Diploma in Culinair Management
Durham College
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Whitby, Canada
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
4 semesters
Tempo
Full time
Collegegeld
CAD 5.573 / per year *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* Het eerste jaar thuis: $ 5.573 (CDN); Jaar één internationaal: $ 16.221 (CDN). Mogelijk zijn er extra kosten van toepassing.
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
Beheers de kunst van eten en smaak in ons Culinary Management-programma. Je zult lokaal geteeld voedsel ontdekken, experimenteren met etnische en hedendaagse gerechten en je vaardigheden in de culinaire kunsten ontwikkelen, terwijl je waardevolle managementvaardigheden leert die je carrière naar een hoger niveau tillen. Er wordt veel aandacht besteed aan de lab- / keukentijd, waardoor studenten worden aangemoedigd om hun technieken en producten te ontwikkelen, waarvan ze er veel mee naar huis kunnen nemen en ervan kunnen genieten. Afgestudeerden zijn gewild bij een breed scala aan werkgevers vanwege hun unieke vaardigheden, waaronder ambachtelijk vlees snijden, kaasproductie, bakken, inblikken en conserveren.
Het Culinary Management- programma wordt aangeboden in het W. Galen Weston Centre for Food (CFF), dat wordt geleid door een field-to-fork-filosofie bij alle activiteiten. Dit ongelooflijke leercentrum biedt toegang tot een demonstratietheater; state-of-the-art laboratoria, klaslokalen en vergaderruimtes; Bistro '67, een full-service, groen-gecertificeerd leerrestaurant; en groeiende velden op slechts een steenworp afstand van de laboratoria.
Je leert volleerde culinaire planning, voorbereiding en presentatie voor verschillende horecagelegenheden. Met een sterke nadruk op vaardigheidsontwikkeling, theorie, service en managementtraining, zul je worden uitgerust met de vaardigheden en branchekennis die vereist is om te slagen. Dit programma bevordert voortdurende persoonlijke groei en leren op het gebied van zelfmanagement, interpersoonlijke vaardigheden, professioneel vermogen en bewustzijn van de industrie.
Daarnaast zult u kennis opdoen over de uiteenlopende behoeften van de hedendaagse gasten en consumenten en zich richten op lokaal geteeld en geproduceerd voedsel. Hands-on ervaring in culinaire, gebaks- en restaurantdemonstratie-laboratoria en klaslokalen helpen u bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden met betrekking tot a la carte gerechten, gebak, desserts en bakken, etnische gerechten, eigentijdse gerechten en meer.
Het Culinary Management-programma bevordert voortdurende persoonlijke groei en leren op het gebied van zelfmanagement, interpersoonlijke vaardigheden, professionele vaardigheid en kennis van de industrie, waaronder:
- Kostenbeheersingstechnieken toepassen op foodservice-operaties;
- Effectieve marketing om de succesvolle werking van een horecabedrijf te bevorderen;
- Ontwikkeling van doorlopende persoonlijke en professionele strategieën en plannen om culinair leiderschap en managementvaardigheden te verbeteren.
Studenten in dit programma profiteren van werken en leren in Bistro '67, een full-service, groen gecertificeerd les- en leerrestaurant dat wordt beheerd door personeel en studenten.
Toelatingseisen
- Ontario Secondary School Diploma of Mature Student Status
- Grade 12 Engels (C of U)
Kosten
Year One Fees |
cursussen
Semester 1
- Communications For Business I (COMM 2204)
- Computers voor gastvrijheid (COMP 1210)
- Culinaire theorie I (CULI 1200)
- culinaire
- Voedselveiligheid en sanitaire voorzieningen (FOOD 1200)
- Introductie tot globale keuken (GLOB 1202)
- Culinaire voeding (NUTR 2200)
- Professionele ontwikkelingsstrategieën I (PDST 1200)
Semester 2
- Cuisine A La Carte (CUIS 2201)
- Culinaire Theorie II (CULI 2201)
- Food Service Operations (FOOP 2200)
- Veldplaatsing-Csk (FWK 2201)
- Field Placement Workshop-Csk (FWKW 2000)
- Algemeen onderwijs keuzevakken (GNED 0000)
- Menu Planning (MENU 2200)
- Principes van keukenbeheer (PKM 2200)
Semester 3
- Geavanceerd bakken
- Gevorderde culinaire technieken I (CULI 2200)
- Culinaire Theorie III (CULI 3201)
- Algemeen onderwijs keuzevakken (GNED 0000)
- Hospitality Marketing (MKTG 4210)
- Professionele ontwikkelingsstrategieën II (PDST 2200)
- Kleinhandel
Semester 4
- Capstone Workshop (CAPR 4201)
- Capstone Project Practical (CAPR 4202)
- Advanced Culinary Techniques II (CULI 4201)
- Voedsel
- Algemeen onderwijs keuzevakken (GNED 0000)
- Restaurant Management Theorie (MGMT 4202)
Cursussen en vakbeschrijvingen kunnen worden gewijzigd.
Carrièremogelijkheden
Wat je zou kunnen zijn:
- Bakker
- Slager
- koken
- Corporate chef
- Executive chef
- Keukenmanager
- Gebak, persoonlijke of restaurantchef
- Restaurant manager
- Zelfstandige ondernemer
- Sous chef
Waar je zou kunnen werken:
- Banketzaal
- Cateringbedrijf
- Hogeschool / universiteit
- Golfbaan
- Hotel
- Toevlucht
- Restaurant
Ervaringsleren
Veld plaatsing
Uw leerervaring wordt aangevuld met een kans op veldplaatsing in de culinaire industrie. Studenten werken in restaurants, hotels, verzorgingstehuizen, banket- en golfbaanfaciliteiten en nog veel meer, waarbij ze hun vaardigheden uit het klaslokaal tijdens het werk toepassen.
Conferenties, wedstrijden en internationale reizen
Studenten hebben de mogelijkheid om hun vaardigheden te verbeteren en te leren door middel van lokale, provinciale en nationale competities. Tijdens deze leerintensieve evenementen bereiden ze een scala aan gerechten voor op vaste tijdlijnen en met specifieke richtlijnen en verwachtingen. Daarnaast zijn er internationale reismogelijkheden, waaronder onze Gold Medal-studentenprijs, waarbij elk jaar een afstuderende student wordt geselecteerd voor extra training in Italië.
Capstone-project
Alle leerervaringen komen samen in het vierde semester met een uniek sluitstukproject waarbij studenten een publiek evenement voorbereiden en plannen.
Activiteiten op de campus
Van speciale studentenevenementen tot werk in Bistro '67 tot speciale projecten, er zijn talloze mogelijkheden voor studenten om hun leren verder te zetten dan de laboratoria.
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Diploma in culinair management (online)
- Online Canada
- Toronto, Canada
Diploma in beheer van bakken en gebak (online)
- Online Canada
- Toronto, Canada
Diploma in Culinary Arts
- Vancouver, Canada