
Postgraduate-certificaat in
Postdoctorale Chef Specialist in Integratief Gezond Koken Culinary Institute of Barcelona

Invoering
Postdoctorale Chef Specialist in Integratief Gezond Koken
Voor chefs en professionals op voedingsgebied die gezondheid willen integreren in de gastronomie van de 21ste eeuw.De Postgraduate Chef Specialist in Integrative Healthy Cooking is een van de CIB-programma's die is ontworpen voor mensen met ervaring in koken of voeding, geneeskunde of diëtetiek die willen trainen of zich willen specialiseren in gezond koken, de producten, technieken en belangrijkste trends kennen en zo verbeteren en diversifiëren het gastronomische voorstel van een restaurant of culinaire kennis verstrekken aan de gezondheidssector. Drie maanden praktische, demonstratieve sessies, workshops en ervaringsuitjes die de student voorbereiden om de principes van gezond koken en de toepassingen ervan onder de knie te krijgen, evenals een breed scala aan opkomende stromingen. Alle culinaire programma's van CIB zijn gericht op creativiteit en innovatie, waarbij het klassieke onderwijs op basis van recepten achter zich wordt gelaten en wordt geanticipeerd op de nieuwe scenario's die zich de komende jaren in de sector zullen voordoen. Het CIB leidt haar studenten ook op in vaardigheden op het gebied van communicatie, teamwerk en bedrijfsbeheer, zodat haar studenten voorbereid zijn op alles wat er in hun professionele toekomst van hen gevraagd gaat worden.
toelatingen
Galerij
Programma resultaat
doelen
Voorbereiden op gezond koken in de 21e eeuw
- Bewaak en beheer de voedingsbalans
Voedingsstoffen, voeding, de energie van voeding, balans door voeding, voedingsfilosofie en alchemie in de keuken.
- Het beheersen van culinaire trends gericht op gezondheid en welzijn
Leren over en samenbrengen van huidige trends in gezond eten, zoals energetisch koken, levend eten en Ayurvedische geneeskunde, en om therapeutische visie op voeding te introduceren.
- Om gezond koken aan te passen voor elke consument
Voedsel creëren, aanpassen, heroverwegen en plannen voor verschillende fysiologische en hormonale stadia, ziekten en voedingsbehoeften, of het nu voor een baby, een sportman of een diabetespatiënt is.
- Het verleden, heden en de toekomst van gezonde gastronomie toepassen
De oorsprong kennen en hoe u huidige en nieuwe ontwikkelingen in de voedingswetenschap kunt toepassen en transformeren door middel van technologieën en uw nieuwe vaardigheden voor gezonde aanpassing en innovatie.
- Wetenschappelijke kennis en de culinaire toepassing ervan
Het toepassen van psychoneuro-immunologie op gepersonaliseerde gastronomie, de darmmicrobiota in het dieet en het identificeren van metabole veranderingen of hormonale veranderingen die de voeding in elk geval aanpassen.
- Technieken en vaardigheden beheersen voor gezond koken
Met respectvolle technieken zoals fermentatie of koken op lage temperatuur om het voedingsniveau van het voedsel op een maximum te houden.
- Creëren en innoveren voor gezond koken
Werken met methodologieën die creativiteit aanmoedigen om problemen op te lossen en innovatie gebruiken als een instrument om waarde en concurrentievoordeel te genereren.
- Het product leven
De wortels van voedsel en de transformatie ervan met een geweten waarderen, het belang van seizoensgebondenheid benadrukken en inspiratie putten uit de omgeving als onze belangrijkste voorraadkast, waarbij de nadruk wordt gelegd op het gebruik van duurzame grondstoffen.
Uw concurrentievoordelen
- Je hebt een hoog kennisniveau van de ingrediënten, hun voedingswaarde en hun individuele kooktechnieken die nodig zijn om geneeskrachtige gerechten te bereiden.
- Je krijgt een transversale visie op de verschillende soorten ziekten en hun voedings- en culinaire behoeften.
- Je verwerft een complexe 360º-kennis om alternatieven in de gastronomie te ontwikkelen vanuit het oogpunt van gezondheid.
- Je hebt een visie en training die geschikt is om oplossingen te bieden voor voedselproblemen en -beperkingen.
- Je krijgt een gastronomisch inzicht dat je zal doen nadenken over de manier waarop je in de toekomst moet eten.
- Je zult gastronomische plannen en oplossingen kunnen creëren om antwoorden te geven op specifieke problemen.
Ideale studenten
Wie
- Ik wil me specialiseren als kok
Voor professionele koks die zich willen focussen op de wereld van gezonde gastronomie.
- Ik wil mijn culinaire kennis uitbreiden
Voor artsen, voedingsdeskundigen en diëtisten die hun culinaire kennis willen toepassen op hun professionele achtergrond op verschillende gebieden zoals macrobiotiek, Ayurveda, het aanpassen van de hormonale situatie of het verbeteren van de darmmicrobiota.
- Ik wil een coach en een gezonde chef-kok worden
Voor chef-koks of voedingsdeskundigen die geïntegreerde voedingsdiensten willen aanbieden door middel van koken die bedoeld zijn voor de wellnessplannen van hun consumenten.
- Ik wil psychoneuroimmunologie toepassen op gepersonaliseerde gastronomie
Voor experts op het gebied van psychoneuroimmunologie die culinaire technieken en technologieën willen toepassen op hun kennis van holistische psychoneuroimmunologie.
- Ik wil de fysieke en mentale prestaties van mijn patiënten verbeteren
Voor professionals in de sportsector die integratieve geneeskunde in de gastronomie willen opnemen om de gepersonaliseerde voedingssystemen van hun patiënten te verbeteren.
Studentenprofiel

Carrièremogelijkheden
Carrièremogelijkheden
- Gespecialiseerde kok in gezonde keuken
- Gastronomische professionals in ziekenhuizen, scholen en gemeenschappen
- Verantwoordelijk voor R&D projecten voor gezonde gastronomie
- Adviseur en adviseur gezonde gastronomie
- Monitor gezonde gastronomie in educatieve centra
- Uitbreiding van voedingsdiensten toegepast op gastronomie
- Gezondheidscoach
- Ondernemend ondernemen gezonde gastronomie