Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Invoering

Het doel van de school is om mensen te leren hun eigen toekomst te maken

Een instituut ontworpen voor keukentransformatie

Dit is het idee waarmee drie leraren uit Barcelona begonnen met het tekenen van wat nu Culinary Institute of Barcelonais, een educatief project om de professionals op te leiden die de keukens en restaurants van de 21e eeuw zullen leiden.

EEN ANDERE TRAINING VOOR PROFESSIONALS DIE NIET HETZELFDE WILLEN ZIJN

We weten dat we in een wereld leven die voortdurend van paradigma verandert, die een nieuw type professionals vereist die in staat zijn om waardevolle oplossingen te bieden, waarin technologie, creativiteit en innovatie centraal staan. Daarom hebben we het onderwijsmodel van Silicon Valley, het mekka van de digitale technologie, aangepast aan de internationale gastronomie. Dat maakt ons anders.

De beste ervaring van je leven

De Culinary Institute of Barcelona is ontworpen om u een unieke en onherhaalbare ervaring te laten beleven, gebaseerd op multiculturalisme, creativiteit en innovatie.

Visie

We worden geboren uit een verandering en we blijven eindeloos veranderen. Verandering is synoniem met evolutie. En daar moet training ook voor dienen: groeien en evolueren.

Jarenlang heeft de samenleving obsessief de neiging gehad om kennis te overschatten. Het dringt er tot frustratie op aan jonge mensen onder druk te zetten tijdens hun studie, zonder hun waarden, vaardigheden en attitudes te cultiveren. En dat is een grote fout.

In traditionele opleidingscentra worden studenten niet gewaardeerd om waar ze echt goed in zijn, maar om wat ze geacht worden te weten. Vaardigheden als verbeeldingskracht, creativiteit, welsprekendheid en zelfs intelligentie (de twijfelaar) worden afgestraft. Ze zijn niet gemotiveerd of opgeleid om innovatief te zijn, maar worden getraind vanuit het verleden voor het verleden, zonder na te denken over de toekomst.

Bij CIB leren we om te verbeteren, vragen te stellen, ons voor te stellen, nieuwe mogelijkheden te zoeken en te vinden met behulp van ons intellect, dat niet bepaald heel rationeel maar absoluut emotioneel is.

We leren dingen meer te doen dan dingen te weten. We leren lief te hebben en te overleven, en niet te accepteren wat vaststaat. Omdat we weten dat wat is vastgesteld vluchtig en vaak zelfs onjuist is.

We zijn geobsedeerd door het verbeteren van onze onderwijsprocedures, zodat onze jonge mensen in staat zijn om veranderingsscenario's te overwinnen, zich eigen te maken en weten hoe ze zich met absoluut gemak kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden. We proberen te leren om doelen te stellen, na te streven en te bereiken, niet bang te zijn om fouten te maken. Omdat alleen degenen die bereid zijn ongelijk te hebben, in staat zijn om echt geweldige dingen te doen.

Daarom hebben we CIB opgericht. Om het te doen.

Ferran Fisas

trainingsmodel

We baseren onze methodologie op 6 assen die de training mogelijk maken van leiders die in staat zijn om de uitdagingen van de 21e eeuw met succes het hoofd te bieden.

1. Op uitdagingen gebaseerd leren

Een pedagogisch model dat:

 • Het stelt de student bloot aan echte problemen, bevordert de ontwikkeling van hun transformationele leiderschapsvaardigheden en maakt ze competitiever in de wereld van vandaag.
 • Het zorgt voor motivatie en een gevoel van voldoening.
 • Verbindt de student met de omgeving, zodat er tastbare waarde wordt gegenereerd.
 • Het biedt uitdagende ervaringen die ondernemerschap en menselijk gevoel ontwikkelen.
 • Het is ervaringsgericht, samenwerkend en integrerend van kennis.

2. Flexibiliteit

Daarom: flexibiliteit is een levend concept, terug te vinden in elk van onze faciliteiten. Lesgeven, actieve en dynamische ruimtes waarin de student centraal staat. En dus:

Onze klaslokalen veranderen. Met stoelen die niet zomaar stoelen zijn, maar een mobiele persoonlijke werkplek die zich aanpast aan de kenmerken van elke leerling en elke klas.

Al onze studenten hebben een intelligente vertaal-PILOT-headset, waarmee ze in hun moedertaal kunnen spreken en lessen kunnen volgen. Geen kabels of complicaties.

Er is ook tijd voor de leerling en zijn klasgenoten om zelfstandig aan de slag te gaan.

3. Inspirerende docenten

We weten dat, hoewel het de rede is die leert, je leert van emotie. Daarom: elk van onze docenten:

 • Hij leeft hartstochtelijk de pedagogische ervaring, en dat blijkt.
 • Hij is geïnteresseerd in de student, daagt uit, begeleidt en bevordert zijn ontwikkeling.
 • Hij onderscheidt zich als academicus en leider in zijn vakgebied, is innovatief en profiteert van technologie.
 • Actief en formeel deelnemen aan hun professionele, zakelijke, academische en sociale omgeving.
 • Hij heeft een hechte band met de studenten, geeft het goede voorbeeld en drukt een stempel op hen.

4. Gedenkwaardige ervaring

Onze studenten zijn minimaal een jaar bij ons en tijdens hun opleiding ervaren ze:

 • Een wereldwijde, diverse en multiculturele leergemeenschap.
 • Academische en professionele praktijken op de Campus en daarbuiten.
 • Activiteiten voor de ontwikkeling van studenten die een verscheidenheid aan uitdagingen bieden en de ontwikkeling van vaardigheden stimuleren.
 • Schema van de 360º Training die wij aanbieden met als hoofddoel succes 5

5. 360º-training

We zijn niet tevreden met kennisleveranciers, al onze studenten krijgen een 360º training.

Kennis: techniek, product en bediening

Vaardigheden: voor het managen van zaken, andere mensen en zichzelf.

Houdingen: leiderschap, sociaal en professioneel.

Mogelijkheden: voor de herkenning van de omgeving en van zichzelf.

Omdat het is wanneer deze vier cirkels samenkomen dat succes plaatsvindt.

6. Toegankelijkheid en transparantie

Toegankelijkheid en transparantie in alle soorten apparaten zoals smartphones of laptops

Alle CIB-communicatie, tussen docenten en tussen studenten, is het hele jaar door 24 uur per dag toegankelijk en beschikbaar.

 • Persoonlijke, groeps- en algemene instant messaging.
 • Archief van video's, audio en documenten.
 • Video en audio in realtime.
 • Het is makkelijk, het is Facebook Workplace.

Meer dan alleen koken: WIJ LEREN TE CREËREN

 • ONTDEK - Analyse wordt visie
 • ONTWERP - Visie wordt een idee
 • LEVEREN - Het idee wordt werkelijkheid

Bij CIB zetten we ons in voor Design Thinking. Een proces, met duidelijke fasen en doelstellingen, dat ernaar streeft de creatieve impuls te maximaliseren en deze te richten op het genereren van resultaten en het creëren van innovatieve producten. Een methodiek ontwikkeld door IDEO.

WIJ LEREN SAMENWERKEN

Bij CIB leren we onze studenten hoe belangrijk het is om samen te werken om hun doelen te bereiken. Onze werkgroepen bestaan uit acht mensen met verschillende culturele, geografische en taalkundige invloeden. We bevorderen interculturaliteit en de uitwisseling van concepten, voorschriften en vooroordelen die onze studenten helpen om hun geest veel meer open te houden en bereid om te veranderen.

WIJ LEREN TE GROEIEN

Bij CIB creëren we leiders. Een leider is iemand die anderen volgen omdat ze hem vertrouwen. Om deze reden cultiveren we bij onze studenten de waarden en attitudes die hen niet alleen zullen helpen hun eigen leven te leiden, maar ook dat van hun werkteams. Om dit te doen, voorzien we hen van vaardigheden die gericht zijn op aanpassing aan voortdurende verandering, die hen in staat zullen stellen zich volledig te ontwikkelen, ongeacht de paradigmaveranderingen die eraan komen. We creëren protagonisten van verandering.

Campusfuncties

De internationale school die is ontworpen om de beste vormende ervaring van je leven te zijn.

  toelatingen

  Start uw toelatingsproces

  1

  Kies je programma

  Op al onze programmapagina's kun je meer informatie downloaden, meer informatie opvragen en zelfs een gesprek inplannen met een adviseur voor persoonlijke begeleiding.

  2

  Verzend uw aanvraag voor toelating

  Als u zich voldoende zeker voelt, vult u het toelatingsformulier in. Het is een van de belangrijkste stappen om vooruit te komen, jezelf te positioneren en je naar de volgende stap van je kandidatuur te brengen. Neem de tijd om duidelijk op te schrijven wat u wilt uitdrukken.

  3

  Uw beoordelingsgesprek

  Als we onder de indruk zijn, ga je door naar de fase van het beoordelingsgesprek, dat online is en op een moment dat het jou uitkomt. Onthoud dat u na het gesprek ongeveer een maand de tijd heeft om uw inschrijving te formaliseren. Maand om uw inschrijving te formaliseren. Zet deze stap dus alleen als u weet dat u de toezegging kunt doen. Haast je niet; doe het op het juiste moment.

  4

  Toelatingscommissie

  De toelatingscommissie komt één keer per week bijeen en beoordeelt uw aanvraag. We analyseren uw levenservaring, uw ondernemerskarakter, uw houding ten opzichte van creativiteit, innovatie en ons onderwijsmodel.

  5

  Registratie

  Na ontvangst van de acceptatiebevestiging heeft u tot vrijdag van dezelfde week de tijd om uw boeking te bevestigen en 14 dagen om u in te schrijven. Dit zal je op weg helpen om een CIBer te worden.

  Ranglijsten

  Een van de beste scholen om gastronomie te studeren: https://www.chefspencil.com/13-best-culinary-schools-in-the-world/

  Locaties

  • Barcelona

   Santander 49-51 08020 Barcelona Spain, 08020, Barcelona

  Vragen