Keystone logo

ALMA - The School of Italian Culinary Arts

's Werelds toonaangevende centrum voor opleiding in de Italiaanse keuken

ALMA - De Internationale School voor Italiaanse Keuken wordt gehuisvest in het prachtige hertogelijke paleis van Colorno, gelegen in een prachtige tuin in Italiaanse stijl. De school ligt op 10 km van Parma, het hart van de Italiaanse Food Valley, en is door UNESCO uitgeroepen tot Creatieve Stad van de Gastronomie, waar ook de EFSA – de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid – gevestigd is.
Deze bijzondere historische locatie is voorzien van de nieuwste les- en kookfaciliteiten. Het beslaat meer dan 7.000 MQ met een conferentieruimte en een agoraruimte met keukens, 7 trainingslokalen, 4 demolokalen, 2 banketbakkerslaboratoria en 1 sommelierruimte volledig uitgerust met een A/V-systeem, een 17e-eeuwse wijnkelder, 1 sensorische analyselaboratorium, 1 R&D-keuken, 1 bibliotheek met 13.000 culinaire boeken, kranten en dvd-collecties, een centrale keuken, 1 restaurant met plaats voor 180 gasten en 1 Fine Dining Restaurant met plaats voor 40 gasten.
Sinds 2004 heeft ALMA op deze locatie chef-koks, banketbakkers, sommeliers en F&B-managers van over de hele wereld opgeleid met trainingsprogramma's die op het hoogste niveau worden uitgevoerd door de meest bekroonde docenten.
ALMA's decaan was Maestro Gualtiero Marchesi, de meest gezaghebbende Italiaanse chef-kok en kookleraar ter wereld. Bovendien werkt de school samen met meer dan 700 van de meest gerenommeerde Italiaanse restaurants om stageplaatsen voor ALMA-studenten te plaatsen, waarbij zij ook vertrouwt op het hooggekwalificeerde docentenpersoneel.

Een van de redenen voor dit succes is de hoge arbeidsparticipatie van ALMA-alumni. Uit de statistieken blijkt dat 90% van hen binnen 6 maanden na hun diploma een baan vindt en ALMA helpt hen bij het vinden van werk dankzij ALMAlink, een speciale portal ALMAlink waarmee restaurants, hotels en horecabedrijven in contact kunnen komen met ALMA-afgestudeerden.

ALMA-lesaanbod

Taal: Italiaans

  • Gevorderde cursus in de Italiaanse keuken
  • Gevorderde cursus gebak
  • Gevorderde cursus bakken
  • Cursus Keukentechnieken
  • Cursus Gebaktechnieken
  • Assistent restaurant- en barmanager
  • Meester-sommelier ALMA-AIS
  • F&B Manager cursus

Taal Engels

  • Lang programma: internationaal programma van de Italiaanse keuken
  • Lang programma: internationaal programma voor modern gebak
  • Kort programma: A Taste of Italy
  • Gezamenlijke programma's met partnerscholen

ALMA internationaal netwerk

ALMA heeft een sterke internationale roeping en dit is de reden waarom het een sterk netwerk van de beste culinaire scholen over de hele wereld heeft ontwikkeld. ALMA organiseert in samenwerking met haar partnerscholen speciale kookcursussen in Italië en traint buitenlandse koks om ambassadeurs van de Italiaanse keuken en Italiaanse producten in hun thuisland te worden.

Afrika

  • Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Zuid-Afrika)

Amerika

  • Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentinië)
  • Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brazilië)
  • Senac - Departamento Nacional – Rio de Janeiro (Brazilië)
  • George Brown College Chef School – Toronto (Canada)
  • ITHQ - Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec – Montréal (Canada)
  • Cessa Universidad - Mexico-Stad (Mexico)

Azië

  • VTC - Beroepsopleidingsraad - Hong Kong (China)
  • Toerisme College van Zhejiang - Hangzhou (China)
  • AIMS Instituut – Bangalore (India)
  • KDU University College - Kuala Lumpur (Maleisië)
  • Il Cuoco - Italiaans Culinair Instituut – Seoel (Zuid-Korea)
  • Hungkuang-universiteit, Taichung (Taiwan)
  • Ecole d'Art Culinaire de Miyagi – Sendai (Japan)

Europa

  • KULIN doo – Sisak (Kroatië)
  • Galileo Global Education Germany GmbH – München (Duitsland)
  • MSA – Culinary Arts Academy – Istanbul (Turkije)
  • ALMA, The International School of Italian Cuisine - Parma (Italië)
  • BIC Vocationale Ljubljana College – Ljubljana (Slovenië)
  • Westminster Kingsway College – Londen (VK)

ALMA-partners

Enkele van de belangrijkste partners van de school zijn de Kamer van Koophandel van Parma, de meerderheidsaandeelhouder, samen met Provincia di Parma, die het pand heeft gevestigd met Colorno Castle. Andere partners zijn: Unione Industriali en Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, verschillende consortiums voor de bescherming van typische voedingsmiddelen en wijnen (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte en Federdoc.

ALMA heeft ook protocolovereenkomsten ondertekend met het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek (MIUR) en met het Italiaanse Nationale Instituut voor Buitenlandse Handel (ICE). Het heeft ook overeenkomsten en samenwerkingen gesloten met SDA Bocconi in Milaan en de Universiteit van Parma. ALMA is geaccrediteerd door het onderwijssysteem van de regio Emilia Romagna en is ISO 9001-2008 gecertificeerd.

In 2011 ondertekende het een samenwerkingsovereenkomst met EXPO 2015 voor een reeks educatie- en promotieactiviteiten tijdens de EXPO onder het thema "Feeding the Planet - Energy for life", waarbij ook zijn internationale netwerk zal worden betrokken.

Certificeringen en onderscheidingen

Een prestigieuze kwalificatie voor de arbeidswereld.

ALMA bevestigt zijn autoriteit en betrouwbaarheid als centrum voor hoger onderwijs in de hotel- en cateringsector door de prijzen die het heeft verdiend en de certificeringen die het heeft behaald voor zijn cursussen:

  • Memorandum van overeenstemming met de Ministero della Pubblica Istruzione Università e Ricerca (MIUR – Ministerie van Onderwijs): De ALMA-school is een internationaal referentiepunt als hogeronderwijscentrum voor het opleiden van professionals uit de Italiaanse kookkunst;
  • ALMA is gecertificeerd door de Emilia Romagna onder code 5290 voor trainingsprogramma's
  • ALMA werkt samen met het Istituto Italiano per Il commercio Estero (ICE) (Italiaanse Kamer van Koophandel voor overzeese handel) om het Italiaanse voedsel- en landbouwerfgoed over de hele wereld te promoten;
  • ALMA werkt samen met de Universiteit van Parma om de regio te promoten;
  • Memorandum van overeenstemming met EXPO 2015 “Feeding the planet – Energy for life”: erkend als “EXPO-ambassadeur” leidde ALMA het educatieve programma EXPO 2015 om het bewustzijn onder studenten en docenten over deze onderwerpen, inhoud en implementatie van de Expo te vergroten;
  • ALMA is UNI EN ISO 9001:2015 gecertificeerd door SGS Italia spa voor het ontwerpen en uitvoeren van trainingen voor exploitanten van restaurants en horecabedrijven. Ontwerp en beheer van teambuildingprogramma's, congressen voor bedrijven en commerciële organisaties, en culturele en enogastronomische evenementen.

187022_LOGO-ISO-CERTIFICAZIONE.png
  • ALMA neemt deel aan de stuurgroepen van de Week van de Italiaanse keuken in de wereld en Parma City of Gastronomie.
  • ALMA ontving in 2016 de prestigieuze Tourism Award in de categorie Italiaanse keuken, uitgereikt door de Italiaanse Kamer van Koophandel in China; de prijs werd namens ons in ontvangst genomen door chef-kok Carlo Cracco
  • ALMA heeft de CRIBIS Prime Company Recognition ontvangen als bedrijf met de maximale commerciële betrouwbaarheid

187024_CRIBIS_Prime_Company-450x159.jpg
  • Parma

    ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno, 43052, Parma

  • Colorno

    Reggia di Colorno, Piazza Garibaldi 26, 43052, Colorno

Opleidingen

Vragen

ALMA - The School of Italian Culinary Arts