MasterPhDLawBachelorMBAHealthcareOnline
Keystone logo
CAST Alimenti Professioneel Advanced Diploma in het Italiaans Culinary Arts
CAST Alimenti

Professioneel Advanced Diploma in het Italiaans Culinary Arts

Brescia, Italië

8 up to 12 Months

Italiaans

Full time

Aanvraagdeadline

Vraag de vroegste startdatum aan

EUR 15.900 *

Op de campus

* Beginnend vanaf € 11.900

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Meer informatie

Invoering

The Modern Cook: kennis, vaardigheden en techniek

De chef-kok is zeker een van de meest gevraagde figuren op de arbeidsmarkt.

Het is een beroep dat passie, toewijding, diepgaande kennis en handvaardigheden vereist: kenmerken en vaardigheden die, als ze worden gecultiveerd en ontwikkeld, tot grote tevredenheid kunnen leiden in termen van creativiteit en persoonlijke bevestiging.

De komst van nieuwe technologieën heeft dit cijfer verder verrijkt en aangevuld, waarbij verschillende mogelijkheden voor werk of zelfstandige zijn geschetst.

De evolutie van de handel moet gebaseerd zijn op solide fundamenten en CAST Alimenti , sterk in zijn geschiedenis en expertise, biedt een concreet en volledig intens programma om een chef en een restauranthouder te bouwen die in de pas lopen met de tijd, klaar om de uitdaging van de markt aan te gaan door middel van de geleerde middelen: basale voedselverwerkingstechnieken, traditionele en moderne kooksystemen, esthetiek en koppelingscriteria om de creativiteit van gerechten te verbeteren, een georganiseerde, rationele en efficiënte manier van werken, specifieke apparatuur en het juiste gebruik ervan, een winnend gastronomisch aanbod.

En last but not least, de beoordeling van de Italiaanse keuken in een meer realistische en moderne versie, in vergelijking met de keukens van de rest van de wereld.

Een student van CAST Alimenti , aan het einde van de Higher Education-cursus, is klaar om een 'moderne chef-kok' te worden en dompelt zichzelf onder in een groot aantal gevarieerde restaurantbranche-aanbiedingen.

Onze sterke punten

  • Continue hands-on training
  • Beperkte aantallen om een uitstekende leraar-student relatie te garanderen
  • Laboratoria met ultramoderne apparatuur en afzonderlijke werkstations
  • Simulatie van werksituaties
  • Individueel en groepswerk
  • Multimedia materiaal
  • Stage bij gastbedrijven van topkwaliteit
  • Masterclasses met als hoofdkoks en / of protagonisten van de internationale keuken
  • Ondersteuning in de loop van de tijd door professionele bijwerking van specialisatie

Looptijd

  • 16 weken bij CAST Alimenti in-house klassikale training;
  • 16 weken praktijkstage;
  • 4 weken post-stage extra realistische oefening onder de CAST Alimenti gloednieuwe centrale trainingskeuken dwz in de “Main Kitchen Classroom” van de school.

De cursus is bedoeld voor

Iedereen die het ambacht van de kok in de culinaire kunsten wil leren of perfectioneren, handmatige vaardigheden in de keuken wil verwerven en de organisatorische en managementaspecten van een horecabedrijf wil begrijpen. Het is niet essentieel om eerdere ervaring in deze sector te hebben.

113593_2275-20190408-140357-cucina2.jpg

Geschikt om lid te worden van CAST Alimenti programma in Italië

  • Moet A2-niveau n Italiaanse taal hebben (voor een beter begrip van Italiaans Culinair & het creëren van meer werkgelegenheid);
  • Moet goede communicatieve vaardigheden hebben in de Engelse taal;
  • Moet minimaal 18 jaar oud zijn;
  • Moet zeer gemotiveerd zijn om een carrière in de voedings- en drankenindustrie te beginnen;
  • Gretig om een andere vreemde taal en levensstijl te leren.

Certificaten uitgegeven

  • Aanwezigheidscertificaat (5 sterren voor de meest verdienstelijke)
  • HACCP-certificaat
  • Certificaat van veiligheid op de werkplek
  • Certificaat van vaardigheden verworven EQF (European Qualifications Framework) uitgegeven door de regio Lombardije en geldig in heel Europa voor het profiel van chef-kok Niveau EQF: 5

Doelen

  • Kies producten en grondstoffen om een grote verscheidenheid aan Italiaanse gerechten op de juiste manier te bereiden.
  • Creëren van uw eigen recepten met behulp van de meest innovatieve technieken en methoden naast de traditionele.
  • Beweeg in de meest verschillende organisatorische contexten van het bedrijf: van het à la carte restaurant tot de grote distributiecentra en tot die met banketten, catering en collectieve catering in het algemeen.

De inhoud

  • De geschiedenis van de Italiaanse keuken en de kunst van de chef-kok.
  • De keukenomgeving, ruimtes, apparatuur, gereedschappen.
  • Reinigingsmethoden, voorbereiding en basisverwerking voor groenten.
  • De principes van goede hygiëne in de keuken.
  • Behoud en opslag van preparaten.
  • Realisatie van gerechten uit de Italiaanse culinaire traditie: droge en verse pasta, gegratineerd en gevuld.
  • Eieren, verwerkingstechnieken en soorten koken. Basisvoorraden en sauzen.
  • Rijst: indeling, soorten en gebruik; gnocchi.
  • Vis, schaaldieren en weekdieren, schoonmaak- en kooktechnieken.
  • Productie van hartige borden.
  • Restaurant brood.
  • Restaurant-desserts.
  • De organisatie van moderne gastvrijheid, het a-la-carterestaurantmenu, grote cateringcentra, banketten, restaurantcatering en collectieve gastvrijheid.
  • Het operationele beheer van gastronomische evenementen.
  • Gezond eten.
  • Creativiteit in de keuken: texturen, smaken en speciale bereidingen.
  • Een menu ontwerpen en uitvoeren.
  • Overzicht van voedselkosten.
  • Analyse van huidige restauranttrends: nieuwe formats.
  • Elementen van sensorische analyse en enologie.

Waarom kiezen voor CAST Alimenti

  • Vanwege onze geschiedenis: we zijn geboren in 1997.
  • Vanwege de grote meesters die lesgeven in onze klaslokalen.
  • Vanwege het solide netwerk van contacten binnen arbeidskansen.
  • Omdat we de school van wereldkampioenen zijn: we leren voortreffelijkheid.
  • Vanwege ons internationale prestige.
  • 80% van de studenten vindt werk in de sector, dankzij de vacatingservice die gereserveerd is voor degenen die naar school gaan.

English Language Requirements

Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

Doe een gratis oefentest!

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen