Uitgedaagd unie: het begrijpen van de onruststokers (of op zijn minst proberen te)

European Summer School Prague

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Uitgedaagd unie: het begrijpen van de onruststokers (of op zijn minst proberen te)

European Summer School Prague

ess

De European Summer School in Praag is een intensieve 10 dagen learning programma gericht op Europese integratie. Het wordt georganiseerd door één van de toonaangevende denktanks in Praag, EUROPEUM Instituut voor Europees beleid, in samenwerking met Praag College, de Charles Universiteit Faculteit der Sociale Wetenschappen en onder auspiciën van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in de Tsjechische Republiek. Dit jaar is de European Summer School is getiteld "Uitgedaagd Unie: Making Sense van de Troublemakers (of op zijn minst proberen te)".

Hoe worden de huidige uitdagingen het veranderen van de dynamiek van de Europese integratie? Wie zijn de eurosceptici en wat willen ze? Ontdek het in Praag, tijdens de 15e jaarlijkse European Summer School!

Het team van ESS 2017 kijkt ernaar uit om u te verwelkomen in Praag deze zomer!

geschiedenis

De eerste European Summer School vond plaats in 2003. Sindsdien is het programma geëvalueerd en regelmatig bijgewerkt, gebaseerd op onze ervaring en feedback van studenten, met een oprechte wens om het zo nuttig en aangenaam mogelijk te maken. Het bewijs van ons succes in deze missie is simpel - we zijn blij om nodigen u uit om al het 15e jaar van de European Summer School!

De onderwerpen verschillen van jaar tot jaar, maar de gemeenschappelijke noemer van onze zomerschool programma blijft hetzelfde - Europese integratie. De tweede constant aanwezig uniek aspect is de Centraal-Europese perspectief dat onze docenten bieden. Elk jaar nodigen we experts uit Slowakije, Polen en Hongarije om hun Tsjechische collega's mee in het delen van hun gedachten met de studenten.

In de loop der jaren is Midden-Europa ten opzichte van de Europese Unie ingrijpend veranderd. In het begin waren we gewoon de kandidaat-lidstaten - nu hebben we al de 10e verjaardag van de toetreding gevierd. En elke zomer, gerelateerd nieuws en recente ontwikkelingen waren bij de European Summer School besproken. Word lid van ons dit jaar!

ess

Academische programma 15 juli - 25 juli 2017

onderwerpen 2016

De titel van deze 2017 zomerschool wordt uitgedaagd Unie: Making Sense van de Troublemakers (of op zijn minst proberen te). Alle lezingen en workshops van het academisch programma zal zich bezighouden met de dynamiek die op dit moment van de Europese integratie zijn vormgeving - zullen we ons richten op de huidige uitdagingen voor de Europese Unie, vooral euroscepsis en de belangrijkste manifestaties, samen met andere onderwerpen die van cruciaal belang zijn voor het begrijpen van de EU-standpunt in de veranderende wereld.

De lezingen zullen thematisch worden verdeeld in drie modules voor de meest uitdagende gebieden van vandaag - de externe betrekkingen van de EU, de interne politieke uitdagingen en economische aspecten van de integratie. Verschillende lezingen zullen debatteren volgende vragen en onderwerpen.

EU en het Internationaal dynamiek - EU in de wereld

 • Verwacht het onverwachte - is de EU in staat om effectieve coördinatie van het externe optreden? Kan de nieuwe wereldwijde strategie te helpen?
 • Verdeeld Europa als gevolg van de migratie wave - retoriek en argumenten van de oude en de nieuwe lidstaten
 • EU en de humanitaire crisis in de buurt - heroverwegen het ENB
 • EU en Rusland - bondgenoten of vijanden?

Interne uitdagingen - wat voor soort EU willen we?

 • Hoe te (her) bouwen van een vertrouwensrelatie tussen de EU-28? Zien we een crisis van de EU of van de lidstaten?
 • Energiezekerheid - zeldzame consensus?
 • Interne veiligheid - waarvoor grenswaarden voor de samenwerking, verscheen na Parijs-aanvallen?
 • "Europese waarden" vs. veiligheid - de kaart van de publieke opinie

Economische aspecten van de integratie - Is de EU nog steeds voornamelijk economisch project?

 • Soberheid vs. Growth - lessen van de schuldencrisis
 • Economische vooruitzichten op de migratiegolf - gevolgen voor de Europese economie
 • Euro crisis - vergeten of opgelost?
 • De integratie van de ethische kaders in Finance in Europa
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Juli 2019
Duration
Duur
10 dagen
Voltijd
Price
Prijs
950 EUR
/ 1120 USD Huidige studenten van de EU-lidstaten + Noorwegen, Zwitserland, IJsland, de VS, Canada. 855 EUR / 930 USD Huidige studenten van de niet-EU-landen die niet specifiek in de sectie boven en early bird toepassingen worden weergegeven.
Locations
Tsjechiƫ - Praag, Prague
Startdatum : Juli 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Juli 2019
Tsjechiƫ - Praag, Prague
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan