
Postgraduate-certificaat in
Postdoctorale chef-kok specialist in de moleculaire keuken Culinary Institute of Barcelona

Invoering
Postdoctorale chef-kok specialist in de moleculaire keuken
Voor professionele koks die de wetenschap en technieken van moleculair koken onder de knie willen krijgen om ze toe te passen op de gastronomie en voeding in de 21e eeuw.De Postgraduate Chef Specialist in Molecular Cooking is een van de CIB-programma's die is ontworpen voor mensen met kookervaring die zich willen specialiseren in moleculair koken, de belangrijkste technieken en trends kennen, de kenmerken, veiligheid en wetenschappelijke basis van de verschillende culinaire toepassingen bestuderen en de kook de mogelijkheid om met verschillende texturen en presentaties te werken. Drie maanden van praktische, demonstratieve sessies, workshops en ervaringsuitjes die de student voorbereiden op het beheersen van de moleculaire keuken en een creatieve sprong maken in hun culinaire voorstellen. Alle culinaire programma's van CIB zijn gericht op creativiteit en innovatie, waarbij het klassieke onderwijs op basis van recepten achter zich wordt gelaten en wordt geanticipeerd op de nieuwe scenario's die zich de komende jaren in de sector zullen voordoen. Het CIB leidt haar studenten ook op in vaardigheden op het gebied van communicatie, teamwerk en bedrijfsbeheer, zodat haar studenten voorbereid zijn op alles wat er in hun professionele toekomst van hen gevraagd gaat worden.
toelatingen
Galerij
Programma resultaat
doelen
Maak je klaar voor de wetenschappelijke keuken van de 21e eeuw.
- Visie op de toekomst van de gastronomie
Nieuwe perspectieven ontdekken in de wereldwijde restauranthandel en de vaardigheden verwerven die chef-koks nodig hebben voor de 21e eeuw.
- Een solide wetenschappelijke basis verkrijgen en begrijpen
Moleculaire keuken ontwikkelen en in elke gastronomische context kunnen toepassen.
- Om de vaardigheden te hebben
Het gebruik van nieuwe gereedschappen, gebruiksvoorwerpen, machines en technieken die voortkomen uit technologische innovatie.
- Verwerven van gespecialiseerde taal en cultuur
Werken en samenwerken met chemici, natuurkundigen, artsen, voedingsdeskundigen en wetenschappers.
- Identificeer middelen en mogelijkheden
Afkomstig van biodiversiteit om een globale keuken en de gesegmenteerde toepassing ervan te bouwen.
- Een culinair aanbod ontwerpen
Van haute cuisine met de nadruk op moleculaire cuisine.
- Ontdek de mogelijkheden en texturen
Van de nieuwe ingrediënten en hun behandelingen in een mondiale omgeving van gastronomie en eten.
- Nieuwe vaardigheden, kennis, mogelijkheden en attitudes
Elke keuken leiden die gericht is op creativiteit en innovatie.
Uw concurrentievoordeel
- Je hebt een diep begrip van het product gekregen dat je op andere scholen niet kon krijgen.
- Je hebt een gastronomische visie om oplossingen te bieden voor voedsel- en pathologische problemen.
- Je krijgt een diepgaande 360º-visie op moleculaire gastronomie, haar omgeving, haar producten, technologieën en alle contexten.
- U kunt de doelstellingen eerder dan anderen creëren, innoveren en voltooien.
- Je hebt een voorsprong in restaurants waar de moleculaire keuken invloed heeft.
- U kunt de invloed van de moleculaire gastronomie in elk gastronomisch restaurant promoten.
Ideale studenten
Wie
- Ik wil me specialiseren als kok
Voor chef-koks die begrijpen dat de keuken evolueert en dat je moet evolueren om op te vallen.
- Ik wil een professionele sprong maken
Voor professionals met ervaring in de professionele keuken die het volgende professionele niveau willen bereiken met wetenschappelijke en moleculaire keuken.
- Ik wil opvallen in de sector
Voor ervaren chef-koks die de kennis, vaardigheden en technieken van de moleculaire keuken onder de knie willen krijgen om uit te blinken en een waardevol gastronomisch aanbod te creëren.
- Ik wil klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw
Voor al die mensen die denken dat de culinaire wereld aan het veranderen is en dat je je er alleen maar op voorbereiden niet meer genoeg is om ermee om te gaan.
- Ik wil het gastronomische aanbod verbeteren
Voor professionals die de gastronomie die momenteel door elk restaurantbedrijf wordt aangeboden, willen creëren, innoveren en actualiseren.
- Ik wil succesvol werken in elke keuken ter wereld
Voor mensen die een compleet en internationaal overzicht willen hebben van de moleculaire en hypermoderne keuken, zodat ze de uitdagingen van elk restaurant ter wereld aan kunnen.
- Ik wil een internationale culinaire trainingservaring
Voor mensen met een brede kijk op de wereld die een complete, internationale trainingservaring willen hebben die aan hun verwachtingen voldoet.
- Ik wil gastronomische alternatieven aanbieden voor voedselproblemen
Voor culinaire professionals die werken in de catering voor ziekenhuizen, geriatrische centra, gaarkeukens.
Studentenprofiel

Carrièremogelijkheden
Carrièremogelijkheden
- Chef-kok gespecialiseerd in moleculaire keuken
- Chef-kok gespecialiseerd in eetgedrag
- Chef keuken
- Tweede hoofd keuken
- Teamleider
- Projectmanager Innovatie (R&D)
- Mede-ondernemer op culinair gebied
- Privé kok
- Culinair directeur in de voedings- en restaurantindustrie
- Directeur van de ontwikkeling van nieuwe producten
- Gastronomisch adviseur