Professionele cursus banketbakker en bakken
Culinary Institute of Barcelona
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Barcelona, Spanje
Talen
Engels, Spaans
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 maanden
Tempo
Deeltijd
Collegegeld
EUR 8.250
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Sep 2024
Invoering
Chef-patissier worden is niet voldoende
We leiden de volgende generatie professionals van de 21e eeuw op.
De wereld van gebak en desserts is trending.
Trends in gezonde desserts, de "bean to bar" van de chocolade-industrie, respect voor het product van herkomst, creatieve patisserie en de steeds belangrijker wordende integratie van desserts in gastronomische menu's, het zijn allemaal tekenen die erop wijzen dat de patisserie-, bakkerij- en chocolade-industrie een transformatie op wereldschaal ondergaan.
Je eerste stappen zetten in de wereld van de patisserie, de opleiding van je chef voortzetten of de basis- en praktische principes opdoen die je toelaten om de dessertafdeling, professionele patisserie of banketbakkerij te betreden, zijn enkele van de redenen waarom studenten van over de hele wereld besluiten om te studeren de professionele patisserie- en bakcursus aan de Culinary Institute of Barcelona.
Ons diploma in professionele patisserie is ontworpen om u de basisprincipes van zoet koken te leren en u te helpen de wetenschap achter elke creatie te begrijpen, niet door recepten te bestuderen, maar door formulering en vervoeging te begrijpen om te kunnen innoveren en dingen te creëren die niemand ooit eerder heeft gedaan.
Het programma is ontworpen als een evoluerende educatieve ervaring, met uitdagingen, praktisch leren en lessen van marktleiders. Dag na dag, week na week ontdekken de leerlingen grondstoffen, passen ze geleerde technieken toe en transformeren ze de wereld van crèmes en vullingen, opgeklopte en verrijkte deegsoorten, mousses, biscuitgebak, basisdesserts, ijs en sorbets, koekjes, gebak en chocolaatjes .
Dit is meer dan je gemiddelde patisseriecursus. Het is een intensieve 100% praktische cursus in professionele patisserie, die je in slechts drie maanden voorbereidt op de arbeidsmarkt. Het is een leerzame ervaring en persoonlijke transformatie als onderdeel van het internationale ecosysteem van het CIB in Barcelona, een van de gastronomische hoofdsteden van de wereld en de nummer één keuze voor het studeren van banketbakkerij en banketbakkerij in Spanje.
Met internationale leiders in professionele zoetwaren en ambachtelijke patisserie, vereist dit diploma een hoog niveau van prestaties en betrokkenheid van studenten, niet alleen in termen van workshops en hun leren, maar ook in termen van hun onderdompeling in de toekomst van zoetwaren en in het ontwikkelen van de vaardigheden en vaardigheden vereist door banketbakkers, banketbakkers en chocolatiers in de 21e eeuw.
Galerij
Ideale studenten
Voor professionals die de norm willen stellen voor de zoete keuken van de 21e eeuw.
- Ik wil het vak leren
Voor mensen die de wereld van de professionele banketbakkerij willen betreden. - Ik wil mijn koksopleiding voortzetten
Voor mensen die chef zijn en een stevige basis willen in patisserie. - Ik wil een carrière beginnen in een professionele patisserie
Voor mensen met of zonder vooropleiding gastronomie. - Ik wil mijn beroepsopleiding aanvullen
Om een steviger fundament te hebben. - Ik wil een bedrijf starten in de wereld van gebak en desserts
Voor ondernemers die hun aanbod aan zoete voorstellen willen uitvoeren of uitbreiden.
toelatingen
leerplan
230 uur ontworpen om van elke leerdag een show te maken
- 10+ professionele leiders in hun vakgebied
- 140+ lessen die verder gaan dan kennis
- 3 uitdagingen ons assessment is uw grootste uitdaging
- 3 excursies om te begrijpen hoe het is om in een professionele patisserie te werken
- 130+ uur om toe te passen, te leren en te creëren
- 3 workshops van ruim 30 uur om te excelleren
We leren je geen recepten, dat zou je leren kopiëren.
We laten u zien hoe u de formulering toepast om nieuwe gastronomische voorstellen te creëren.
Ranglijsten
- Een van de beste scholen om gebak en gastronomie te studeren (Chef's Pencil)
Programma resultaat
Bereid je voor om in de zoete keuken van de 21e eeuw te duiken
- Wereldwijde kennis verwerven en de basistechnieken van het maken van gebak en chocolade beheersen.
- Om professionele vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen en mooie voorstellen te creëren, transformeren en leiden door oefening.
- Om grondstoffen, hun fysica en chemie te ontdekken en je gedachten te formuleren en om te zetten in je eigen creaties.
- Formulering begrijpen als bron voor creativiteit en innovatie bij het maken van gebak en chocolade.
- Creëer uw eigen stijl waarmee u uw toekomst in de branche kunt vormgeven en geavanceerde voorstellen kunt doen.
- Creëer nieuwe kansen om de professionele wereld te betreden, of het nu in het dessertstation van een restaurant is of in een centrum dat ingrediënten produceert en overhandigt die worden gebruikt in gebak zoals ijs, chocolade of zoetwaren.
- Een verantwoorde en internationale visie op de wereld van de patisserie en chocolade maken.
- De basistechnieken beheersen en in praktijk brengen in de professionele wereld.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
- Patissier-assistent in dessertstations
- Assistent patissier
- Junior banketbakker
Uw concurrentievoordeel:
- Je bent opgeleid om in teamverband te werken.
- Je zult geen professional zijn die recepten volgt. In plaats daarvan weet u hoe u moet formuleren met behulp van uw kennis van het product, technologieën en methodologieën, afhankelijk van de context.
- Je ontwikkelt vaardigheden die je op geen enkele andere school had kunnen leren.
- Je kracht zal zijn om nooit eerder vertoonde voorstellen te creëren.
- Je bent klaar om je aan te sluiten bij de hogere echelons van de professionele patisserie- en banketbakkerijwereld.
- Je hebt praktische en globale kennis opgedaan over het maken van gebak en chocolade in de 21e eeuw.
- Je zult jezelf op de proef moeten stellen in complexe omgevingen en uitdagingen zoals je die in het echte leven zult tegenkomen.