Keystone logo
Churchill College Archeologie Cursus
Churchill College

Archeologie Cursus

Cambridge, Verenigd Koninkrijk

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Aug 2023

Request tuition fees

Request study format

Invoering

Als een breed onderwerp omvat archeologie vragen over de oorsprong van onze soort, de diversiteit van oude culturen, de ontwikkeling van zittend leven en landbouw, en de opkomst van de eerste steden en rijken. Ons onderwijs en onderzoek varieert van het begrijpen van de rol van materiële cultuur ('dingen') in het menselijk leven, via het behoud van archeologisch erfgoed in moderne samenlevingen, tot het begrijpen hoe mensen bijdragen aan klimaatverandering, in het verleden en heden.

Als student hier zou je een van de verschillende stromingen kunnen volgen - Archeologie (die alle wereldculturen omvat), biologische antropologie, egyptologie of assyriologie.

Een van de grootste centra voor archeologisch onderzoek in Groot-Brittannië, het Department of Archaeology, samen met het McDonald Institute for Archaeological Research, heeft onlangs door de The Sunday Times Good University Guide een topplaats gekregen voor archeologie in het VK.

Als archeologiestudent aan Cambridge zou je profiteren van toegang tot collecties van wereldklasse in onder meer Cambridge's Museum of Archaeology and Anthropology en het Fitzwilliam Museum. Bijkomende bronnen zijn onder meer de Haddon Library, gewijd aan niet-gegradueerd onderwijs in het vak, en gebiedsonderzoekscentra.

Over de school

Vragen