Keystone logo
Thailand

Studie Academische cursus in Thailand 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  330
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  21
 • Internet abonnement

  15
 • Lokaal vervoer

  28

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  2

Visumvereisten

Niet-immigratievisum ED (onderwijs) - Dit type visum wordt afgegeven aan aanvragers die in Thailand willen studeren, een seminar, training of stage willen bijwonen.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Niet-immigratievisum ED (onderwijs)

Prijs en valuta

USD 80

De prijs van het studentenvisum is landafhankelijk en kan rond de 80 USD liggen. De vergoeding kan worden gewijzigd.

Het visum kan alleen contant worden betaald op de ambassade of door het vereiste bedrag per post te sturen. De prijs van het visum is gebaseerd op het feit of het een visum voor één of meerdere binnenkomsten betreft. De kosten variëren ook van land tot land, afhankelijk van de valuta.

Wie kan het visum aanvragen?

Om in Thailand te kunnen studeren, moeten alle buitenlanders een studentenvisum aanvragen.

Let op: in het bezit van een studentenvisum moet je minimaal drie cursussen in Thailand volgen. Wel is het aan te raden om vier cursussen te volgen, zodat je een degelijk bewijs hebt van je studie in Thailand.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Thaise Ambassade of Consulaat-Generaal

U hoeft alleen een visum aan te vragen bij de Thaise Ambassade of het Consulaat-Generaal in uw thuis-/verblijfsland of bij de aangewezen Thaise Ambassade.

Als u in Thailand bent met een toeristenvisum voor 60 dagen, kunt u uw visum wijzigen zonder het land te verlaten binnen de eerste 30 dagen van uw visum - de andere 30 dagen kunnen nodig zijn voor het verwerken van uw niet-immigranten ED-visum. Het toeristenvisum moet in ieder geval nog minimaal 21 dagen geldig zijn. Is dat niet het geval, dan moet u Thailand verlaten om vanuit het buitenland een visum aan te vragen. Laos, Cambodja, Maleisië en Singapore zijn de nabije opties om dit te doen.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Meestal moet u de volgende documenten overleggen bij het aanvragen van een studentenvisum:

 • Paspoort of reisdocument met een geldigheidsduur van niet minder dan 6 maanden
 • Visumaanvraagformulier volledig ingevuld
 • Recente (4 x 6 cm.) foto van de aanvrager
 • Aanbevelingsbrief gericht aan het consulaat
 • Acceptatiebrief van de betrokken academische instelling/organisatie
 • Voor degenen die in een privé-instelling willen studeren, zijn een officiële brief van het Ministerie van Onderwijs van Thailand of andere betrokken subautoriteiten vereist, waarin de inschrijving van buitenlandse studenten wordt goedgekeurd en een kopie van het registratiecertificaat van de betrokken academische instelling.
 • Academisch record en de student-ID (als je momenteel studeert)
 • Voor degenen die seminaries, trainingen of stages willen bijwonen, is ook een aanbevelingsbrief van de betrokken organisatie gericht aan het consulaat vereist.

U moet uw visum valideren binnen de eerste 90 dagen in het land, ongeacht uw visumtype.

Wanneer moet je solliciteren?

Het duurt minimaal vier werkdagen voordat de ambassade uw aanvraag verwerkt nadat u deze bij hen hebt ingediend. Dit verschilt van land tot land, raadpleeg daarom de Thaise ambassade of het consulaat in uw eigen land voor meer informatie.

Het studentenvisum is 3 maanden geldig. Houders van dit visum kunnen een verlenging van hun verblijf aanvragen bij het kantoor van het immigratiebureau en deze verlenging kan worden verleend voor een periode van één jaar vanaf de datum van eerste binnenkomst in Thailand.

Ongeacht hoe lang u in Thailand blijft, u moet het immigratiebureau elke 90 dagen op de hoogte stellen en uw huidige adres doorgeven. Het is een eenvoudig formulier dat u moet invullen en er zijn geen kosten aan verbonden.

Verwerkingstijd

4 Days

Werkmogelijkheden

Je mag niet werken als je in Thailand bent met een studentenvisum. Als je een officiële baan krijgt met het bijbehorende visum en een werkvergunning, kun je ook op dit visum studeren, maar niet andersom.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan onder meer worden afgewezen als u niet een vereist aantal cursussen volgt of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.