Zomer onderwater-archeologie in de Zwarte Zee

Balkan Heritage Field School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Zomer onderwater-archeologie in de Zwarte Zee

Balkan Heritage Field School

TJO

Het belangrijkste doel van ons project is om onderwijs en opleiding te bieden in onderwaterarcheologie door deelname aan lopende onderzoeksprojecten. De eerste van deze zal zich richten op de scheepsbouw in het Ottomaanse tijdperk en zeevaart op het gebied van de Zwarte Zee en de oostelijke Middellandse Zee. Ons onderzoek heeft als doel om de hiaten op te vullen in onze wetenschappelijke kennis op dit gebied. De belangrijkste instrumenten van het onderzoek uitgraving en de nauwkeurige registratie van een echte schipbreuk zijn. Er is een groot aantal Ottomaanse scheepswrakken langs de westelijke kust van de Zwarte Zee ontdekt, maar slechts één van hen is tot nu toe opgegraven. technologie en de traditie van de Ottomaanse scheepsbouw, scheepsbouw centra, handelsroutes enz: het onderzoek zal een aantal belangrijke wetenschappelijke gebieden zoals bestrijken Ons tweede onderzoek richt zich op de studie van terrestrische en mariene interacties van de mensen die in de regio in de prehistorie. De doelstellingen zullen worden bereikt door een verscheidenheid aan instrumenten, waaronder een geofysisch onderzoek, in kaart brengen en 3D-reconstructie van ondergedompelde oude landschappen; in de prehistorie de hele bodem van de Zwarte Zee was droog land, dat werd ondergedompeld in de loop van het Holoceen. Meer dan twintig ondergedompeld prehistorische nederzettingen zijn geïdentificeerd in het Bulgaars wateren tot op deze dag; sommige zijn verbonden met de zeer complexe Varna Kopertijd cultuur. De belangrijkste focus van deze lijn van het onderzoek zullen de oude kustlandschappen en de veranderingen die er hebben plaatsgevonden; Een poging om de reconstructie worden gemaakt.

lOGOns doel is om de kennis van onze deelnemers te verbreden, om hun vaardigheden te verfijnen en dus om ze verder voort te bewegen in hun carrière in de maritieme archeologie. De Field School is geschikt voor beginners in het veld en zullen de studenten kennismaken met een reeks van onderwater-archeologische technieken voor onderzoek, registratie, behoud, monitoring enz .; onder hen zijn: schipbreuk opgraving, onderwater fotografie, fotogrammetrie en 3D-modellering, tekening op schaal, duiken veldonderzoek, marine geofysica en remote sensing.

Alle deelnemers ontvangen Balkan Heritage Field School Certificate met vermelding van de onderwerpen en de uren van het veld schoolactiviteiten (veldwerk, lezingen, workshops, studiereizen, etc.).

The Venue en Sites

De basis van het veld school is gevestigd in de kustplaats Kiten aan de zuidelijke Bulgaarse Zwarte Zeekust. De stad wordt erkend als een belangrijke locatie voor de archeologische projecten in de Zwarte Zee. De gekozen voor onze veldwerk scheepswrak ligt in de baai ten zuiden van Kiten, op een diepte van 8-9 meter. De baai is rijk aan archeologische vondsten en tot nu toe ten minste zeven andere scheepswrakken zijn ontdekt. Van die men heeft opgegraven en vastgelegd, en de anderen zijn niet onderzocht tot het huidige moment. Een andere archeologische site van belang in het gebied is de verzonken nederzetting uit de vroege bronstijd (late 4 - begin 3de millennium BCE); het is gedeeltelijk opgegraven, maar een groot deel nog steeds onaangeroerd. Een aantal stenen en ijzeren ankers en lood aandelen uit houten ankers, evenals aardewerk fragmenten uit verschillende periodes zijn gevonden in de zee rond Kiten. Als gevolg van de overvloed aan belangrijke ontdekkingen en gevonden voorwerpen een Museum van de Bulgaarse Onderwater Archeologie werd opgericht in de stad Kiten.

rxsulDe dynamische archeologische landschap van de Baai van Kiten maakt het een ideale locatie voor de verkenning van verschillende aspecten van nautische archeologie, menselijke aanpassingen aan veranderingen in de omgeving, vorming plaats processen etc. Als zodanig kan het ook dienen als de perfecte onderwijs basis voor het onderwijs en de opleiding van de archeologie studenten.

soort project: Field school & opgravingen & marine geofysisch onderzoek

Over het project: Het veld de school verzorgt onderwijs en opleiding in de onderwaterarcheologie via deelname aan drie parallel lopende onderzoeksprojecten:

 • opgraving van een post-middeleeuwse (waarschijnlijk Ottomaanse periode) scheepswrak in het zuiden baai van Kiten;
 • geofysisch onderzoek van de verzonken prehistorische landschappen langs de zuidelijke Bulgaarse Zwarte Zeekust.
 • veldonderzoek, monitoring en in kaart brengen van archeologische vindplaatsen in het zuiden baai van Kiten;
 • De Field School is geschikt voor beginners in het veld en zullen de studenten kennismaken met een reeks van onderwater-archeologische technieken voor onderzoek, registratie, behoud, monitoring etc. Deelnemers aan de school veld krijgen training in schipbreuk opgraving, onderwater fotografie, fotogrammetrie en 3D-modellering, tekening op schaal, duiken veldonderzoek, marine geofysica en remote sensing.

project locatieDeelnemers en medewerkers verblijven in een familie hotel ligt in de badplaats Kiten, Zuid-Bulgaarse Zwarte Zeekust. Accommodatie is in in kamers met 2-3 bedden, met airconditioning, wi-fi, badkamer met toilet, etc.

dtukPartners in dit project: Het veld school is georganiseerd door de Balkan Heritage Foundation (BHF) ism National Center for Underwater Archaeology (CUA), Bulgarije en Institute for Field Research, USA Academische credits beschikbaar: De studenten die een studie in Europa kan ontvangen tot 9 ECTS door New Bulgarian University, Bulgarije. Uitbreiding - Studenten die een studie buiten Europa kan 8 semester studiepunten (gelijk aan 12 kwartaal eenheden) door middel van IFR academische partner van de University of California, Los Angeles (UCLA) te verkrijgen.

Field school coordinator: Dr. Nayden Prahov, archeoloog bij het Nationale Instituut voor Archeologie met Museum, Bulgaarse Academie van Wetenschappen; Balkan Heritage Foundation Program Director

Data: 25 Mei - 22 juni 2017

Aantal field school plaatsen beschikbaar: Maximaal 8

Deadline: Tot de plaatsen zijn gevuld of uiterlijk 1 mei 2017

project taal: Engels

Minimum leeftijd: 18

Vereisten:

 • Aanvragers moeten minstens SCUBA Open Water Certificaat uitgegeven door een wereldwijd erkende opleiding organisatie; Deelnemers moeten up-to-date DAN verzekering hebben.
 • De deelnemers moeten bewijzen (logboek) voorziet in ten minste vier duiken binnen een jaar voor de school veld. In het geval dat ze niet hebben ze moeten ten minste 2-4 extra duiken doen in Bulgarije voor de school veld te beginnen met de partnering duikcentrum Marina op hun eigen expenses.Participants moeten hun eigen duikuitrusting (duikpak te bieden (5 mm wetsuit aanbevolen), BCD, regelgever, masker, vinnen, snorkel, mes, booties, etc.). Als de deelnemers niet hun eigen duikuitrusting meenemen konden ze zodanig ontleent aan de partnering duikcentrum huren tegen een prijs tot € 15 per dag (afhankelijk van de items verhuurd).
 • Deelnemers moeten hun eigen duikuitrusting bieden: duikpak (5 mm wetsuit aanbevolen), BCD, regelgever, masker, vinnen, snorkel, mes, booties, etc.). Als de deelnemers niet hun eigen duikuitrusting meenemen konden ze dergelijke huren van de partnering duikcentrum op een prijs tot € 15 (ong. 15 USD) per dag (afhankelijk van de items verhuurd). Аir tanks en duiken gewichten zal beschikbaar zijn op de site.
 • Alle deelnemers worden verwacht voor te bereiden op de school veld door het lezen van de hieronder vermelde op die pagina vereiste lezingen. Rеadings kan worden verstrekt door de projectmedewerkers op aanvraag.
 • Deelnemers dienen kleding en cosmetica die geschikt zijn voor warm en zonnig weer te brengen, maar ook voor te bereiden op regenachtige, winderige en kille dagen.

bijzondere overwegingenHet project wordt niet aanbevolen voor mensen met een zonne-allergie of andere speciale ziekten die kunnen worden verergerd tijdens de intensieve activiteiten in de buitenlucht. De gemiddelde mei-juni temperaturen in het gebied zijn 25-30⁰ C (77-86 ℉) of hoger. De gemiddelde temperatuur van het water in het gebied in eind mei-juni is 17-23 ⁰ C (62-73 ℉). De diepte in de zuidelijke baai van Kiten, waar de opgravingen en duiken onderzoek zal plaatsvinden, is 8-15 m (26-49 ft).

TDK

Het Programma

De Field School biedt een minimum van 95 uur van veldwerk en opleiding (minimaal 15 duiken), workshops, lezingen en rondleidingen als volgt: Veldwerk

 • Het beoefenen van elementaire opgraving technieken;
 • Het creëren van het veld grafische documenten - plattegronden, doorsneden;
 • Onderwater fotografie;
 • Marine geofysisch onderzoek;
 • Archeologische duik enquête;
 • Manipulatie met ROV.

Workshops

 • Archeologische Documentatie van Pottery (tekening, grafisch wederopbouw, fotograferen, beschrijving, enz.).

Lezingen

 • Archeologisch Erfgoed van de West-Zwarte Zeekust.
 • Bulgaarse Onderwater Archeologie.
 • Onderwater Photogrammetry en fotografie.
 • Inleiding tot Nautical Archaeology.
 • Basic Ship Architecture.
 • Scheepsbouw en zeevaart langs de West-Zwarte Zeekust in 18-19 eeuw.
 • Onderwater Geofysica en Remote Sensing.
 • Behoud van de Artefacten van Marine Environment.

Rondleidingen met gids

 • het Archeologisch Museum en de oude wijk van Nesebar een bezoek;
 • het Archeologisch Museum en de oude wijk van Sozopol te bezoeken.
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mei 2019
Duration
Duur
1 maand
Voltijd
Locations
Bulgarije - Sofia, Sofia City Province
Startdatum : Mei 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates