Zomercursus: Internationaal - EU-zaken en / of Franse taal en maatschappij

Sciences Po Lille

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Zomercursus: Internationaal - EU-zaken en / of Franse taal en maatschappij

Sciences Po Lille

Heb je zin om de Europese instellingen te bezoeken, EU-zaken en de Franse taal deze zomer op dezelfde tijd te studeren? Welkom bij Sciences Po Lille Summer School!

De Summer School 2019 biedt een innovatief programma rond 2 tracks:

 • Internationaal - EU-zaken
 • Frans

Hoogleraren die lesgeven tijdens de vier weken van de Summerschool krijgen de kans om kleine groepen studenten les te geven en methodologische en interactieve benaderingen voor te stellen. Studenten verdelen hun tijd in Lille tussen modules die zich richten op internationale en Europese aangelegenheden, met inbegrip van kwesties zoals de Europese identiteit en waarden, migratie en conflicten. De cursussen in de Franse taal zijn bedoeld om hun taalvaardigheden te verbeteren en te perfectioneren en om een ​​beetje begrip te bieden van de hedendaagse aspecten van de Franse samenleving. Sciences Po Lille 's Summer School biedt een verscheidenheid aan excursies en sociale evenementen.

De meeste cursussen worden gegeven door internationale gastprofessoren en vinden plaats gedurende een periode van 4 weken. Alle lessen voor de Summer School zijn in het Engels en beperkt tot 40 deelnemers.

Lokale culturele bezoeken, verschillende sociale evenementen worden aangeboden aan de studenten, evenals conferenties, een bezoek aan Lille, een excursie naar Parijs (optioneel) een studiereis naar Brussel en de EU-instellingen, kooklessen, enz.

Vakomschrijvingen:

INTERNATIONAAL - EU-ZAKEN

RETHINKING DE EUROPESE UNIE

Deze module gaat dieper in op de toestand van de Europese Unie in de 21e eeuw in de nasleep van de crisis in de eurozone. Na een overzicht van de oorsprong van de huidige crisis, wil deze module kritisch de gevolgen en brede effecten ervan op de Europese Unie onderzoeken. De module probeert de Europese Unie te karakteriseren als een staat in wording, en onderzoekt hoe ver de integratie op een aantal gebieden is gevorderd. In het licht van de huidige crisis bespreekt het de uitdagingen voor de traditionele pijlers van de EU-integratie - identiteit, legitimiteit en solidariteit - die op zijn beurt vraagtekens zetten bij de houdbaarheid van het huidige model van regionale integratie.

BENADERINGEN BIJ HET BEHEER VAN CONFLICT IN EEN GEMOBALISEERDE WERELD?

Deze cursus biedt een overzicht van verschillende benaderingen voor het beheren, oplossen en transformeren van conflicten in verschillende instellingen en contexten. Het primaire doel van deze cursus is om studenten in staat te stellen verschillende benaderingen, modellen en interventies voor conflictoplossing te leren, te begrijpen, te verkennen en te vergelijken en hun bekwaamheden te vergroten om weloverwogen keuzes te maken bij het selecteren van een of meer opties uit een breed spectrum van methoden voor geschillenbeslechting. omgaan met complexe en vaak langdurige conflicten op interpersoonlijk, groeps-, gemeenschaps- en / of maatschappelijk niveau. Naarmate de wereld globaler wordt

 • ons dwingen om samen problemen zoals migratie, het milieu en veiligheid aan te pakken,
 • we moeten kunnen putten uit een meer robuuste reeks conflictbenaderingen.

SECULAIRE EUROPA EN MOSLIM IMMIGRANTEN? TERECHT NAAR DE PLAATS VAN RELIGIE IN DE EUROPESE OPENBARE GEBIED

Deze cursus onderzoekt de sociale en politieke dynamiek die op dit moment het beheer van religies in de Europese publieke sfeer bepaalt. De nadruk zal vooral liggen op de verwevenheid van relaties tussen religies en migratie, zoals deze wordt voorgesteld door het idee van "moslimimmigranten" die het "seculiere Europa" bereiken.

Deze dichotome en simplistische kijk werd negatief beïnvloed door de vele crises in Europa, die escaleerden met de heropleving van een "islamitische" terroristische dreiging en de groei van rechtsextremisme en populistische bewegingen. Daarom is de cursus betrokken bij het kritisch onderzoeken van de veelzijdige betekenissen van 'seculier', 'religieus' en 'seculier publiek' in het Europa van vandaag.

Met de presentatie van de historische erfenissen en de verschillende soorten politiek secularisme die momenteel in de Europese context spelen, analyseert het nauwgezet specifieke controversiële kwesties, waaronder het dragen van opzichtige religieuze symbolen en de debatten over het hoofddoekverbod; Islamitische prediking en de bouw van moskeeën; de activiteiten van islamitische transnationale religieuze netwerken; en de bloei van de halal-economie (toegestaan ​​door de islam), die nu een breed scala van sectoren omvat, van seksueel gescheiden zwembaden tot hotels zonder alcohol.

FRANSE TAAL EN MAATSCHAPPIJ

Deze module heeft tot doel het vermogen van studenten te ontwikkelen om enig begrip van de Franse taal te tonen, evenals om Frans te spreken, te lezen en te schrijven met relatieve vaardigheid.

Om de training te voltooien, stellen we naast de taallessen de studenten voor dat ze leren over de hedendaagse Franse samenleving en culturen door haar producten, praktijken en perspectieven te onderzoeken door middel van thematische studie.

Met behulp van authentieke bronnen zoals kranten en tijdschriften, films, muziek, verhalen en literaire fragmenten ontwikkelen studenten taalvaardigheden en communicatieve vaardigheid in het echte leven.

Alle cursussen zullen het belang van cultuur, geschiedenis en politiek benadrukken, evenals de uitdagingen waarmee Frankrijk op dit moment wordt geconfronteerd: globalisering, Europeanisering, secularisme, communitarisme, en de rol van de centrale staat, enz. Onderzoeken.

Hoogleraren zullen studenten helpen bij het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden door middel van reguliere klassendiscussies, individuele gesprekken, rollenspelen en mondelinge presentaties met klasgenoten.

Het doel van deze cursus is dat studenten vloeiend Frans leren spreken terwijl ze hun kennis van Frankrijk vergroten.

Deelnemers ontvangen een bewijs van credits (ECTS):

Bij Sciences Po Lille bieden we een aanpasbare werklast aan naar het aantal benodigde credits.

 • 3 tot 6 credits voor International - EU Affairs
 • 3 tot 6 credits voor Franse taal en maatschappij

Duur en datums - 4 weken:

 • 24 juni (maandag) / Oriëntatie, conferentie en een rondleiding door Lille
 • 5 juli (vrijdag) / Excursie naar Parijs
 • 12 juli (vrijdag) / Excursie naar Brussel
 • 19 juli (vrijdag) / Laatste cursusdag / Afscheidscocktail

Collegegeld:

 • 2 tracks: 2 000 € (Collegegeld) 650 € (Accommodatie) 50 € (niet-restitueerbare aanbetaling)
 • 1 nummer: 1 200 € (Collegegeld) 650 € (Accommodatie) 50 € (niet-restitueerbare aanbetaling)

Toepassing:

 • Registratie begint: maandag 29 januari 2019
 • Deadline aanvraag: maandag 20 mei 2019
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op December 8, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Juni 2019
Duration
Duur
4 weken
Voltijd
Price
Prijs
2,000 EUR
2 tracks: 2 000 € (Collegegeld) 650 € (Accommodatie) 50 € (niet-restitueerbare aanbetaling); ... 1 nummer: 1 200 € (Collegegeld) 650 € (Accommodatie) 50 € (niet-restitueerbare aanbetaling)
Locations
Frankrijk - Rijsel, Hauts-de-France
Startdatum : Juni 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Juni 2019
Frankrijk - Rijsel, Hauts-de-France
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Videos

Summer Programme - UE Affairs

SCIENCES PO LILLE