Summer School "Inleiding tot methoden voor sociale netwerkanalyse met R"

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

KENNISGEVING: Het spijt ons u te moeten mededelen dat wegens de Covid19-noodsituatie de Summer School "Introduction to Methods of Social Network Analysis with R" voor dit jaar moet worden geannuleerd.

De Summer School vindt plaats in 2021.

Nieuwe data en nieuwe deadline voor aanmelding worden in oktober 2020 gepubliceerd.

Na het succes van drie edities van de workshop "Inleiding tot analyse van sociale netwerken", organiseert het Departement Politieke Wetenschap van de Universiteit van Pisa nu een internationale zomerschool over "Methoden voor analyse van sociale netwerken met R".

De Summer School helpt deelnemers die midden in een SNA-onderzoeksproject zitten of bezig zijn met het analyseren van netwerkgegevens voor een eerder onderzoek. We zullen kort bespreken hoe een weergave van het werk van de deelnemers kan worden gemaakt die de kracht van hun analyse verhoogt, met behulp van de meest recente en krachtige tools die worden aangeboden door softwarepakketten zoals "Statnet".

Het volgende zal het gebied bestrijken in de Summer School:

 • Introductie tot netwerken
  • Waarom netwerkanalyse?
  • Waarin verschilt het van andere methoden?
  • Wat geschiedenis
  • Terminologie
  • Inleiding tot de R-computeromgeving
 • descriptives
 • Hoe praten we over netwerken?
 • Knooppunt-, buurt- en netwerkniveau-statistieken
 • Hypothese testen
 • Hoe nemen we de beschrijvingen en beginnen we hypothesen te ontwikkelen op knooppunt-, buurt- en netwerkniveau?
 • QAP-tests
 • Netwerkautocorrelatiemodellen
 • Voorwaardelijke uniforme willekeurige grafiektests
 • Inleiding tot exponentiële willekeurige grafiekmodellen Uitbreidingen van ERGM en individuele presentaties
 • Gewaardeerde modellen
 • Tijdelijke modellen
 • Multiplex netwerken
 • Meerdere netwerken vergelijken

Doel

Het zal een vijfdaagse, intensieve cursus zijn die vooral is bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met sociale netwerkanalyse met een praktische aanpak, en met als doel antwoord te geven op vragen als "hoe onderzoek te doen", "hoe te verzamelen, analyseren en interpreteren gegevens van sociale netwerkgegevens ”, met behulp van de" R "-omgeving, met name het pakket" Statnet ".

Volg ons op de Summer School en wees een actieve leerling in onze klassen en in onze samenwerkingsgroepen. Ontmoet interessante mensen met wie u kunt communiceren en bespreek onderwerpen van uw eigen interesse met betrekking tot SNA-methoden en hoe u het antwoord kunt geven op uw dagelijkse onderzoeksproblemen.

Bijwonen van de International Summer School over "Methoden voor sociale netwerkanalyse met R", studenten worden lid van een wetenschappelijke gemeenschap op basis van de voortdurende uitwisseling en vergelijking tussen kennis en ervaring. Deze cursus begint met een korte inleiding tot netwerken en de R-programmeertaal (dag 1) en gaat vervolgens over naar een verscheidenheid aan beschrijvende methoden met voorbeelden van hoe deze zijn gebruikt in een verscheidenheid aan soorten sociale wetenschappen (dag 2). De focus van de komende twee dagen zal liggen op het ontwikkelen van vragen over sociale netwerken in de sociaal-ecologische context en deze op de juiste manier testen met uitbreidingen van standaardregressiemodellen (dag 3) en exponentiële willekeurige grafiekmodellen (dag 4). Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen gegevens mee te nemen naar de cursus. We hebben elke dag wat onafhankelijke tijd om te proberen de geleerde concepten op elke gegevensset toe te passen. Voor degenen die geen gegevens bij de hand hebben, kan de instructeur u helpen bij het vinden van (een) interessante dataset (en) waarmee u tijdens de cursus kunt spelen. We zullen proberen het laatste deel van de middag van elke dag te houden zodat studenten zelfstandig kunnen werken om het materiaal van de dag aan te passen aan hun eigen dataset. De laatste dag (5) zal worden gebruikt voor geavanceerdere methoden, afhankelijk van de interesses van de deelnemers en ook voor studenten om hun eigen werk tijdens de week te presenteren, evenals eventuele netwerkgerelateerde onderzoeksideeën.

Wie kan solliciteren

Undergraduate en Postgraduate studenten, Ph.D. kandidaten, professoren, onderzoekers, professionals die zowel in de openbare als in de privésector werkzaam zijn.

Taal

Engels

Intensiteit van het programma

Full time

Toepassing

Toelatingseisen

Geen toelatingseisen.

Vereiste documenten

 • Identiteitsdocument (* PASPOORT voor het geval u een buitenlandse student bent *)
 • Inschrijvingsformulier
 • Curriculum vitae

Alle documenten moeten in pdf-formaat zijn om ze indien nodig op de portal te kunnen uploaden (zie de pagina "Hoe aanvragen")

ECTS

4

vergoedingen

500 euro

financieringen

Stuur alstublieft een e-mail naar de coördinator voor meer informatie.

Periode

Aangekondigd worden

Deadline

31 mei 2020

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The University of Pisa is a public institution boasting twenty departments, with high level research centres in the sectors of agriculture, astrophysics, computer science, engineering, medicine and ve ... Lees meer

The University of Pisa is a public institution boasting twenty departments, with high level research centres in the sectors of agriculture, astrophysics, computer science, engineering, medicine and veterinary medicine. Lees Minder
Batavia , Livorno , Pompei , Lucca , Lecce Nei Marsi , Sillico , Turijn , Massa , altopascio , Pisa + 9 Meer Minder