Keystone logo
Rusland

Studie Academische cursus in Rusland 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  198
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  28
 • Internet abonnement

  6
 • Lokaal vervoer

  23

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  4
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  2

Visumvereisten

 1. Russisch studentenvisum - Geldig voor studie aan een Russische hogeschool of universiteit of voor korte cursussen.
 2. Russisch humanitair visum - Voor degenen die naar Rusland reizen om postdoctoraal onderzoek te doen of om academische seminars bij te wonen. Maximaal een jaar geldig voor onder meer wetenschappelijke of culturele doeleinden. (LET OP: alle verdere informatie gaat over het Russische studentenvisum.)

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Russisch studentenvisum; Russisch humanitair visum

Prijs en valuta

De kosten die nodig zijn voor een Russisch studentenvisum variëren afhankelijk van het land dat het paspoort aan de student heeft afgegeven en of u kiest voor standaard- of expresservice. De kosten van een Russisch studentenvisum voor een Britse burger beginnen bijvoorbeeld bij GBP 165. Houd er echter rekening mee dat uw aanvraagkosten niet worden terugbetaald als uw aanvraag voor een studentenvisum om welke reden dan ook wordt geweigerd of afgewezen.

Wie kan het visum aanvragen?

Burgers uit de meeste andere landen hebben een visum nodig om in Rusland te studeren. Burgers uit landen van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) hebben geen visum nodig: Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Tadzjikistan, Oekraïne, Oezbekistan plus de autonome regio's Abchazië en Zuid-Ossetië. Als u een burger bent van Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië of Oekraïne heeft u geen visum nodig, maar wel een geldig paspoort. Als je een staatsburger bent van Abchazië, Azerbeidzjan, Moldavië, Zuid-Ossetië, Tadzjikistan of Oezbekistan, kun je zonder paspoort of visum naar Rusland komen om te studeren.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Russische ambassade of consulaat / geautoriseerde visumcentra

Voor burgers van landen die een visum nodig hebben om binnen te komen, moet een Russisch studentenvisum worden verkregen voordat ze naar Rusland reizen. U moet een aanvraag indienen via de Russische ambassade of het consulaat in uw eigen land. In sommige landen zijn er ook geautoriseerde visumcentra.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Voordat je je aanmeldt, moet je worden toegelaten tot een cursus aan een universiteit, zodat je een officiële uitnodiging kunt krijgen om naar Rusland te komen om te studeren. Als je eenmaal een uitnodiging hebt, is deze drie maanden geldig. Om vervolgens je Russische studentenvisum aan te vragen, moet je de Russische ambassade of het consulaat in je eigen land bezoeken en alle benodigde documentatie overleggen. Let op: u moet uw visum binnen zeven dagen na binnenkomst in Rusland laten registreren. In het geval van studentenvisa is het normaal gesproken de uitnodigende partij (Universiteit of Hogeschool of Talenschool of Instituut) die de visumregistratie van de studenten regelt. Nadat uw registratie is voltooid, ontvangt u een bewijs van uw visumregistratie, dat u zorgvuldig moet bewaren totdat u het land verlaat.

Om een studentenvisum voor Russisch aan te vragen, moet u een ingevuld visumaanvraagformulier, origineel nationaal paspoort (en kopie van de voorpagina), één standaardfoto, postwissel, originele uitnodigingsbrief van uw Russische gastorganisatie, origineel negatief HIV-bloedonderzoek (AIDS) certificaat (niet ouder dan 3 maanden). Het nationale paspoort moet minimaal anderhalf jaar geldig zijn.

Wanneer moet je solliciteren?

U kunt het visumaanvraagproces 45 dagen voor de geplande aankomstdatum in Rusland starten. De verwerkingstijd kan lang zijn, van twee tot vijf weken. Het studentenvisum wordt in eerste instantie afgegeven voor 90 dagen, maar kan worden verlengd tot een jaar en daarna worden verlengd voor de duur van de studie.

Verwerkingstijd

5 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je een Russisch studentenvisum hebt, heb je een werkvergunning nodig van de Federale Migratiedienst (FMS), tenzij dit werk wordt uitgevoerd tijdens de vakantie of bij de instelling of organisatie waar je studeert. U krijgt alleen een werkvergunning als u een voltijdstudent bent aan een door de staat erkende universiteit en minimaal 18 jaar oud bent. Met de vergunning mag u alleen werken in het vakgebied of beroep dat in de vergunning staat en in de stad of regio van uw universiteit. De kosten van een werkvergunning voor mensen met een Russisch studievisum bedragen RUB 3.500 (USD 60). Als u uw universitaire opleiding verlaat, wordt de werkvergunning ingetrokken en kunt u niet meer in Rusland werken.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Als u valse documenten voor uw studentenvisum overlegt of feiten in uw aanvraag verbergt of verkeerd weergeeft. Je kunt de toegang tot Rusland op een studentenvisum worden geweigerd als je hiv-positief bent.