Diploma in voeding en foodservice-management
London, Canada
DUUR
60 Weeks
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
CAD 34.374 *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* totale vergoeding voor internationale studenten per semester; de werkelijke kosten worden nog bepaald
Invoering
Nutrition and Food Service Management overzicht
Als je een passie hebt voor diëtetiek, voeding en voedingsmanagement en het coachen van anderen, kun je met dit tweejarige Nutrition and Food Service Management-diploma toonaangevend worden in foodservices. Dit programma is voor fijnproevers die meer willen weten over voedingswetenschap en is de perfecte gelegenheid voor diegenen die een carrière in de gezondheidszorg en andere gerelateerde voedseldiensten willen nastreven.
Studenten van dit programma voor voedsel- en voedingsbeheer zullen vaardigheden opbouwen in:
- Hoeveelheid voedselproductie
- Voeding en dieettherapieën
- Voedingswetenschap
- Leiderschap
- Financieel management
- Personeelszaken
Door klassikaal onderwijs en stages ontdekken leerlingen hoe langdurige zorginstellingen, bejaardentehuizen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, schoolkantines en commerciële catering, zoals voedseldiensten van luchtvaartmaatschappijen, hun patiënten, bewoners en klanten van voedzaam voedsel voorzien.
Functietitels die afgestudeerden behalen, zijn onder meer:
- Nutrition Manager
- Food Service Supervisor
- Dieetbegeleider
- Diëtist
- voedingsdeskundige
- Directeur ondersteunende dienst
- Food Service Adviseur
Bereid je voor op een lonende carrière in voedsel- en voedingsbeheer!
Afgestudeerd met twee referenties van Ontario College: het culinaire vaardigheidscertificaat en het diploma Nutrition and Food Service Management;
- Afgestudeerd met een kwaliteitsopleiding van dit door de Canadian Society of Nutrition Management (CSNM) geaccrediteerde programma;
- Word een leider terwijl je leert van en begeleid wordt door de faculteit met praktijkervaring en kennis van voedingswetenschap, menuplanning, voedselproductie en leidende teams;
- Praktische ervaring en zakelijke vaardigheden opdoen tijdens een stage van vijf weken door te werken als onderdeel van een managementteam voor voedings- en voedseldiensten van een van Fanshawe's gemeenschapspartners;
- Solliciteer voor kansen zoals het CSNM National Scholarship Program, dat Fanshawe met trots deelt met tot nu toe drie nationale prijswinnaars;
- Een diploma behalen, als je dat wilt, met Pathways mogelijkheden, waaronder de Honours Specialization in Nutrition and Dietetics-opleiding van Brescia University College die vereist is om een geregistreerde diëtistenstage aan te vragen;
- Verder uw opleiding wetende dat u zult afstuderen, klaar om aanvullende Canadese certificeringen te behalen die beschikbaar zijn in de voedings- en voedingsindustrie.
Andere informatie
- Het Nutrition and Food Services Management-programma is geaccrediteerd door de Canadian Society of Nutrition Management (CSNM). Afgestudeerden komen in aanmerking voor het professionele lidmaatschap van CSNM na succesvolle afronding van het programma (www.csnm.ca). Het lidmaatschap van de CSNM blijkt een voorwaarde te zijn in de sector van de voedselvoorziening in de gezondheidszorg.
- Na succesvolle afronding van niveau 1 en niveau 2 van het Nutrition and Food Services Management-programma ontvangen studenten een Culinary Skills Ontario College-certificaat.
Leerresultaten
De afgestudeerde heeft op betrouwbare wijze het vermogen om te bewijzen
- menu's plannen om tegemoet te komen aan de voedings-, dieet- en medische behoeften, culturele en religieuze vereisten en persoonlijke voorkeuren van klanten.
- de behandeling, bereiding en service van voedsel beheren om ervoor te zorgen dat de relevante wetgeving, beleidslijnen, procedures en best practices uit de branche voor gezondheid, veiligheid, hygiëne, kwaliteitsborging en klanttevredenheid worden nageleefd.
- de voedingsbehoeften van diverse cliënten in de gezondheidszorg en andere horecagelegenheden beheren in samenwerking met of onder leiding van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.
- anderen ondersteunen om professioneel en ethisch te werken in overeenstemming met de industrie, organisatie en wettelijke normen.
- toezicht houden op relevante lokale, nationale en wereldwijde trends, opkomende technologieën, veranderingen in wetgeving en beste praktijken om de werkprestaties te verbeteren en het management en de levering van voedsel- en voedingsdiensten te informeren.
- klantenservice bieden die anticipeert op, voldoet aan en / of overtreft individuele verwachtingen en die consistent is met de normen en doelstellingen van de organisatie.
- bijdragen aan het aannemen, coachen, trainen, plannen, superviseren en prestatiebeheer van afdelingspersoneel in overeenstemming met human resources, arbeidsverhoudingen, gezondheid en veiligheid op de werkplek en best practices uit de branche.
- de beste praktijken, financiële beperkingen en principes van sociale verantwoordelijkheid en ecologische duurzaamheid toepassen op voorraadbeheer en inkoop van goederen en diensten.
- bijdragen aan de analyse van voedsel- en voedingsdiensten en -operaties, en de implementatie en evaluatie van veranderingen, om continue verbetering te ondersteunen.
- bijdragen aan de planning en administratie van budgetten in overeenstemming met de organisatiedoelstellingen en wettelijke vereisten voor voedings- en foodservice-afdelingen.
- de informatie en branchespecifieke technologieën selecteren en gebruiken om de individuele werkprestaties en het beheer en de levering van voedsel- en voedingsdiensten te verbeteren.
- voedsel- en voedingsdiensten en een gezond leven promoten om marketingplannen en het algemene welzijn van klanten te ondersteunen.
Program Pathways
Specialisatie in voeding en diëtetiek aan Brescia University College, Western University
cursussen
Niveau 1
Neem alle volgende verplichte cursussen:
- FDMG-1113 Voedselbereiding 1 4
- FDMG-1104 Culinaire basiskennis 3
- BAKE-1021 Bakken Praktisch 1 4
- BAKE-1002 Baktheorie 1
- DEVL-1049 Loopbaanvoorbereiding 2
- WRIT-1042 Reden & Schrijven 1-Toerisme / Gastvrijheid 3
- MATH-1210 Wiskunde voor gastvrijheid 2
- NUTR-1018 Nutrition-introductie 2
Level 2
Algemeen onderwijs - Volg een keuzevak Algemeen onderwijs van 3 studiepunten.
Neem alle volgende verplichte cursussen:
- FDMG-3043 Voedselbereiding 2 2
- FDMG-3044 Garde-voerbak 2
- FDMG-1064 Inkoop & menuplanning 2
- COMM-3080 Comm voor toerisme en gastvrijheid 3
- ANTH-1012 Culturele antropologie 3
- FDMG-1114 Restaurantproductie 1 3
Level 3 - Externship
Volg de volgende verplichte cursus:
NUTR-1015 Plaatsing in het veld 4.8
Niveau 4
Volg alle volgende verplichte cursussen
(MINIMUM RANG C):
- ANTH-1002 De antropologie van de moderne gastronomie 3
- NUTR-1011 The Science of Food & Nutrition 3
- NUTR-1012 Fysiologie en normale voeding 2
- ACCT-1104 Basisprincipes van boekhouding 3
- NUTR-1013 Klinische documentatie 2
- NUTR-1014 Therapeutische voeding 2
- HOSP-1013 Werknemersrelaties 3
- NUTR-3008 Voedingstherapie Praktisch 2
Niveau 5
Volg alle volgende verplichte cursussen
(Minimum cijfer C):
- NUTR-3004 Klinische plaatsing 4.8
- MKTG-3041 Marketingvoeding 3
- FDMG-5018 Auditing en naleving 3
- FINA-3038 Financiën voor voedsel- en voedingsbeheer 3
- NUTR-3006 Voedingsonderzoek 3
- MGMT-3099 Faciliteitenbeheer 3
Algemeen onderwijs - keuzevakken
Neem 3 General Education Credits - Normaal genomen op niveau 2
Programma Residency
Studenten moeten minimaal 21 studiepunten Fanshawe College om te voldoen aan de vereiste voor Program Residency en afstuderen voor dit programma
Toelatingseisen
OSSD met cursussen van het College (C), University (U),
Universiteit / hogeschool (M) of Open (O) stream met:
- Elke Grade 12 Engels (C) of (U)
- Elke klasse 11 Wiskunde * (C), (U) of (M)
of
Academic and Career Entrance Certificate (ACE)
of
Ontario High School Equivalency Certificate (GED) en:
Elke klasse 11 Wiskunde * (C), (U) of (M)
of
- Rijpe aanvrager met status in de hierboven vermelde vereiste cursussen
Notitie:
* Kandidaten die niet over de vereiste wiskunde beschikken, kunnen nog steeds in aanmerking komen voor toelating door de juiste voorafgaande upgrade te voltooien.
Engelse Taalvereisten
Aanvragers van wie de eerste taal geen Engels is, moeten de Engelse taalvaardigheid op een van de volgende manieren aantonen:
- Een Grade 12 College Stream of University Stream Engels tegoed van een Ontario Secondary School, of gelijkwaardig, afhankelijk van de toelatingsvoorwaarden van het programma
- Test van de toets Engels als vreemde taal (TOEFL) met een minimumscore van 79 voor de internettest (iBT), met testresultaten van de afgelopen twee jaar
- International English Language Testing System (IELTS) Academische test met een totaalscore van 6,0 met niet minder dan 5,5 in een van de vier banden, met testresultaten van de afgelopen twee jaar.
- Canadese academische Engelse taal (CAEL) test met een totaalscore van 60 zonder score minder dan 50 in een van de vier banden, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Pearson-test van English Academic (PTE) met een minimumscore van 53, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Een Cambridge English-test (FCE / CAE / CPE) met een totaalscore op de Cambridge English Scale van 169 zonder taalvaardigheid van minder dan 162, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Een Engelse taalevaluatie (ELE) aan het Fanshawe College met een minimumscore van 70% in alle secties van de test, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Fanshawe College ESL4 / GAP5-studenten: minimumcijfer van 80% in ESL4 / GAP5 niveau 8, 75% in ESL4 / GAP5 niveau 9 of 70% in ESL4 / GAP5 niveau 10
Aanbevolen Academische Voorbereiding
- Graad 11 Voeding en cultuur (M)
- Grade 12 Voeding en gezondheid (C)
- Grade 11 of Grade 12 Chemistry (C) of (U)
- Graad 11 of Graad 12 Biologie (C) of (U)
- Graad 11 en Graad 12 Gastvrijheid en toerisme (C)
- Elk Grade 11 of Grade 12 Entrepreneurship (C) of (O)
- Categorie 11 Informatie- en communicatietechnologie: de digitale omgeving (O) OF cijfer 12 Informatie- en communicatietechnologie: multimediaoplossingen (C)
- Grade 12 Financial Accounting Principles (M)
- Categorie 12 Bedrijfs- en technologische communicatie (O)
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE): cursus zakelijke of technische wiskunde en cursus computervaardigheden
Aanbevolen persoonlijke voorbereiding
- Interesse in voeding en gezondheid
- Interesse in voedselbereiding en -service door institutionele foodservice-omgevingen te bezoeken
- Interesse in voedingsmiddelen en gebruiken van andere landen
- Ontwikkel leiderschapsvaardigheden
- Het soort persoon dat het veld betreedt, moet verantwoordelijk, persoonlijk zijn en graag werken met mensen in een uitdagende branche
- Succesvolle individuen zijn detailgerichte en goede teamspelers
Geavanceerd staan
Kandidaten kunnen op grond van eerdere academische prestaties bij een andere instelling en / of voorafgaande leerbeoordeling en erkenning (EVC) een gevorderde status aanvragen. Gevorderde status kwalificeert de aanvrager voor directe toegang tot een tweede of hoger niveau van het programma.
Selectiecriteria van aanvragers
Als het aantal in aanmerking komende aanvragers de beschikbare spaties in het programma overschrijdt, zijn de selectiecriteria van de aanvrager:
- Voorkeur voor permanente inwoners van Ontario
- Ontvangst van de aanvraag per 1 februari (na deze datum zal het Fanshawe College aanvragers beoordelen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt tot het programma vol is)
- Prestatie in de toelatingseisen
Vereisten na toelating
De volgende items zijn van toepassing op het programma:
- Bewijs van goede gezondheidsgegevens van immunisatie vereist
- Police Record Check en Screening van kwetsbare sectoren, inclusief een controle van de databank met Pardoned Sexual Offenders
- Geldige Safe Food Handlers-certificaat
- Tweestaps TB-testen
Carrièremogelijkheden
- Nutrition Manager
- Food Service Supervisor
- Diëtiste / assistent
- Lid van het Food Service Team, zoals Cook of Food Service Worker
- Dieetmanager / afdelingsmanager
- Manager Voeding en Voeding
toelatingen
leerplan
Niveau 1
- Voedselbereiding 1
- Basis culinaire kennis
- Bakken Praktisch 1
- Bak Theorie
- Carrière voorbereiding
- Reden en schrijven 1-Toerisme/Gastvrijheid
- Wiskunde voor gastvrijheid
- Voeding-Intro
Level 2
- Voedselbereiding 2
- Garde Manger
- Inkoop en menuplanning
- Comm voor toerisme en gastvrijheid
- Culturele antropologie
- Productie van voedseldiensten
Level 3 - Externship
- Veldplaatsing
Niveau 4
- De antropologie van de moderne gastronomie
- De wetenschap van voedsel en voeding
- Fysiologie en normale voeding
- Grondslagen voor financiële verslaggeving
- Klinische documentatie
- Therapeutische voeding
- Werknemersrelaties
- Voedingstherapie Praktisch
Niveau 5
- Praktijk voor voeding
- Marketingvoeding
- Auditing en naleving
- Financiën voor voedsel- en voedingsmanagement
- Voedingsscreening
- Facility Management
Getuigenissen van studenten
Programma resultaat
De afgestudeerde heeft op betrouwbare wijze het vermogen om te bewijzen
- Stel menu's samen die rekening houden met de voedings-, dieet- en medische behoeften, culturele en religieuze vereisten en persoonlijke voorkeuren van cliënten.
- Beheer de behandeling, bereiding en service van voedsel om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de relevante wetgeving, beleidsregels, procedures en best practices in de branche voor gezondheid, veiligheid, hygiëne, kwaliteitsborging en klanttevredenheid.
- Beheer de voedingsbehoeften van diverse cliënten in de gezondheidszorg en andere horecagelegenheden, in samenwerking met of onder leiding van professionals in de gezondheidszorg.
- Ondersteun anderen bij het professioneel en ethisch werken, in overeenstemming met de normen van de sector, de organisatie en de wet.
- Houd relevante lokale, nationale en mondiale trends, opkomende technologieën, wijzigingen in wetgeving en best practices in de gaten om de werkprestaties te verbeteren en het management en de levering van voedsel- en voedingsdiensten te informeren.
- Lever klantenservice die rekening houdt met de individuele verwachtingen, daaraan voldoet en/of deze overtreft en die aansluit bij de normen en doelstellingen van de organisatie.
- Bijdragen aan het inhuren, coachen, trainen, inplannen, superviseren en beheren van de prestaties van afdelingspersoneel in overeenstemming met personeelszaken, arbeidsverhoudingen, gezondheid en veiligheid op de werkplek en de beste praktijken in de sector.
- Pas beste praktijken uit de sector, financiële beperkingen en principes van sociale verantwoordelijkheid en ecologische duurzaamheid toe op voorraadbeheer en inkoop van goederen en diensten.
- Bijdragen aan de analyse van voedsel- en voedingsdiensten en -operaties en de implementatie en evaluatie van veranderingen om continue verbetering te ondersteunen.
- Bijdragen aan de planning en administratie van budgetten in overeenstemming met organisatiedoelstellingen en wettelijke vereisten voor afdelingen voeding en foodservice.
- Selecteer en gebruik informatie- en sectorspecifieke technologieën om de individuele werkprestaties en het beheer en de levering van voedsel- en voedingsdiensten te verbeteren.
- Voedings- en voedingsdiensten en gezond leven promoten om marketingplannen en het algemene welzijn van klanten te ondersteunen.
Carrièremogelijkheden
Afgestudeerden van Fanshawe's Nutrition and Food Service Management-programma kunnen werk vinden in verschillende omgevingen, waaronder zorginstellingen, langdurige zorg, bejaardentehuizen, ziekenhuizen, penitentiaire inrichtingen, kinderdagverblijven, luchtvaartmaatschappijen, gemeenschaps- en overheidsinstanties, cateringdiensten, scholen/hogescholen/universiteiten, verkoop van voedseldiensten en horeca. Ze kunnen een breed scala aan carrières nastreven, waaronder:
- voedingsdeskundige
- Voedingsmanager
- Supervisor voedselvoorziening
- Dieetbegeleider
- Diëtist/assistent
- Kok of horecamedewerker
- Dieetmanager/afdelingsmanager
- Manager voeding en voeding
- Directeur van de voedselvoorziening of ondersteunende diensten
- Assistent-directeur van de voedselvoorziening
- Manager van ondersteunende diensten
- Hoofd van de voedselvoorziening
- Adviseur foodservice
Hier volgen enkele voorbeelden van carrièremogelijkheden voor afgestudeerden van de opleiding Voeding en Food Service Management van Fanshawe:
Assistent-directeur van Food Services
Zorgt ervoor dat aan de dieet- en voedingsbehoeften van elke bewoner wordt voldaan en dat er regelmatig evaluaties worden uitgevoerd.
Dieethulp
Verantwoordelijk voor de voorbereiding, bediening en schoonmaak van maaltijd-/voedingsdiensten.
Hoofd van de Foodservice
Ontwikkel en voer een foodserviceprogramma uit met aantrekkelijke en voedzame maaltijden die voldoen aan de dieetbehoeften van individuele cliënten.