Keystone logo
Mexico

Studie Academische cursus in Mexico 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  316
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  19
 • Internet abonnement

  27
 • Lokaal vervoer

  19

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  2

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Tijdelijk inwonend studentenvisum (Residente Temporal Estudiante)

Prijs en valuta

USD 30

De kosten voor de afgifte van een studentenvisum variëren afhankelijk van de nationaliteit. Het kan ergens tussen de $ 17 en $ 30 zijn.

Wie kan het visum aanvragen?

Als u een staatsburger of een permanente inwoner bent van het Schengengebied, het VK, de VS, Canada of Japan, of als u een geldig visum heeft voor een van die landen, heeft u geen visum voor Mexico nodig als het doel van uw bezoek is studeren, en als de duur van uw verblijf niet langer is dan 180 dagen.

Studenten die uit andere landen komen, of die voor een periode langer dan 180 dagen op bezoek zullen zijn, moeten een studentenvisum voor Mexico aanvragen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

consulair kantoor

U moet persoonlijk een visum voor tijdelijk verblijf voor studenten aanvragen bij het consulaire kantoor dat zich het dichtst bij uw woonplaats bevindt.

Website:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Hoe de aanvraag doen?

Aanvragers moeten persoonlijk een visum aanvragen via een vooraf afgesproken interviewafspraak.

 1. Geldig paspoort met minimaal 6 maanden na terugkeer.
 2. Originele acceptatiebrief van de school/instelling in Mexico.
 3. Originele brief of certificaat met vermelding van de dekking van de kosten van de student, inclusief de volledige beurs en in het geval dat ze bij een gastgezin verblijven, vergeet niet om de identiteitskaart van het leidende gezinslid toe te voegen. Als de beurs of onkosten niet zijn inbegrepen, is het verplicht om de rekeningafschriften van de laatste 3 maanden te overleggen.
 4. In het geval van minderjarigen - Geboorteakte van de student, naar behoren geapostilleerd.
 5. Internationale studenten zijn verplicht om een bewijs van medische/ongevallenverzekering met internationale dekking te tonen.
 6. Een medische verklaring waaruit een goede gezondheid blijkt en waaruit blijkt dat de kandidaat vrij is van een van de ziekten, is ook vereist.
 7. Visumverwerkingskosten.
 8. Ingevuld aanvraagformulier.
 9. Eén foto in kleur, paspoortformaat met het gezicht onbedekt.

Zodra aanvragers Mexicaans grondgebied zijn binnengekomen, moeten ze binnen de eerste 30 kalenderdagen bij het National Migration Institute de verblijfskaart aanvragen die hun legaal verblijf in het land erkent en hen toestaat in Mexico te blijven.

Wanneer moet je solliciteren?

Een Mexicaans studentenvisum kan in gemiddeld 2 dagen worden afgegeven en kan tot 3 weken duren, afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager. U dient ruim van tevoren een aanvraag in te dienen.

De geldigheid van een studentenvisum is één jaar.

Verwerkingstijd

2 Days

Werkmogelijkheden

Studenten kunnen niet werken of een lonende activiteit uitoefenen terwijl ze op een studentenvisum in Mexico zijn.

Wanneer de student door een Mexicaans bedrijf/instelling is uitgenodigd om lucratieve activiteiten uit te voeren, moet het Mexicaanse bedrijf/instelling een werkvergunning aanvragen bij het National Migration Institute in Mexico (www.inm.gob.mx).

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Immigratieautoriteiten kunnen besluiten het verzoek om het land binnen te komen te weigeren als de aanvrager strafrechtelijk wordt vervolgd of is veroordeeld voor een ernstig misdrijf.