We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Keystone logo
European Centre for Career Education

European Centre for Career Education

European Centre for Career Education

Invoering

We hebben allemaal aan het begin van onze carrière angst en ongerustheid ervaren. Het grote onbekende van de werkende wereld is eng en intimiderend. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

European Centre for Career Education is opgericht met als enig doel een brug te slaan tussen afstuderen en de eerste stappen van je carrière. We hebben een programma geperfectioneerd dat gericht is op soft- en hard skills in je vakgebied, netwerken en stage-ervaring. 3 weken lezingen, workshops en evenementen met doorgewinterde professionals, 4 weken gegarandeerde stage en één week om te reizen.


Met zes jaar ervaring, meer dan 500 partnerbedrijven, 3 auspiciën, een groeiende gemeenschap van universiteiten en meer dan 1200 versterkte carrières, geloven we dat we op de goede weg zijn.

Zomerprogramma's

ECCEDU is opgericht om een langetermijnoplossing te bieden voor de al te theoretische tendensen van universitair onderwijs en loopbaanadvies. We overbruggen de kloof tussen de academische kennis van onze studenten en de praktijkervaring, voortbouwend op de theoretische voet aan de grond die universiteiten bieden.

Wij geloven dat de combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden een essentiële voorwaarde is voor studenten om succesvol te worden in hun toekomstige vakgebied. Onze twee maanden durende zomerprogramma's zijn gericht op Recht, International Business, Informatietechnologie, Architectuur & Design, Duurzaamheid en Engineering. De programma's bestaan uit drie weken intensieve praktijkcursussen en vier weken stage bij een van de ruim 500 internationale bedrijven in het Schengengebied.

Lezingen en docenten

Elke zomer leren we onze studenten drie weken lang praktische onderwerpen die zelden in de academische curricula voorkomen. Deze onderwerpen zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze relevant blijven en worden behandeld door actieve professionals die worden beschouwd als experts in hun vakgebied. Onder onze sprekers bevinden zich Radek Špicar (president, Aspen Institute), Leoš Dvořák (hoofd Digitalisering, Valeo), Václav Nekvapil (Managing Partner, CEC Government Relations), Klára Sommerová (medeoprichter en leider, (S)právně), Miroslav Černý (coördinator van de afdeling Intellectuele Eigendom, ŠKODA AUTO, as), Petra Hrušková (manager, Global TA Operations bij Red Hat), Pavlína Louženská (bedrijfs- en innovatiestrateeg, 2FRESH Praag) en vele anderen.

131377_WM68.jpg

Stages door ECCEDU

ECCEDU-programma's gaan niet alleen over tijd doorbrengen in de klas; nogal Het tegenovergestelde. Na drie weken intensieve praktijkcursussen krijgen onze studenten de kans om hun vers verworven kennis te gebruiken en te verbeteren door een vier weken durende stage te lopen bij een van de topbedrijven in hun sector.We werken samen met bedrijven als Siemens, UniCredit Bank, Lego en Coca-Cola; advocatenkantoren zoals DLA Piper en Linklaters; en studio's zoals Jestico+, Whiles Architecture en Chapman Taylor Architects, evenals vele anderen, om waardevolle ervaringen, vaardigheden en knowhow te bieden.

Al onze partners zijn zich terdege bewust van de enorme kloof tussen traditioneel onderwijs en echte situaties; daarom stemden ze er graag mee in om onze studenten voor te bereiden op succesvolle toekomstige leiders en erkende experts op hun respectieve gebieden.

131376_WM75.jpg

Beurzen en financiering

HoeveelheidDeadline voor aanmelding
One full scholarship every year because we care about giving a chance to those who can not afford our programs.2,000 EURFebruary 29, 2024
Social scholarship offers up to 50% off the program fee for eligible applicants. 500 EURFebruary 29, 2024

Campusleven & Faciliteiten


Traditioneel openen onze zomerprogramma's met een welkomstgala-avond voor ECCEDU-studenten. Dit evenement biedt de mogelijkheid om inspirerende mensen te ontmoeten, zoals oprichters, advocaten, bedrijfsleiders of architecten. Naast het lezingengedeelte van het programma worden er diverse teambuildingactiviteiten georganiseerd, zoals barbecues, escape games, lasergames of sightseeing en winkelen voor lokale producten; en reizen door Tsjechië (Kutná Hora, Český Krumlov) en naar het buitenland (Wenen, Berlijn). Aan het einde van elk programma wordt een ECCEDU-certificaat uitgereikt tijdens een informele prijsuitreiking, meestal in de vorm van een barbecuefeest. Daarnaast verstrekken de stagebedrijven aanbevelingsbrieven of stagecertificaten.

Locaties

 • Prague

  Prague, Tsjechië

 • Dubai

  Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

 • Bucharest

  Bucharest, Roemenië

  • 7th Avenue

   7th Avenue, Verenigde Staten

  Vragen