Uitdagingen van de democratische ontwikkeling in Oost-Europa

Helsinki Summer School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Uitdagingen van de democratische ontwikkeling in Oost-Europa

Helsinki Summer School

Uitdagingen van de democratische ontwikkeling in Oost-Europa

ORGANISATOR:

Universiteit van Helsinki, Aleksanteri Instituut

DATA:

9.-2017/08/18

PRIJZEN:

600-900 EUR

Met dank aan:

6 ECTS

COÖRDINATOR:

Eeva Korteniemi

Target studenten

De cursus is bedoeld voor gevorderde studenten of master niveau studenten van de humaniora en sociale wetenschappen.

Synopsis

Deze cursus biedt een overzicht van de huidige uitdagingen van de sociale en politieke ontwikkeling in Oost-Europa. Gegeven door een groep van het gebied studies experts in de geschiedenis, politicologie, mediastudies en sociologie, de cursus beschouwt Oost-Europa, met inbegrip van de voormalige Oostbloklanden. Deze omvatten de Baltische staten, Oost-Centraal en Zuidoost-Europa, de Balkan en Oekraïne. Rusland wordt besproken alleen als referentiepunt om het gebied van onze zorg: er zullen geen specifieke lezingen over Russische ontwikkelingen.

De cursus biedt studenten met nieuwe, multidisciplinaire aanpak voor de studie van de politiek en de samenleving met een focus op kwesties die democratisch gedrag belemmeren. Gericht zal vragen van het nationalisme, migratie, de jeugd, corruptie, autoritair bewind, de rol van de media, armoede, gender, de situatie van de Roma, ondernemerschap, concurrentie, maatschappelijke en milieuproblemen zijn. Om een ​​beter begrip van de Oost-Europese uitdagingen te krijgen in de huidige geglobaliseerde wereld, de cursus biedt inzicht in de recente geschiedenis en post-communistische transitie.

Leerdoelen

De studenten krijgen een breed overzicht van de huidige maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in de regio te krijgen. Het doel is ook om kritisch te bespreken het concept van de democratie, die soms normatief wordt begrepen. De studenten worden vertrouwd met nieuwe multidisciplinaire aanpak en innovatieve pedagogische methoden om de complexiteit van de politiek en de samenleving op dit gebied te begrijpen. De cursus zal ook aanvullende informatie voor studenten op zoek naar gespecialiseerd in onderwerpen en onderzoeksgebieden waarop de cursus. De studenten zullen ook meer over lopende cutting-edge onderzoeksprojecten uitgevoerd aan de Universiteit van Helsinki uitgevoerd te leren.

Methoden natuurlijk formaat en onderwijs

De cursus omvat een totaal van 32 uur van het onderwijs met diverse activerend leren formats, zoals lezingen, omgedraaid klaslokaal, debatten en kleine werkplaatsen. We passen nieuwe methoden die kritisch denken en discursiviteit promoten. Elke lezing is inclusief de verplichte pre-reading, en de klasse-indeling zal een 45 minuten durende lezing en een 45 minuten durende workshop bevatten. De syllabus met natuurlijk lezingen zullen worden verspreid onder studenten voor de cursus begint.

Middelen en beoordelingscriteria

Attendance, cursus lezingen en laatste essay / examen. Indeling is gebaseerd op de aanwezigheid, de deelname aan de discussies en de voltooiing van de vereiste opdrachten en het eindexamen. Indelingsschema: 5 = uitstekend 4 = zeer goed 3 = goed 2 = gemiddeld 1 = slecht = 0 mislukken.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
10 dagen
Voltijd
Price
Prijs
600 EUR
600-900 EUR
Locations
Finland - Helsinki
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan