Lees de Officiële Beschrijving

Via Mundo

Wat?

Het University Experience Programme biedt je de mogelijkheid om de universiteit in Brazilië een semester of een heel academisch jaar te ervaren.

Je wordt een bezoeker-student en, naast het bestuderen van het curriculum van je gekozen cursus, krijg je tijdens het eerste semester van het programma Portugees onderwijs aangeboden.

Duur en start van het programma

Je kunt ervoor kiezen om in Brazilië te studeren voor een semester (5 maanden) of een volledig academisch jaar (10 maanden). Je kunt je programma starten midden / eind januari of eind juli (voor zowel het semester- als het jaarprogramma).

Het Braziliaanse academische jaar begint midden / eind januari en eindigt eind november / begin december, met vakanties in juli en december / januari. De cursussen openen meestal nieuwe groepen elk nieuw semester.

Waarom?

Je leert / verbetert een nieuwe taal, breidt je onderzoekscontactnetwerk uit en ontwikkelt vaardigheden voor je toekomstige academische en professionele loopbaan, terwijl je studeert in een opwindende atmosfeer!Via Mundo

Wie?

Om aan het programma deel te nemen, moet u aan deze vereisten voldoen:

 • minstens 18 jaar oud zijn
 • de middelbare school in het thuisland hebben afgemaakt
 • in goede gezondheid verkeren en de persoonlijke vaardigheden hebben om een ​​interculturele ervaring te beleven (zoals verantwoordelijkheid, flexibiliteit en ruimdenkendheid).
nationaliteiten

We hebben studenten uit verschillende landen en nationaliteiten verwelkomd: de VS, Canada, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Colombia. De diversiteit aan nationaliteiten neemt elk jaar toe.

Hoe?

scholing

Het Braziliaanse onderwijssysteem is gestructureerd in drie niveaus: Elementair (Ensino Fundamental), Secundair (Ensino Médio), inclusief technisch en beroepsonderwijs en Hoger onderwijs (Ensino Superior), niet-gegradueerde en afgestudeerden.Via Mundo

Undergraduate cursussen duren van 2 tot 6 jaar, afhankelijk van de gekozen cursus. In Brazilië zijn er openbare en particuliere universiteiten. De federale openbare universiteiten bieden onderwijs van de beste kwaliteit. Via Mundo plaatst studenten in zowel particuliere als openbare instellingen, allemaal erkend voor hun goede niveau van onderwijs en structuur en geaccrediteerd door het Braziliaanse ministerie van Onderwijs. Cursussen worden aangeboden in de drie ploegen (ochtend, middag of avond).

Cursus opties

U kunt een specifieke cursus kiezen voor een particuliere of openbare universiteit. In het aanvraagformulier moet u 5 (vijf) cursussen vermelden in volgorde van voorkeur en bespreken we de beschikbaarheid met de instellingen.

De lessen aan de universiteit worden in het Portugees gegeven. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende cursussen die beschikbaar zijn voor buitenlandse studenten:

 • Administração (bedrijfskunde)
 • Artes Visuais (beeldende kunst)
 • Contabilidade (Accountancy)
 • Direito (wet)
 • Pedagogie (pedagogiek)
 • Educação Física (Lichamelijke Opvoeding)
 • Arquitetura e Urbanismo (architectuur en stedenbouw)
 • Engenharia de Produção (Production Engineering)
 • Engenharia Civil (Civil Engineering)
 • Engenharia Mecânica (Werktuigbouwkunde)
 • Sistemas de Informação (informatiesystemen)
accommodatie

U kunt worden gehost bij een zorgvuldig geselecteerde Braziliaanse familie of in een residentie of gehuurd appartement op basis van beschikbaarheid en acceptatie. Andere accommodatie-opties zijn op uw eigen zoektocht. De homestay-optie omvat uw dagelijkse basismaaltijden.

Lokale coördinator

Gedurende het programma wordt u bijgestaan ​​door een lokale coördinator, die u volledige ondersteuning en begeleiding zal geven. In geval van nood kunt u onze 24/7 noodtelefoon bellen.

Via Mundo

Meer informatie

Welkomoriëntatie en Portugese studies

Bij aankomst in Brazilië woont u een welkomstrichtlijn bij samen met andere studenten uit verschillende landen. Tijdens de Orientation-activiteiten leert u meer over het programma, enkele van de belangrijkste culturele verschillen, uitdagingen van de ervaring en manieren om hiermee om te gaan.

Als een speciaal onderdeel van het programma, zul je een intensieve cursus Portugees volgen om de basisbeginselen te leren om te beginnen met communiceren, gevolgd door een wekelijkse reguliere cursus. De Portugese taal wordt gegeven door gekwalificeerde leraren en bestudeerd via een specifieke methode van het Portugees als vreemde taal.

Optionele excursies en activiteiten

Gedurende het hele programma zullen er georganiseerde activiteiten plaatsvinden op basis van uw interesse. Deze activiteiten omvatten cultuur, sport, vrije tijd of sociale projecten / evenementen, zoals: danslessen, voetbal, beachvolleybal, surfen, kitesurfen, Capoeira, sociale projecten, percussieworkshops, bezoeken aan het historische centrum, musea enz.

Daarnaast organiseert Via Mundo speciale uitstapjes naar fantastische bestemmingen rond Brazilië zoals: Rio de Janeiro; het Amazonewoud; de noordoostelijke kust; onder andere.

Aanmeldingsprocedure

U moet een aanvraagformulier invullen via een partneragentschap in het land van herkomst of rechtstreeks bij het kantoor van VIA MUNDO (voor het geval er in uw land geen partneragentschap is). Na ontvangst van het aanvraagformulier, zal het programmateam het bekijken, controleren op informatie in afwachting en acceptatie- en plaatsingsbrieven afgeven voor visumdoeleinden.

Nadat je bent geaccepteerd door een universiteit, sturen we je de specifieke kosten voor de gekozen cursus (als je in een privé-universiteit bent).

Visumaanvraag

Braziliaanse overheid vereist een tijdelijk visum voor studies in het land. Visumvereisten moeten worden bevestigd door een Braziliaans consulaat / ambassade in uw eigen land. VIA MUNDO zal een aantal van de benodigde documenten voor visumaanvraag uitgeven en deze vooraf naar zijn partneragentschap of naar u sturen.

Opleiding te volgen in:
Portuguese (Brazil)

Zie 2 andere vakken van Via Mundo »

Laatst bijgewerkt op May 14, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Juli 2019
Jan. 2020
Duration
5 - 10 maanden
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Juli 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Jan. 2020
Aanmeldingslimiet

Juli 2019

Jan. 2020