Keystone logo
Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts

Invoering

De Estonian Academy of Arts, opgericht in 1914, is de enige openbare universiteit in Estland die hoger onderwijs aanbiedt in beeldende kunst, design, architectuur, media, visuele studies, kunstcultuur, cultureel erfgoed en conservatie. Gelegen in de hoofdstad Tallinn, is het een actieve studie- en onderzoeksinstelling en het toonaangevende nationale centrum voor innovatie in de visuele cultuur. De studies vinden plaats in ons nieuwe gebouw met een innovatieve en inspirerende omgeving. EKA is opgenomen in Top 200 Architecture and Design Universities in the World door QS World University Rankings (2023).

Bijna 1.200 studenten uit alle delen van de wereld zijn betrokken bij de curricula om hun analytisch vermogen en kritisch denken te cultiveren met als doel zich te ontwikkelen tot milieubewuste en sociaal bewuste scheppers. Ze worden onderwezen en ondersteund door meer dan 300 professoren, universitair hoofddocenten, docenten en instructeurs die professionals zijn in hun vakgebied - internationaal erkende kunstenaars, architecten, ontwerpers en wetenschappers die unieke, geïndividualiseerde studie en persoonlijk mentorschap bieden in een interdisciplinaire en synergetische sfeer. Kleine groepen van zorgvuldig geselecteerde studenten zorgen voor een meer persoonlijke, één-op-één benadering van het onderwijs en een familiaire, hechte sfeer en EKA is trots op de lage student-naar-professor ratio.

Het nieuwe gebouw van de Estlandse Kunstacademie in een gereconstrueerde historische textielfabriek, ontworpen door haar alumni, werd in 2018 ingewijd en heeft sindsdien verschillende prijzen ontvangen voor haar architectuur en interieurontwerp. De Academie ligt tussen de pittoreske middeleeuwse oude stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en de levendige wijk Kalamaja en is een oase van kunstcultuur in het midden.

EKA biedt zes masterprogramma's aan die in het Engels worden gegeven: Animatie, Hedendaagse Kunst, Ambachtelijke Studies, Grafisch Ontwerp, Interactieontwerp en Stedelijke Studies. Daarnaast zijn er drie gezamenlijke masterprogramma's: Design & Technology Futures MSc aangeboden in samenwerking met TalTech, Literatuur, Visuele Cultuur en Filmstudies MA aangeboden in samenwerking met de Universiteit van Tallinn en Service Design Strategies and Innovations MA aangeboden in samenwerking met de Letse Kunstacademie en Lapland Universiteit. Alle masterprogramma's duren twee jaar (120 ECTS).

We bieden ook vier internationale voltijdse doctoraatsprogramma's aan: PhD Kunst en Design, PhD Architectuur en Stedenbouw, Cultureel Erfgoed en Conservatie, en Kunstgeschiedenis en Visuele Cultuur.

EKA stimuleert innovatie en experimenten, en studenten kunnen modules en workshops volgen buiten hun specialisaties. Heb een idee? Probeer het! U zult hier ontdekken dat er een verfrissend gebrek aan administratieve rompslomp is. Wie aan het EKA studeert, ontdekt al snel een breed spectrum aan mogelijkheden.

We nodigen je uit om met ons mee te doen!

INTERNATIONALE RELATIES

Het doel van de Academie is om midden in het leven te zijn. Daarom wordt in brede zin aandacht besteed aan de maatschappij en de professionele wereld.

EKA heeft nauwe banden en samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 100 internationale universiteiten en vele internationale netwerken, waardoor studenten- en faculteitsuitwisselingen kunnen worden onderhandeld en stagemogelijkheden kunnen worden uitgebreid. EKA is lid van CUMULUS (International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media); EAAE (Europese Vereniging voor Architectuuronderwijs); ELIA (The European League of Institutes of the Arts), en is via NORDPLUS lid van vele professionele netwerken (bijv. CIRRUS, KUNO). EKA maakt ook deel uit van de Transform4Europe-alliantie.

Sinds 1999 is EKA lid van Erasmus, het programma voor een leven lang leren voor het hoger onderwijs van de Europese Commissie, in het kader waarvan meer dan 100 bilaterale uitwisselingsovereenkomsten zijn ondertekend. Naast het Erasmusprogramma heeft de Estse kunstacademie uitwisselings- en samenwerkingsovereenkomsten voor studenten en docenten gesloten met tien internationaal erkende kunstuniversiteiten buiten de Europese Unie.

Regelmatige en intense contacten worden onderhouden met de wereld buiten de academische wereld door middel van tentoonstellingen en uitgeverswerk, door het organiseren van vele evenementen en in samenwerking met bedrijven en openbare instellingen.

Buitenlandse relaties, faculteits- en studentenuitwisselingen, advies over buitenlandse stageplaatsen en subsidie-informatie worden gecoördineerd door het International Relations Office.

SAMENWERKING EN ONDERNEMERSCHAP

EKA werkt samen met universiteiten, culturele instellingen, artistieke verenigingen, lokale overheidsinstanties en bedrijven in Estland en in het buitenland.

De Estlandse kunstacademie werkt samen met veel Estlandse en internationale bedrijven op het gebied van wetenschap en ontwikkeling. De partners variëren afhankelijk van het specialisatiegebied en de Academie kan een scala aan diensten aanbieden, van onderzoek en analyse tot het maken van prototypes.

Het Department of Development is de schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven. De diensten en oplossingen die de hoofdactiviteiten van EKA ondersteunen, worden uitgewerkt, waarbij juridisch en ondernemend advies wordt gegeven aan personeel en bedrijven voor het uitvoeren van samenwerkingsprojecten met de afdelingen van de Academie. Het Department of Development werkt actief samen met bedrijven in Estland en in het buitenland en voert gezamenlijke projecten uit. Veel studenten voltooien ontwerptaken voor Estse bedrijven in de publieke en private sector en nemen tijdens hun studie deel aan internationale en lokale wedstrijden.

Het Department of Development organiseert opleidingen op het gebied van ondernemerschap, intellectuele eigendomsrechten, loopbaanplanning, internationaal leerlingwezen en projectmanagement. Studenten worden geadviseerd bij het maken van businessplannen en er zijn tal van middelen beschikbaar voor de spin-off bedrijven van EKA (bedrijven opgericht door studenten tijdens hun studie). De afdeling coördineert interdepartementale ontwikkelingsprojecten en voert, indien nodig, wetenschaps- en ontwikkelingsprojecten uit. Het Department of Development beheert de lokale en internationale co-gesponsorde of gezamenlijke projecten van EKA.

140679_eu_structural_and_investment_funds_horizontal.jpg
172198_studyinestonia_horisontal_RGB_positive.png

Statistieken

  • Internationale studenten:

    10%

  • 0
  • Verhouding student tot faculteit:

    3 naar 1

Locaties

  • Tallinn

    Estonian Academy of Arts, Põhja pst 7, Tallinn, 10412, Tallinn

Opleidingen

Vragen