We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Keystone logo
Athens Institute For Education And Research (ATINER)

Athens Institute For Education And Research (ATINER)

Athens Institute For Education And Research (ATINER)

Invoering

ATINER werd in 1995 opgericht als een onafhankelijke, op leden gebaseerde vereniging van academici en onderzoekers. Athene werd gekozen als ontmoetingsplaats vanwege zijn lange geschiedenis en cultuur. ATINER's missie is om te fungeren als een forum waar academici en onderzoekers van over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten om ideeën over hun onderzoek uit te wisselen en de toekomstige ontwikkelingen in hun vakgebieden te bespreken. Homer (3000 jaar geleden) was de eerste die dergelijke bijeenkomsten symposia noemde, een woord dat tegenwoordig door veel talen wordt gebruikt om academische bijeenkomsten te beschrijven. In het klassieke Athene van de 5e eeuw v.Chr. Bereikten dergelijke academische bijeenkomsten hun glorieuze colofon, vooral die met de deelname van Socrates. De epische ergo van Plato's symposium kan worden beschouwd als de archieven (boekverslagen) van slechts een van de vele van dergelijke academische bijeenkomsten.

ATINER heeft tot doel de lange historische traditie van Athene nieuw leven in te blazen door het organiseren en hosten van internationale conferenties en symposia, het promoten van onderzoek en het produceren van publicaties. Sinds 1995 heeft ATINER meer dan 400 van dergelijke internationale academische bijeenkomsten georganiseerd, die werden bijgewoond door academici van bijna duizend universiteiten en andere academische instellingen uit 120 verschillende landen en over de hele wereld. Een gids over de academische evenementen van ATINER is hier beschikbaar. Het heeft meer dan 200 boeken gepubliceerd. In 2012 lanceerde de vereniging een reeks conferentiedocumentpublicaties met bijna 1500 papers over verschillende onderwerpen, en in 2014 een reeks e-journals.

Locaties

  • Athens

    Valaoritou,8, 106 71, Athens

    Vragen