Diploma in Culinair Management
Fanshawe College
Belangrijke informatie
Campuslocatie
London, Canada
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
2 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
CAD 9.611 *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* $ 591,29 / termijn: totale vergoeding voor Canadese studenten. $ 2,749.56 / term: totale vergoeding voor internationale studenten per term. De werkelijke kosten voor 2020/21 worden nog bepaald
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
We zijn geen doorsnee culinaire school
Wij zijn van mening dat elke chef-kok een kwaliteitsopleiding verdient die een gevarieerde reeks vaardigheden biedt die de deuren openen naar eindeloze carrièremogelijkheden. Op de culinaire school van Fanshawe bereiden we je voor met alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn in de branche - als het je doel is om te werken in de beste restaurantkeukens, een foodtruck te hebben of een horecazaak te starten, zal Fanshawe de training geven die je nodig hebt !
Cursussen die worden gegeven in het Culinary Management-diplomaprogramma omvatten de grondbeginselen van voedselproductie, een grote verscheidenheid aan kookstijlen en nog veel meer. Je leert over eetcultuur, de theorie en geschiedenis van het mixen van drankjes, evenals de geschiedenis van wijn en hoe je het kunt combineren met eten. Je leert zelfs de ins en outs van keukenbeheer, lekker eten en hosting als onderdeel van je training.
Programmakenmerken:
- Programma wordt op twee locaties aangeboden - pas het programma toe dat het beste bij uw voorkeuren past:
- Geleverd op de culinaire school van Fanshawe in het hart van het centrum van Londen, Ontario en dicht bij branchepartners en toekomstige werkgevers
- Geleverd in het Oakwood Resort in Grand Bend, Ontario (via onze Clinton-site) aan de oevers van Lake Huron in een gemeenschap die bekend staat om zijn stranden, recreatie, toerisme en meer
- Krijg praktische, praktische keukentraining:
- In het lesrestaurant van Fanshawe, The Chef's Table aan het Fanshawe College , in het centrum van Londen
- Terwijl u ter plaatse woont en werkt in keukens van het volledig operationele, het hele jaar door Oakwood Resort in Grand Bend
- Het programma omvat een veldstage van 5 weken in de branche
- State-of-the-art faciliteit met bak- en culinaire labs met de nieuwste apparatuur
- Doe grote hoeveelheden kookervaring op door deel te nemen aan buitenschoolse liefdadigheidsevenementen gedurende het academiejaar
- Bekroonde studenten van deelname aan jaarlijkse wedstrijden op zowel lokaal als nationaal niveau
- Internationale excursiemogelijkheid om te trainen met wereldberoemde chef-koks in Italië of Zwitserland
- Wervingsstop voor grote spelers in de culinaire industrie die jaarlijks naar Fanshawe komen om studenten te ontmoeten
- Mogelijkheid om WSET- en Prud'homme-biercertificeringen te behalen
- Mogelijkheid om onderwijs te volgen via Pathways naar andere Fanshawe-programma's, waaronder Artisanal Culinary Arts, Nutrition and Food Services Management en Baking and Pastry Arts Management
Andere informatie
Afgestudeerden van het programma komen in aanmerking om hun studie voort te zetten in een van de volgende diploma's:
- Bakken en Pastry Arts Management.
- Voeding en Food Service Management.
- Afgestudeerden van dit programma komen ook in aanmerking om zich aan te melden voor het Artisanal Culinary Arts Graduate-programma.
Program Pathways
Afgestudeerden van het programma komen in aanmerking om hun studie voort te zetten in een van de volgende programma's:
- Bakken en Pastry Arts Management
- Voeding en Food Service Management
Afgestudeerden van dit programma komen ook in aanmerking om zich aan te melden voor het postdoctorale programma Artisanal Culinary Arts
Leerresultaten
De afgestudeerde heeft betrouwbaar het vermogen aangetoond om:
- Zorg voor geavanceerde culinaire planning, voorbereiding en presentatie voor een verscheidenheid aan foodservice-omgevingen met behulp van een reeks klassieke en hedendaagse technieken.
- Pas basis- en geavanceerde voedsel- en bakwetenschap toe op voedselbereiding om het gewenste eindproduct te creëren.
- Bijdragen aan en toezicht houden op de naleving van anderen door te zorgen voor een goed onderhouden keukenomgeving en aan de service van voedsel- en drankproducten die vrij zijn van schadelijke bacteriën of andere verontreinigingen, in overeenstemming met gezondheids-, veiligheids-, sanitaire en voedselverwerkingsvoorschriften.
- Zorg voor een veilige werking van de keuken en alle aspecten van voedselbereiding om gezonde werkplekken, verantwoord keukenbeheer en efficiënt gebruik van middelen te bevorderen.
- Maak menu's die de kennis van voeding en voedselingrediënten weerspiegelen, de algemene gezondheid en het welzijn bevorderen, reageren op een reeks voedingsbehoeften en voorkeuren en indien nodig aanpassingen aan speciale diëten, voedselallergieën en intoleranties aanpakken.
- Bedrijfsprincipes en erkende brancheprijzen en controlepraktijken toepassen op foodservice-activiteiten om een fiscaal verantwoorde operatie te beheren en te bevorderen.
- Pas kennis van duurzaamheid *, ethische en lokale voedselinkoop en voedselzekerheid toe op voedselbereiding en keukenbeheer, en erken de mogelijke effecten op voedselproductie, consumentenkeuze en activiteiten binnen de foodservice-industrie.
- Selecteer en gebruik technologie, inclusief moderne keukenapparatuur, voor voedselproductie en promotie.
- Effectief optreden als lid van een bereidings- en serviceteam voor eten en drinken en bijdragen aan het succes van een foodservice-operatie door zelfmanagement en interpersoonlijke vaardigheden toe te passen.
- Ontwikkel strategieën voor continu persoonlijk en professioneel leren om te zorgen voor valuta en reactievermogen op opkomende culinaire technieken, voorschriften en praktijken in de foodservice-industrie.
- Bijdragen aan de ontwikkeling van marketingstrategieën die de succesvolle werking van een horecabedrijf bevorderen.
- Draag bij aan het bedrijfsbeheer van een verscheidenheid aan eet- en drinkgelegenheden om een boeiende werkomgeving te creëren die uitmuntende service weerspiegelt.
cursussen
Niveau 1
Neem alle volgende verplichte cursussen:
- FDMG-1113 Voedselbereiding 1
- SFTY-1067 Voedselveiligheid, slim serveren en eerste hulp
- BAKE-1021 Bakken Praktisch 1
- BAKE-1002 Baktheorie
- DEVL-1049 Loopbaanvoorbereiding
- WRIT-1042 Reden en schrijven 1-toerisme / gastvrijheid
- MATH-1210 Wiskunde voor gastvrijheid
- FDMG-1114 Restaurantproductie 1
Level 2
Algemeen onderwijs - Volg een keuzevak Algemeen onderwijs van 3 studiepunten.
Neem alle volgende verplichte cursussen:
- FDMG-3043 Voedselbereiding 2
- FDMG-3044 Garde Manger
- FDMG-1064 Inkoop & menuplanning
- COMM-3080 Comm voor toerisme en gastvrijheid
- FDMG-1104 Culinaire basiskennis
- NUTR-1018 Nutrition-Intro
- FDMG-1039 Dineren voor professioneel succes
Level 3 - Externship
Volg de volgende verplichte cursus:
- FDMG-3001 Externship 1
Niveau 4
Neem alle volgende verplichte cursussen:
- ENTP-3001 Ondernemersgeest
- FDMG-5003 Ontwerp van voedselvoorziening
- HOSP-3007 Nummers voor gastvrijheid
- FDMG-3038 Food & Wine Dynamics
- FDMG-3046 Ambachtelijke keuken
Niveau 5
Neem alle volgende verplichte cursussen:
- MGMT-3012 Managementtechnieken
- PLAN-5001 Het hoofdevenement
- FDMG-5019 Culinaire kennis-Adv
- FDMG-3045 Hedendaagse keuken
- FDMG-5022 Chef's tafel
- BEVR-1005 Geschiedenis en cultuur van bieren, sterke drank
Aanvullende vereiste
Volg alle volgende verplichte cursussen - meestal afgelegd in niveau 4 en 5
- BAKE-3010 Caféproductie
- FDMG-3047 Restaurantproductie 2
Algemeen onderwijs - keuzevakken
- Neem 3 General Education Credits - normaal gesproken behaald in niveau 2
Programma Residency
Studenten moeten minimaal 21 studiepunten behalen in dit programma aan het Fanshawe College om te voldoen aan de vereiste van de residentie van het programma en afstuderen aan dit programma. Marcus Herzberg / Pexels
Toelatingseisen
- OSSD met cursussen van de College (C), University (U), University / College (M) of Open (O) stream met :
- Elke Grade 12 Engels (C) of (U)
- Elke klasse 11 Wiskunde * (C), (U) of (M)
of
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE)
of
- Ontario High School Equivalency Certificate (GED) en :
- Elke klasse 11 Wiskunde * (C), (U) of (M)
of
- Rijpe aanvrager met status in de vereiste cursussen die hierboven zijn vermeld
Notitie:
* Kandidaten die niet over de vereiste wiskunde beschikken, kunnen nog steeds in aanmerking komen voor toelating door de juiste voorafgaande upgrade te voltooien.
Engelse Taalvereisten
Aanvragers van wie de eerste taal geen Engels is, moeten de Engelse taalvaardigheid op een van de volgende manieren aantonen:
- Een Grade 12 College Stream of University Stream Engels tegoed van een Ontario Secondary School, of gelijkwaardig, afhankelijk van de toelatingsvoorwaarden van het programma
- Test van de test Engels als vreemde taal (TOEFL) met een minimumscore van 79 voor de internetgebaseerde test (iBT), met testresultaten van de afgelopen twee jaar
- International English Language Testing System (IELTS) Academische test met een algemene score van 6,0 met niet minder dan 5,5 in een van de vier banden, met testresultaten van de afgelopen twee jaar
- Canadese academische Engelse taal (CAEL) test met een totaalscore van 60 zonder score minder dan 50 in een van de vier banden, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Pearson-test van English Academic (PTE) met een minimumscore van 53, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Een Cambridge English-test (FCE / CAE / CPE) met een totaalscore op de Cambridge English Scale van 169 zonder taalvaardigheid van minder dan 162, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Een Engelse taalevaluatie (ELE) aan het Fanshawe College met een minimumscore van 70% in alle secties van de test, met testresultaten in de afgelopen twee jaar
- Fanshawe College ESL4 / GAP5-studenten: minimumcijfer van 80% in ESL4 / GAP5 niveau 8, 75% in ESL4 / GAP5 niveau 9 of 70% in ESL4 / GAP5 niveau 10
Aanbevolen Academische Voorbereiding
- Graad 11 Voeding en cultuur (M)
- Grade 12 Voeding en gezondheid (C)
- Categorie 11 Informatie- en communicatietechnologie: de digitale omgeving (O) OF cijfer 12 Informatie- en communicatietechnologie: multimediaoplossingen (C)
- Elk Grade 11 of Grade 12 Entrepreneurship (C) of (O)
- Grade 11 en Grade 12 Hospitality and Tourism (C)
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE): cursus Bedrijfskunde of Technische Wiskunde en Computervaardigheden
Aanbevolen persoonlijke voorbereiding
- Ontwikkel een interesse in voedselbereiding en -service door restaurants en hotels te bezoeken
- Ontwikkel interesse in voedsel en gebruiken van andere landen
- Ontwikkel leiderschapsvaardigheden
- Het soort persoon dat het gebied van gastvrijheid betreedt, moet verantwoordelijk en persoonlijk zijn en zou graag moeten werken met mensen in een uitdagende sector
- Werkgelegenheid in de horeca zou een voordeel zijn
Geavanceerd staan
Kandidaten kunnen op grond van eerdere academische prestaties bij een andere instelling en / of voorafgaande leerbeoordeling en erkenning (EVC) een gevorderde status aanvragen. Gevorderde status kwalificeert de aanvrager voor directe toegang tot een tweede of hoger niveau van het programma.
Selectiecriteria van aanvragers
Als het aantal in aanmerking komende aanvragers de beschikbare spaties in het programma overschrijdt, zijn de selectiecriteria van de aanvrager:
- Voorkeur voor permanente bewoners van Ontario.
- Ontvangst van de aanvraag vóór 1 februari (na deze datum zal het Fanshawe College aanvragers op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, overwegen totdat het programma vol is).
- Prestatie in de toelatingsvoorwaarden.
Vereisten na toelating
- Geldige Safe Food Handlers-certificaat
- Geldig Smart Serve-certificaat
- Geldig EHBO / CPR-certificaat
Carrièremogelijkheden
Afgestudeerden kunnen verwachten werk te vinden als koks op verschillende niveaus in een breed scala aan foodservice-omgevingen. De aangeboden training kan ook leiden tot de mogelijkheid van zelfstandig ondernemerschap in de horecasector en / of chef / food service manager.
toelatingen
leerplan
Cursussen
Niveau 1
Volg alle volgende verplichte cursussen:
- FDMG-1113 ---- Voedselbereiding 1
- BAKE-1021 ---- Bakken Praktisch 1
- BAKE-1002 ---- Baktheorie
- DEVL-1049 ---- Carrièrevoorbereiding
- WRIT-1042 ---- Reden & Schrijven 1-Toerisme/Gastvrijheid
- FDMG-1104 ---- Culinaire basiskennis
- FDMG-1114 ---- Restaurantproductie 1
Level 2
Algemeen onderwijs - Volg een keuzevak Algemeen onderwijs van 3 studiepunten.
Volg alle volgende verplichte cursussen:
- FDMG-3043 ---- Voedselbereiding 2
- FDMG-3044 ---- Garde kribbe
- FDMG-1064 ---- Inkoop & Menuplanning
- COMM-3080 ---- Communicatie voor toerisme en gastvrijheid
- MATH-1210 ---- Wiskunde voor gastvrijheid
- NUTR-1018 ---- Voedingsinleiding
- ANTH-1012 ---- Culturele antropologie
Niveau 3 - Stage
Volg de volgende verplichte cursus:
- FDMG-3001 ---- Stage 1
Niveau 4
Volg alle volgende verplichte cursussen:
- ENTP-3006 ---- Culinair Ondernemen
- FDMG-5003 ---- Ontwerp van voedselfaciliteiten
- HOSP-3007 ---- Nummers voor gastvrijheid
- BEVR-3011 ---- Wijnen
- FDMG-3046 ---- Ambachtelijke keuken
Niveau 5
Volg alle volgende verplichte cursussen:
- MGMT-3012 ---- Managementtechnieken
- FDMG-5019 ---- Culinaire Kennis-Adv
- FDMG-3045 ---- Eigentijdse keuken
- FDMG-5022 ---- Chef's Table
- BEVR-1005 ---- Bieren, sterke dranken Geschiedenis en cultuur
Aanvullende vereiste
Volg alle volgende verplichte cursussen -
Meestal genomen in niveau 4 en 5
- BAKE-3010 ---- Caféproductie
- FDMG-3047 ---- Restaurantproductie 2
Algemeen Onderwijs - Keuzevakken
Neem 3 algemene onderwijscredits - normaal genomen in niveau 2
Programma residentie
Studenten moeten minimaal 20 studiepunten behalen in dit programma op Fanshawe College om te voldoen aan de programma-ingezetenschapsvereiste en afstuderen van dit programma
Galerij
Programma resultaat
De afgestudeerde heeft op betrouwbare wijze aangetoond in staat te zijn om:
- bieden fundamentele culinaire planning, voorbereiding en presentatie aan een verscheidenheid aan foodservice-omgevingen.
- basis- en geavanceerde * voedsel- en baktheorieën en andere gerelateerde theorieën toepassen op alle aspecten van voedselbereiding.
- bijdragen aan het bieden van een gezonde, veilige en goed onderhouden keukenomgeving en aan de service van voedsel- en drankproducten die vrij zijn van schadelijke bacteriën of andere verontreinigingen.
- kennis toepassen van keukenmanagementtechnieken, waar nodig, ter ondersteuning van de doelen van de operatie en het verantwoorde gebruik van middelen.
- fundamentele voedingsprincipes toepassen op alle aspecten van de voedselproductie.
- effectief presteren als lid van een team voor de bereiding en bediening van eten en drinken.
- technieken voor kostenbeheersing toepassen op foodservice-activiteiten.
- pas zelfmanagement en interpersoonlijke vaardigheden toe om de prestaties als werknemer en teamlid te verbeteren en bij te dragen aan het succes van een foodservice-operatie.
- ontwikkel doorlopende persoonlijke professionele ontwikkelingsstrategieën en plannen om culinaire, leiderschaps- en managementvaardigheden voor de horecaomgeving te verbeteren.
Carrièremogelijkheden
Afgestudeerden van Fanshawe's Culinary Management-programma kunnen verwachten werk te vinden als kok op verschillende niveaus in een breed scala aan foodservice-omgevingen, lokaal, provinciaal, nationaal en internationaal. De training die tijdens het programma wordt gegeven, kan uiteindelijk leiden tot carrièremogelijkheden, waaronder:
- sous chef
- Uitvoerend chef-kok
- persoonlijke kok
- zakelijke chef-kok
- voedingschef
- chef-kok productontwikkeling
- voedsel stylist
- leverancier van foodservice
- cateraar
- directeur eten en drinken
- keuken manager
- horeca beheerder
- zelfstandig ondernemerschap
- chef foodservice
Hier zijn enkele voorbeelden van carrièremogelijkheden voor afgestudeerden van Fanshawe's Culinary Management-programma:
Sous chef
Assisteren van de chef-kok met administratieve taken en aansturen van de keukenbrigade. Bereid ingrediënten en kook maaltijden in verschillende commerciële keukenomgevingen.
chef-kok
Beheer, train en begeleid het personeel en creëer tegelijkertijd een motiverende werkomgeving.
Chef keukenchef
Houd toezicht op de activiteiten van het keukenpersoneel, inclusief het maken van menu's en het onderhouden van kwaliteitscontrole om een succesvolle maaltijdservice te garanderen.
Getuigenissen van studenten
English Language Requirements
Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Diploma in culinair management (CULN)
- Barrie, Canada
- Online
Certificaat in bakvaardigheden
- Online Canada
- Toronto, Canada
Geavanceerd certificaat in culinaire kunsten
- Dawson Creek, Canada