Keystone logo
© ©Pavel Danilyuk, Pexels
Collége De L'Île

Collége De L'Île

Collége De L'Île

Invoering

Collège de l'Île bestaat onder die naam sinds 23 juni 2008, de datum waarop het van de regering van Prince Edward Island zijn officiële titel van Franstalige community college ontving.

In 2006 opende de Société éducative een tweede trainingscentrum voor volwassenen in de Carrefour de l'Île-Saint-Jean in Charlottetown, waardoor universitair onderwijs beschikbaar wordt gesteld aan Acadiaanse en Franstalige volwassenen buiten de Évangéline-regio. Sinds 2012 bevindt de campus van Charlottetown zich op Grafton Street 111.

In 2007 zette de Société éducative zijn vooruitgang voort door een derde centrum op te richten, dit in het Centre acadien de Prince-Ouest in Deblois. Dit maakte training toegankelijk in het westelijk deel van de provincie.

In 2008 ondertekende het Collège de l'Île een samenwerkingsovereenkomst met het Prince Edward Island Department of Innovation and Advanced Learning, waarmee het zijn officiële status van door de overheid gefinancierde Franstalige gemeenschapscollege bevestigde. De overeenkomst is in 2013 verlengd.

De Société éducative bestaat nog steeds omdat het de juridische entiteit is achter Collège de l'Île. 'Aquin), het Departement Onderwijs en Early Childhood Development, het Department of Innovation and Advanced Learning en Holland College, twee vertegenwoordigers uit de economische sector en één vertegenwoordiger van elk van de studenten van het Collège en zijn onderwijzend personeel.

Locaties

  • Charlottetown

    Kent Street,295, C1A 1P4, Charlottetown

    Vragen