Keystone logo
Barton Peveril College A Level Textiles
Barton Peveril College

A Level Textiles

Eastleigh District, Verenigd Koninkrijk

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Aug 2023

Request tuition fees

Request study format

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Deze cursus is gebaseerd op textiel en mode als kunstvorm. Enthousiasme, creativiteit, originaliteit en zelfdiscipline zijn allemaal belangrijke attributen die vereist zijn.

Betrokkenheid buiten de lessen om is cruciaal voor succes. Je krijgt regelmatig onafhankelijk werk dat de vorm aanneemt van praktisch werk, onderzoek en geschreven werk over kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden. Deze cursus stelt je in staat om een ongelooflijk gevarieerd en experimenteel werkportfolio te produceren op basis van een reeks gekozen uitgangspunten.

Je leert praktisch door middel van een reeks praktische workshops waarin je een scala aan decoratieve en geconstrueerde technieken verkent, zoals machinaal borduren, transferdruk, papier- en stofmanipulatie, zijdepapier maken en weven en breien. Je zult ook inspiratie en begrip putten uit zowel historische klederdracht, multicultureel textiel en hedendaagse mode door middel van begeleid onderzoek en presentaties over kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden.

Tijdens de herfstperiode zal er minstens één studiebezoek aan een galerie zijn om je te verrijken en te inspireren. Je profiteert van een goed uitgeruste en ervaren afdeling met leraren en technisch personeel die ook beoefenaars zijn op het gebied van textielkunst.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen