Voorbereidend eenjarig programma: Nederlands als vreemde taal in een academische context

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Op basis van wetenschappelijk onderzoek en meer dan 25 jaar ervaring heeft Linguapolis , het taalinstituut van de University of Antwerp , methoden ontwikkeld om talen op een effectieve en motiverende manier te onderwijzen. Onze studenten worden onderwezen in stimulerende omgevingen en begeleid door zeer bekwame leraren. De belangrijkste kenmerken van ons programma zijn interactie, een resultaatgerichte benadering en een hoge studentenbetrokkenheid.

Het eenjarige programma Nederlands als vreemde taal in een academische context is bedoeld voor niet-Nederlandstalige studenten die zich willen voorbereiden op het hoger onderwijs in het Nederlands. Het programma bestaat uit een combinatie van vijf taalverwervingsniveaus en drie modules die zijn ontworpen om de kennis van deelnemers te verdiepen: academische studievaardigheden; Cultuur, politiek en sociale relaties; en Nederlandse fonetiek en uitspraak.

128926_CityCampusAulaRectorDhanispreview_Nieuwjaarsreceptie20172.jpg

Programma-inhoud

Binnen taalverwerving begint Linguapolis op absoluut beginnersniveau en eindigt op niveau 5, met de interuniversitaire test voor Nederlands als vreemde taal als afsluitend examen. Slagen voor dit examen betekent dat studenten voldoen aan de taalvereisten voor het hoger onderwijs en zich kunnen inschrijven om in het Nederlands te studeren aan een Vlaamse universiteit of hogeschool .

De meest ervaren docenten van Linguapolis coachen de studenten zowel bij hun taalleerproces als bij hun uiteindelijke keuze voor hoger onderwijs . Het programma omvat ook culturele activiteiten (museumbezoeken, theateravonden, een kerstfeest, een studiereis naar Gent, enz.). Studenten kunnen deelnemen aan Taalmaat , het taalbuddyprogramma dat studenten koppelt aan Nederlandstalige universitaire studenten van verschillende faculteiten. Taalmaat biedt de mogelijkheid om dagelijks Nederlands met collega's te oefenen in een informele context en realistische setting. De studenten krijgen ook een idee van het studentenleven, waardoor ze zich optimaal kunnen voorbereiden op hun studies in Vlaanderen.

Waarom kiezen voor UAntwerp ?

Mensen van over de hele wereld ontmoeten was een uniek aspect van dit voorbereidende eenjarige programma. Iedereen had zijn / haar eigen verhaal en bracht verschillende visies, tradities, ... Dit jaar gaf me de mogelijkheid om zorgvuldig na te denken over mijn toekomstige studies . Door het volgen van lezingen tijdens de open dagen van de universiteit kon ik een gefundeerde keuze maken uit het brede scala aan studiemogelijkheden aan de Vlaamse universiteiten. ”

Haroun | Marokko

128904_PrepyearDutch_Fotofiche_1180op361_meisjesinzuilengang1.jpg

Lees een getuigenis op de website van de school

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Lees meer

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Lees Minder