Keystone logo
Roemenië

Beste universiteiten voor Academische cursus Opleidingen in Roemenië 2023

Aantal instellingen: 53
  • Pitești

  De eerste school voor hoger onderwijs in Piteşti werd opgericht in 1962 en heette het "3-jarig Pedagogisch Instituut" met pedagogische specialisaties in wiskunde, natuurkunde, biologie, scheikunde, filologie en lichamelijke opvoeding en sport. De opening van de technische specialisaties volgde, wat leidde tot de oprichting van het Institute of Sub Engineers (1969), verenigd in 1974 onder de naam van het Institute of Higher Education.

  • Târgoviște

  Het begin van het hoger onderwijs in Târgovişte gaat terug tot de Roemeense middeleeuwen, toen de stad tussen 1672 en 1678 de eerste Law School of Wallachia organiseerde. Het hoger onderwijs hervatte zijn missie in een officiële instelling na de revolutie van 1989, toen in 1991 de Technische en Economische Hogeschool haar poorten opende. Naast haar wetenschappelijke opleiding en onderzoek omvat Valahia University of Târgoviște centra voor voortgezet onderwijs in overeenstemming met de eisen van de huidige sociaal-economische omgeving.

  • Oradea

  De missie van de Universiteit van Oradea is om onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit te bieden in een nationale en internationale context van sociale, professionele en, last but not least, intellectuele ontwikkeling van het individu, en tegelijkertijd bij te dragen aan de sociale en culturele ontwikkeling van Oradea. Deze missies worden gevormd door doelstellingen zoals het aantrekken van studenten van over de hele wereld, het positioneren van de universiteit bij de beste onderwijsinstellingen in het land en in Europa en het overbrengen van een bredere gemeenschap naar het belang en het belang van academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in het algemeen en de met name binnen deze universiteit. De Universiteit van Oradea heeft internationale betrekkingen tot stand gebracht met 352 instellingen uit 39 landen.

  • Cluj-Napoca

  Babeş-Bolyai University (UBB) is momenteel de grootste Roemeense universiteit, met ongeveer 47.000 studenten die zijn ingeschreven voor Bachelor, Master of Ph.D. programma's in het studiejaar 2019-2020. De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FSEGA) van UBB is de beste Roemeense instelling voor hoger onderwijs in economie en bedrijfskunde.

  • Alba Iulia

  Als een openbare instelling voor hoger onderwijs maakt de “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia een nieuwe fase van haar bestaan door, een fase gekenmerkt door de drie principes die ten grondslag liggen aan het huidige mandaat van het management van de Universiteit: prestaties, kwaliteit en consistentie. Als een relatief jonge universiteit - we vieren 28 jaar bestaan in 2019 - is onze universiteit zich volledig bewust van het doel en de rol ervan in het hoger onderwijssysteem in Roemenië en houdt ze voortdurend verband met de traditie van het transylvanische onderwijssysteem.

  • Iași

  Een van de oudste en traditionele educatieve plaatsen in Roemenië, het werd opgericht in 1879 als een faculteit voor geneeskunde, later verbonden aan andere drie instellingen die het medische instructiegebied completeren - de faculteit voor farmacie, de faculteit voor tandheelkunde en de faculteit voor geneeskunde Bioengineering.

  • Bucharest

  In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of existence, it has achieved a steadfast national and international prestige. The numerous generations of students and professors have succeeded in asserting our University as one of the benchmark institutions for the whole Romanian society, as it is the first existing Romanian institution to ever reach the top 600 universities of the world.

  • New York
  • Athens
  • Bucharest
  • + 10 meer

  Unicaf is een wereldwijde educatieve organisatie gevestigd in Europa, die beurzen aanbiedt aan in aanmerking komende kandidaten om academische studies te volgen bij haar partneruniversiteiten, momenteel de University of Suffolk (VK), de Liverpool John Moores University (VK), de University of South Wales (VK) , de University of California, Riverside Extension (USA) en de multi-campus Unicaf University (Afrika).

  • Bună Ziua

  Het Protestant Theological Institute of Cluj-Napoca (PTI) is een onafhankelijke universiteit die is geaccrediteerd door het Roemeense ministerie van Onderwijs. Het belangrijkste doel is het opleiden van gereformeerde, lutherse en unitaire predikanten. Het Instituut wil de theologie ten dienste stellen van de kerkgemeenschappen, die leven in een multiculturele en multiconfessionele samenleving.

  • Petroșani

  De University of Petrosani heeft een lange en mooie traditie als opvolger van het Instituut voor Mijnbouw, dat al meer dan 80 jaar in Boekarest actief is. In het academiejaar 1957 tot 1958 begon in Petrosani. Slechts een paar universiteiten kunnen trots zijn op een dergelijke afstamming die werd gecertificeerd door het decreet van AI Cuza in 1864, waarbij de "School of Bridges, Highways, Mines and Architecture" werd opgericht.

  • Sfântu Gheorghe

  De Sapientia Hungarian University of Transylvania is de onafhankelijke universiteit van de Hongaarse gemeenschap in Roemenië, die tot doel heeft onderwijs te bieden aan de leden van onze gemeenschap en wetenschappelijk onderzoek op een hoog professioneel niveau uit te voeren. We achten onszelf verantwoordelijk voor de kennis van onze studenten, voor de toekomst van ons onderwijzend personeel en collega's, voor de kwaliteit van ons onderzoek en voor transparantie in onze bedrijfsvoering.

  • Brașov

  Transilvania University of Brașov (UNITBV) is de grootste universiteit in het centrum van Roemenië; het is een allesomvattende universiteit die opleidingen aanbiedt in 43 domeinen.

  • Bucharest

  Dimitrie Cantemir "Christelijke Universiteit is een vrije en open particuliere instelling voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, opgericht volgens het principe van privébezit, gegarandeerd door de grondwet." Dimitrie Cantemir "Onafhankelijke Universiteit.

  • Sector 2

  "Athenaeum" Universiteit van Boekarest werd opgericht in 1990 als een particuliere instelling voor hoger onderwijs, zonder winstoogmerk en werd een juridische entiteit van privaatrecht en openbaar nut, onderdeel van het nationale onderwijssysteem, door wet 135/24 mei 2005 en opnieuw geaccrediteerd in 2009 na de institutionele evaluatie door ARACIS, met de kwalificatie “TRUST”.

  • Bucharest

  ″ Nicolae Titulescu ″ Universiteit van Boekarest heeft zich gevestigd als een authentieke, serieuze onderwijsinstelling, als een aparte en alom gewaardeerde aanwezigheid in het hoger onderwijslandschap in ons land. De activiteit van onze universiteit, sinds haar oprichting, genietend van een elite-faculteit, wordt uitgevoerd onder het teken van kwaliteit en noodzaak.