Keystone logo
Ierland

Studie Academische cursus in Ierland 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  833
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  70
 • Internet abonnement

  49
 • Lokaal vervoer

  100

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  6

Visumvereisten

 • C studievisum - Als u minder dan 3 maanden in Ierland wilt studeren
 • D studievisum - Als uw cursus langer dan 3 maanden duurt

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (C-studievisum; D-studievisum)

Prijs en valuta

De Ierse studentenvisumkosten variëren afhankelijk van je land van herkomst. Standaard verwerkingskosten voor visumaanvragen zijn € 60 (US $ 80) voor een visum voor één binnenkomst en € 100 (US $ 135) voor een visum voor meerdere binnenkomsten.

Wie kan het visum aanvragen?

Als je een burger bent van de EU of de EER (inclusief IJsland, Noorwegen en Liechtenstein), heb je geen studentenvisum voor Ierland nodig om in Ierland te studeren. Er zijn een aantal andere landen die geen Ierse studentenvisa of inreisvisa nodig hebben en deze worden hier vermeld: http://www.citizensinformation.ie/en/moving_country/moving_to_ireland/coming_to_live_in_ireland/visa_requirements_for_entering_ireland.html

Voor de burgers van niet-EER-landen die in Ierland komen studeren, moeten ze zijn ingeschreven voor een voltijdse cursus onder het Degree Program (voor hoger onderwijs) of het Language and Non-Degree Program of Ireland.

Ongeacht of je al dan niet een studentenvisum voor Ierland nodig hebt, als je een student bent uit een niet-EER-land, moet je je bij binnenkomst in Ierland melden bij een immigratiebeambte om toestemming te krijgen om binnen te komen. Dit moet u doen binnen de wijk waar u gaat wonen.

Let op: Ierland is geen lid van het Schengen-akkoord. U zult dus nog steeds een Iers visum moeten aanvragen, ook als u een visum voor een Schengenland heeft.

Waar kunt u de aanvraag doen?

AVATS online faciliteit

U moet uw visumaanvraag online doen met behulp van de AVATS online-faciliteit. De online visumaanvraagfaciliteit is wereldwijd beschikbaar en moet door alle aanvragers worden gebruikt.

Website:https://www.visas.inis.gov.ie/avats/OnlineHome.aspx

Hoe de aanvraag doen?

Een visum moet u online aanvragen. Wanneer u het online aanvraagproces heeft voltooid, moet u de instructies volgen op het samenvattende aanvraagformulier dat door het online systeem is gemaakt. Het overzichtsformulier bevat informatie over waar u uw ondersteunende documentatie moet indienen. Het overzichtsformulier, dat u moet afdrukken, ondertekenen en dateren, moet samen met uw ondersteunende documentatie worden ingediend.

U moet het volgende overleggen met uw visumaanvraag (originele documenten zijn vereist en moeten in het Engels zijn of vergezeld gaan van een notariële vertaling):

 • Acceptatiebrief van een erkende school/hogeschool/universiteit in Ierland waarin wordt bevestigd dat u bent toegelaten tot een studie. Deze opleiding moet voltijds zijn (duurt een academisch jaar) en heeft een minimum van 15 uur per week studietijd.
 • Bewijs van uw academische bekwaamheid om de gekozen cursus door de Engelse taal te volgen (tenzij het een Engelse taalcursus is).
 • Bewijs dat de kosten voor de cursus volledig zijn betaald.
 • Bewijs dat u voldoende geld heeft (€ 7.000) om uzelf te onderhouden voor het eerste deel van uw verblijf.
 • Bewijs dat u of een referent voor elk volgend studiejaar minimaal € 7.000,- naast het cursusgeld voor elk van die jaren heeft.
 • Bewijs dat u een particuliere ziektekostenverzekering heeft.
 • Een verklaring van eventuele hiaten in uw onderwijsgeschiedenis.
 • Bevestiging dat u van plan bent om terug te keren naar uw land van permanent verblijf wanneer u Ierland verlaat.

Wanneer moet je solliciteren?

U kunt een studievisum aanvragen tot 3 maanden voor uw reisdatum naar Ierland. Je moet je studentenvisum aanvragen minstens een paar maanden voordat je naar Ierland reist.

Studenten uit een niet-EER-land die voor een periode van meer dan 3 maanden in Ierland willen studeren, moeten zich na aankomst registreren bij de lokale immigratiebeambte van het district waarin ze wonen. Hun paspoort zal worden geviseerd met de voorwaarden en de periode waarvoor ze toestemming hebben om te blijven. Studenten die geen visum nodig hebben, moeten bij hun eerste inschrijving € 3.000 hebben.

Houd er rekening mee dat een Iers studentenvisum niet automatisch meerdere binnenkomsten in het land toestaat. Als je denkt het land te moeten verlaten en terug te keren tijdens je studie, moet je een re-entry visum aanvragen.

Verwerkingstijd

3 Months

Werkmogelijkheden

Als u een cursus volgt die op de Interim List of Eligible Programs (ILEP) staat, krijgt u stempel nummer 2 in uw paspoort wanneer u zich registreert bij uw lokale immigratieambtenaar. U mag tijdelijk werk van maximaal 20 uur in deeltijd per week doen of maximaal 40 uur per week tijdens schoolvakanties, dat wil zeggen van juni tot en met september en van 15 december tot en met 15 januari .

Als u een dergelijke cursus niet volgt, heeft u geen recht op deeltijdwerk of het uitoefenen van een bedrijf of beroep. U krijgt dan stempel nummer 2A in uw paspoort.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Enkele van de redenen waarom een studentenvisum voor Ierland kan worden geweigerd, zijn de volgende:

 • Als er niet voldoende geld is om het volledige bezoek/de studie in Ierland te dekken.
 • Als de voorgestelde studie geen logisch pad heeft gehad.
 • Als er inconsistenties, misleidende informatie of frauduleuze documenten zijn.