ALMA Nieuw Italiaans culinair programma
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Parma, Italië
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
1 Jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 28 / per course *
Deadline voor aanmelding
01 Mar 2024
Eerste startdatum
30 Apr 2024
* introductieaanbieding wordt verlengd tot alle edities vanaf eind 2022: 15% korting! Oorspronkelijke prijs: 24.500€
Invoering
Het NIEUWE Italiaanse Culinaire Programma, georganiseerd in twee onderwijseenheden, is de perfecte cursus als je op zoek bent naar een echte volledige onderdompeling in Italiaans eten en een complete studie-ervaring om een professionele kok van de Italiaanse keuken te worden.
Het Italiaanse culinaire programma is een lange-termijn/eenjarige cursus: beginnend bij de basis, het gaat omhoog naar het geavanceerde niveau en biedt een volledige en professionele Italiaanse studie-ervaring op het gebied van eten en koken.
Ontworpen om een 'liefde op het eerste gezicht'-ervaring van de Italiaanse keuken te bieden, kunnen studenten training- en demonstratielessen bijwonen en door Italië reizen onder begeleiding van ALMA-leraren en de belangrijkste Italiaanse voedselkwaliteiten, voedsel- en wijnproducenten bezoeken en voedselmarkten.
Dit is een mastercursus Italiaanse keuken ontworpen voor internationale studenten: een kans om de Italiaanse keuken te beleven vanuit een bevoorrecht gezichtspunt, de meest geavanceerde technieken te leren met ALMA chef-kokstrainers, te werken met uitstekende grondstoffen tijdens trainingslessen en kennis te maken met de grootste Italiaanse chef-koks, het ontdekken en proeven van de typische regionale producten tijdens de excursies en het bezoeken van producenten rond de Italian Food Valley.
Het Italiaanse Culinaire Programma (Unit I en Unit II) is geaccrediteerd door de regio Emilia Romagna en geeft certificaten uit die in heel Europa worden erkend.
Carrièremogelijkheden
- Fine dining en sterrenrestaurants
- Hotel- en restaurantketens
- Catering bedrijven
- Voedselindustrie
Galerij
leerplan
Programma structuur
Eenheid I - Basisniveau
- 2 maanden residentiële fase op het terrein van ALMA + 1,5 maand stage in Italiaanse restaurants
Het programma begint met de basis, waarbij lessen op het terrein van ALMA worden gecombineerd met excursies door heel Italië, voor een eerste kennismaking met Italiaans eten en culinaire technieken. Ervaring in de horecawereld is niet vereist. Eenheid I eindigt met een eindbeoordeling van het pad van elke student om de verworven vaardigheden te verifiëren.
Aan het einde van unit I ontvang je het certificaat van deelname "Fundamentals of Italian Cuisine -producten & technieken" en het certificaat van vaardigheden.
Eenheid II - Geavanceerd niveau
- 4 maanden residentiële fase op ALMA-terrein + maximaal 4 maanden stage in Italiaanse restaurants.
De cursus is bedoeld om internationale studenten niet alleen een theoretische en praktische training in geavanceerde Italiaanse keuken te geven, maar ook een uitgebreide Italiaanse ervaring. De combinatie van Italiaanse culinaire cultuur, taal, geschiedenis, wijn en excursies samen met professionele training in een van de beste Italiaanse restaurants is een perfecte manier om te leren hoe je een echte professional in de Italiaanse keuken kunt worden.
ALMA behoudt zich het recht voor om studenten rechtstreeks toe te laten tot Unit II, afhankelijk van eerdere ervaring: een cv en motivatiebrief zijn vereist.
Laatste graad
- Professioneel diploma "Professional van de Italiaanse keuken - gevorderd niveau"
- Certificaat van beroepskwalificatie van "Operatore alla Produzione Pasti - Level EQF 4"
toelatingen
Programma collegegeld
Voorzieningen
Programma levering
Meestal volgen studenten 4/5 dagen per week, 6-8 uur per dag les – de frequentie kan echter enigszins variëren, afhankelijk van nationale feestdagen en schoolsluitingsdagen.