Keystone logo
Carl Benz School of Engineering

Carl Benz School of Engineering

Carl Benz School of Engineering

Invoering

De Carl Benz School of Engineering is de Mechanical Engineering College van het wereldwijd bekende Karlsruhe Institute of Technology (KIT) en biedt een bachelordiploma in werktuigbouwkunde in het Engels.

Carl Benz School is een onafhankelijke instelling binnen het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) met een universiteitsachtige structuur. Het biedt studenten van over de hele wereld de mogelijkheid om een bachelor in werktuigbouwkunde geheel in het Engels te studeren of gewoon inzicht te krijgen in het studeren van techniek via een van de Summer Schools. Na succesvolle afronding van het 3-jarige programma ontvangen studenten een Bachelor of Science (B.Sc.) diploma van KIT.

Als onderdeel van het KIT creëert en verspreidt de Carl Benz School kennis voor de maatschappij en het milieu. Van fundamenteel onderzoek tot toepassingen, het KIT blinkt uit in een breed scala aan disciplines, namelijk in de natuurwetenschappen, ingenieurswetenschappen, economie en geestes- en maatschappijwetenschappen. Het streeft ernaar een significante bijdrage te leveren aan de wereldwijde uitdagingen van de mensheid op het gebied van energie , mobiliteit en informatie . Als onderzoeksuniversiteit in de Helmholtz Association is het KIT een unieke wetenschaps- en onderwijsinstelling, die deelneemt aan internationale competities en een leidende positie bekleedt binnen technische universiteiten wereldwijd (zie Rankings ). De innovatie-inspanningen van het KIT slaan een brug tussen belangrijke wetenschappelijke bevindingen en de toepassing ervan ten behoeve van de samenleving, economische welvaart en het behoud van onze natuurlijke basis van leven.

Voor de duur van hun studie ontvangen studenten van de Carl Benz School het voorrecht van verschillende add-ons van de internationale college-achtige structuur:

 • Studenten hebben toegang tot de faciliteiten en diensten van het KIT.
 • Studenten volgen compacte klassen met een elitestructuur, aangeboden door de universitaire docenten van het KIT.
 • Studenten krijgen constante loopbaanbegeleiding en -ondersteuning.
 • Studenten nemen deel aan verschillende sociale activiteiten waarbij de focus niet alleen op studeren ligt, maar ook op het opbouwen van een hecht netwerk van internationale leeftijdsgenoten, vriendschappen en levenslange connecties en op groei als individu.

Waarom studeren aan de Carl Benz School?

Internationale oriëntatie

Het CBS is divers, ruimdenkend en zeer internationaal georiënteerd. Er zijn meer dan 90% van de internationale studenten op de campus en onze alumni komen uit meer dan 50 landen over de hele wereld.

Sterk branchenetwerk

Veel afgestudeerden willen graag de Duitse arbeidsmarkt betreden. Om dit te faciliteren stimuleren we onze studenten om stage te lopen. Als onderdeel van de specialisatie Global Production Management nemen studenten zelfs deel aan het industrietrainingsprogramma.

Bestudeer de toekomst van techniek

De B.Sc. is onderverdeeld in kernstudies op het algemene gebied van Werktuigbouwkunde, waaronder een specialisatie in Automotive Engineering, Global Production Management en/of Energy Engineering.

Studie- & Loopbaanbegeleiding

Het CBS biedt studenten ondersteuning bij alledaagse vragen met zowel individuele studiebegeleiding als een gepersonaliseerde loopbaanservice.

Perfecte locatie

Karlsruhe ligt in het hart van Europa en biedt gemakkelijke toegang tot bergen, meren, rivieren, bossen, kastelen, skiën en andere buitensporten. Veel plaatsen binnen Europa, zoals Parijs (2,5 uur), Amsterdam (5,5 uur), Londen (6 uur) of Praag (7 uur), zijn comfortabel en snel te bereiken met de trein.

Campusfuncties

Veilige huisvesting op de campus

CBS biedt alles in één: campusaccommodaties en academici, maar ook vrijetijdsvoorzieningen (zoals een muziekkamer) zijn allemaal onder één dak te vinden.

  Locaties

  • Karlsruhe

   Schloßplatz,19, 76131, Karlsruhe

  • Suzhou

   Suzhou, China

   Vragen