankrijk en in het buitenland. FERRANDI Paris werd 100 jaar geleden opgericht als instelling voor hoger onderwijs ( EESC) behorend tot CCI Paris Ile-de-France Education.

De school heeft verschillende generaties vooraanstaande chef-koks en culinaire en horecamanagers , bekend om hun kenmerkende culinaire werken en talent voor innovatie.

De school wordt erkend vanwege haar uitmuntendheidsniveau overal en altijd en biedt trainingen aan die gericht zijn op het beheersen van de basisprincipes, het vermogen om te innoveren, het verwerven van management- en ondernemersvaardigheden en het oefenen in praktijksituaties:

FERRANDI Paris is meer dan een school, het is een ruimte van ontdekking, inspiratie en uitwisseling die keuken, management, kunst, wetenschap, technologie en innovatie combineert. Het verenigt de grootste namen uit de sector rond de uitdagingen van vernieuwing in de horeca en culinaire creativiteit.

Als vaandeldrager van de Franse kunst van gastvrijheid en lid van de Interdepartementale Raad voor Toerisme, het Atout France Strategisch Comité en de Conference of Excellence in Tourism, trekt de school elk jaar studenten van over de hele wereld.

opdrachten

Train Acteurs van Vernieuwing in Gastronomie en Hospitality

 • Het aanbieden van gedegen, uitgebreide en erkende trainingen voor alle beroepen in de gastronomie en hospitality management, om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van de sector
 • Begeleid de transformatie in het licht van nieuwe consumptiepatronen, digitalisering, technische en regelgevende ontwikkelingen en nieuwe managementpraktijken.
 • Draag bij aan het ondernemerssucces van professionals in de horeca, maar ook van degenen die hun vaardigheden willen perfectioneren of van carrière willen veranderen.

Ambities koesteren

 • Breng de smaak voor uitmuntendheid over op onze studenten en leerlingen, naast onze unieke expertise die traditie en innovatie combineert
 • Stimuleer lesgeven en een mentaliteit die nauwgezetheid, nieuwsgierigheid, lef en de wens om te innoveren stimuleert
 • Identificeer en moedig talent aan, zodat iedereen een rijke en inspirerende leerervaring krijgt, zowel individueel als collectief, zodat hij vertrouwen kan krijgen in zijn capaciteiten en de beste keuzes kan maken voor zijn carrière.

Verdedig en deel ons cultureel erfgoed

Verspreid de Franse culinaire en gastvrijheidsvaardigheden, die deel uitmaken van ons cultureel erfgoed, om nieuwe beroepskeuzes te inspireren en nieuw talent aan te trekken.

waarden

FERRANDI Paris biedt unieke cursussen en ondersteuning

Elk van onze afgestudeerden is een gewilde kandidaat voor bedrijven: technisch foutloos, verantwoordelijk, in staat om in teamverband te werken en nieuwe, creatieve en impactvolle voorstellen te implementeren.

Ons onderwijs is opgebouwd rond 6 sleutelwaarden:

 • Hoge normen om ambitie te stimuleren
 • Creativiteit om codes uit te dagen, initiatieven te leiden en op te vallen
 • Vrijgevigheid om het vertrouwen te vergroten, de drijvende kracht voor succes
 • Gezelligheid om uitwisselingen en teamgeest aan te moedigen
 • Verantwoordelijkheid om de uitdagingen van duurzame ontwikkeling in onze beroepen aan te gaan
 • Integriteit Alle winsten worden geherinvesteerd in het opleiden van studenten en leerlingen in overeenstemming met onze historische missie om het publiek te dienen

Uitmuntendheid, op alle gebieden en te allen tijde

 • In paleizen, lifestylehotels, Michelinsterrenrestaurants, bistronomie en foodservice
 • In hoogwaardige keuken en accommodatie
 • Met respect voor mens en milieu

Een school die openstaat voor diversiteit

We verwelkomen jonge studenten met verschillende achtergronden van over de hele wereld, die kwalificaties aanbieden op het gebied van koken, hospitality management, service en tafelkunsten, en ontvangen ook professionals die hun vaardigheden willen perfectioneren of van carrière willen veranderen.

Waar het om gaat is jouw passie voor de veeleisende beroepen waarvoor wij de opleiding verzorgen, jouw nieuwsgierigheid en jouw doorzettingsvermogen.

Statistieken

 • Internationale studenten:

  8%

 • 0
 • Verhouding student tot faculteit:

  12 naar 1

Campusfuncties

Campus van Parijs

Parijs is een toonaangevende bestemming voor zakenreizigers en vakantiegangers over de hele wereld en is de historische thuisbasis van FERRANDI Paris , in het hart van de regio Île-de-France, met bijna 2.500 geclassificeerde hotels en 2.300 restaurants.

In het hart van de wijk Montparnasse en Saint-Germain-des-Prés

25.000 m² klaslokalen en laboratoria op de historische campus van Ferrandi
Een campus gelegen in het hart van Parijs, vlakbij de bekendste plaatsen; restaurants en monumenten
Een programma ontworpen door professionals in de Franse keuken, gebak en pedagogie

Dijon-campus

Dijon, hoofdstad van de regio Bourgondië-Franche-Comté in Midden-Oost-Frankrijk, is een culturele bestemming bij uitstek. Officieel erkend als "Stad van Kunst en Geschiedenis", heeft het een uitgestrekt beschermd gebied van 97 hectare.

FERRANDI Paris , campus Dijon, een uniek en modern gebouw in het hart van de stad

Genesteld in de Bourgogne, vlak naast het hart van de beroemde stad Dijon en op 1 km van de wijngaarden, maakt onze gloednieuwe campus deel uit van de nieuwe Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin.

Campus Sint-Gratien

Aan de poort van de Montmorency-vallei en elf kilometer ten noorden van Parijs ligt Saint-Gratien dicht bij gebieden met een hoge economische activiteit.

Campus Saint-Gratien, 5.000 m² ultramoderne technische uitrusting

De campus Saint-Gratien, gebouwd in 2014 door de CCI Paris Ile de France, heeft een oppervlakte van 5.000 m² en is uitgerust met ultramoderne technische faciliteiten. Het gebouw maakt deel uit van een High Environmental Quality (HEQ)-aanpak, met een Low Energy Building-label.

  toelatingen

  FERRANDI Paris biedt verschillende programma's aan die volledig in het Engels worden gegeven, zowel op het gebied van Hospitality Management als Culinary Arts voor internationale studenten.

  Stap 1 – Online-aanvraag

  Vul de sollicitatie in in het 'solliciteer hier'-gedeelte van onze website, dat u kunt bereiken door hier te klikken:

  • Kopie van de hoogst behaalde graad
  • Paspoort kopie
  • Curriculum vitae
  • Motivatiebrief
  • Referentiebrief (indien van toepassing)
  • Kopie van elk behaald culinair certificaat of diploma (indien van toepassing)
  • Bewijs van betaling voor aanvraagkosten (indien van toepassing)
  • Bewijs van vloeiend Engels (optioneel maar aanbevolen)

  Houd er rekening mee dat u, om een internationaal programma in culinaire kunsten bij FERRANDI Paris te volgen, minimaal 18 jaar oud moet zijn op het moment dat uw programma begint.

  Documenten moeten door een officiële vertaler naar het Engels worden vertaald. Kopieën worden geaccepteerd, maar originele documenten kunnen worden opgevraagd.

  Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, ontvangt u een bevestigingsmail en wordt uw dossier beoordeeld door ons Admissions-team.

  Stap 2 – Selectiegesprek (afhankelijk van de opleiding)

  Gekwalificeerde kandidaten voor de intensieve en geavanceerde professionele programma's worden uitgenodigd voor een online selectiegesprek van 20 tot 30 minuten met een Admissions Officer.
  Het doel van deze bijeenkomst is om de achtergrond, carrièredoelen en motivatie van de kandidaat om bij FERRANDI Paris te komen beter te begrijpen.
  Houd er rekening mee dat kandidaten voor het Advanced Program tijdens het sollicitatiegesprek ook technische vragen krijgen over het gebied van het programma waarvoor ze solliciteren (Franse patisserie of Franse keuken). Dit is belangrijk omdat het programma gericht is op ervaren professionals die de basistechnieken al beheersen.

  Stap 3 – Toelatingsjury

  Wekelijks houden wij toelatingsjury's. De toelatingscommissie komt bijeen om uw aanvraag in detail te beoordelen, evenals de feedback van uw selectiegesprek. We zullen alle formele aspecten van uw sollicitatie in overweging nemen, inclusief uw academische achtergrond, professionele ervaring en internationale bekendheid, evenals een motivatiebrief en, indien van toepassing, een aanbevelingsbrief.

  Stap 4 - Toelatingsbesluit

  Beslissingen worden bijna elke week genomen en kandidaten worden binnen 48 uur na de toelatingsjury op de hoogte gebracht. Onze Admissions-vertegenwoordigers zullen u via een officiële brief per e-mail op de hoogte stellen van uw resultaten. Bij een positieve uitkomst ontvangen kandidaten naast een officiële toelatingsbrief ook een document met de vervolgstappen voor hun inschrijving.

  Visum vereisten

  EU-studenten

  EU-burgers en burgers van Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Zweden en Zwitserland hebben geen visum nodig.

  Niet-EU-studenten

  Burgers van alle andere landen moeten een Visa Long Séjour – Titre de Séjour étudiant (VLS-TS) (studentenvisum voor lang verblijf) voor 12 maanden aanvragen bij een Frans consulaat of ambassade of een bureau op Campus France. Hierdoor kun je ook in Frankrijk werken.

  Belangrijke aantekeningen

  • U kunt niet in Frankrijk verblijven met een verblijfsvisum afgegeven voor een ander EU-land
  • Als u een VISA (studenten- of ander) geldig in een ander EU-land heeft, dekt dit uw verblijf in Frankrijk niet; voor Frankrijk moet u een VLS-TS aanvragen

  (U beschikt over een visum dat 6 tot 12 maanden geldig is en dat u moet valideren bij aankomst in Frankrijk.)

  • Als u momenteel in een land woont waar u geen officieel staatsburgerschap heeft, is het mogelijk niet mogelijk om uw visum vanuit dit land aan te vragen. U moet terugkeren naar het land waar u staatsburger bent om de aanvraag in te dienen
  • Als u een begeleidende echtgeno(o)t(e) bent of een ander soort status in Frankrijk heeft, zorg er dan voor dat u bij FERRANDI en/of bij de dichtstbijzijnde Franse autoriteiten nagaat of u in aanmerking komt om te studeren en een bedrijfsstage te lopen
  • Deelnemers die een visum nodig hebben, worden verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met het Franse consulaat of het Campus France Bureau dat zich het dichtst bij hen bevindt, om uit te vinden wat de aanvraagvereisten zijn. Vereisten en verwerkingstijden variëren van land tot land, dus zorg ervoor dat u hier tijdig voor zorgt.
  • U zult een bewijs van inschrijving moeten tonen (het “Atestation” dat is opgenomen in uw toelatingspakket, evenals andere documentatie met betrekking tot uw identiteitsbewijs, financiële situatie, enz. Het kan zijn dat u andere documentatie van FERRANDI nodig heeft (bijvoorbeeld een ontvangstbewijs voor de aanbetaling) – mocht dit het geval zijn, laat het ons dan weten, dan zorgen wij er graag voor.

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Paris

   Rue de l'Abbé Grégoire, 28, 75006, Paris

   • Dijon

    Parvis de l'unesco, 12, 21231, Dijon

    Vragen