Shanghai - Economie, Zakelijk

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

china

Waarom Shanghai?

Er is geen sprake van de skyline van Shanghai. Van de torenhoge Oriental Pearl Tower tot de voortreffelijke Bund over de rivier de Huangpu, Shanghai glundert van de mogelijkheid. Wij nodigen u uit om uit de eerste hand alles te ervaren wat deze opwindende stad te bieden heeft.

Shanghai is een economisch en cultureel centrum van meer dan 24 miljoen mensen. Je leert en communiceert in het Mandarijn en het Engels terwijl je de diversiteit en impact bestudeert die internationale invloeden van over de hele wereld hebben op de Chinese cultuur. Wees getuige van hoe globalisering Shanghai beïnvloedt en ontwikkel een beter begrip van hoe de invloed van China de wereld in toenemende mate beïnvloedt.

Bestudeer in Shanghai de diversiteit en impact die internationale invloeden van over de hele wereld hebben op de Chinese cultuur. Wees getuige van de invloed van globalisering op Shanghai en een beter begrip van de invloed van China's invloed op de wereld.

Wat je zult studeren

Je hebt de mogelijkheid om te studeren op de campus van de Shanghai Jiao Tong University (SJTU), een lid van het Chinese equivalent van de Ivy League, de C9 League. Je gaat IES Abroad cursussen volgen in het Engels op de SJTU-campus over onderwerpen als International Business and Relations, Political Science, Cultural Studies, en meer. Dit zijn kleinere klassen, die voor veel discussie en mogelijkheden zorgen om faculteit en je klasgenoten te leren kennen. U kunt zich ook inschrijven voor cursussen Engels die worden gegeven aan de Fudan University - een andere Chinese topuniversiteit.

Als de financiële kracht van China biedt Shanghai een omgeving om niet alleen over China te leren, maar ook over Azië en de rest van de wereld. Ontdek de eclectische mix van oosterse en westerse invloeden in de architectuur van de stad en blader door de galerijen van het iconische China Art Museum. Verken de Yuyuan-tuin in de oude stad om een idee te krijgen van het verleden van Shanghai. Ontspan in een van de vele theehuizen van de stad. Vergelijkende cursusgerelateerde excursies naar Taipei of Seoul (herfst) en Hong Kong of Tokio (lente) plaatsen de krachtige wereldwijde en historische invloed van de stad in context.

Dagelijks leven

We willen dat je je thuis voelt in China, dus we doen er alles aan om je te helpen integreren in het leven in Shanghai. Van relevante cursussen tot unieke lokale cursusgerelateerde reizen - inclusief bezoeken aan bedrijven, NGO's en onderzoeksinstellingen - wij helpen u Shanghai te verkennen in zijn lokale, regionale en wereldwijde context.

academici

Onze missie is simpel: om u de best mogelijke studie in het buitenland te bieden, inclusief de hoogste academische en culturele ervaringen.

We bieden unieke cursussen die de Chinese taal, internationale relaties, het bedrijfsleven in China en cultuur verkennen via een diepgaande en praktische aanpak. Onze professoren van wereldklasse en cursusopties verbeteren je academische ervaring en bieden je elke dag nieuwe perspectieven in de klas.

Je neemt 15-18 credits per semester. U maakt uw academische ervaring door te kiezen uit de volgende vereiste en optionele programmacomponenten:

 • Chinese taalcursus (verplicht, 4 studiepunten)

De vereiste Chinese taalcursus met 4 studiepunten, exclusief ontwikkeld voor IES Abroad studenten, wordt aangeboden op verschillende niveaus van taalvaardigheid, van beginnend tot gevorderd niveau.

EN

 • Keuzevak zakelijk Chinees (optioneel, 3 studiepunten, moet in Chinees op 300 niveaus of hoger worden geplaatst)
 • IES Abroad keuzevakken (optioneel, 3 studiepunten)
 • Fudan University-cursussen (optioneel, 3 studiepunten)

Academische hoogtepunten zijn onder meer:

 • Academische lezingen vinden plaats in Shanghai en de locatie van uw cursusgerelateerde reis (herfst: Seoul of Taipei, lente: Hong Kong of Tokio) en bieden een interculturele vergelijkende analyse
 • Bezoeken aan beurzen en belangrijke kantoren voor investeringen of economische ontwikkeling
 • Observaties van basis- en middelbare scholen
 • Woon een paneldiscussie bij over de Chinese politiek en economie
 • Bezoeken aan actieve religieuze instellingen en culturele interessegebieden in Shanghai en de locatie van uw cursusgerelateerde reis

cursussen

Dit is een lijst met mogelijke cursusaanbiedingen. De beschikbaarheid van cursussen varieert van periode tot periode.

 • Een inleiding tot de klassieke Chinese filosofie en religie
 • Competentie interculturele communicatie (voorheen CM 395 - Competentie interculturele communicatie)
 • Chinese taal in context: beginner in het buitenland
 • Chinese taal in context: onafhankelijk opkomen in het buitenland
 • Zakelijk Chinees
 • Chinese taal in context: onafhankelijk opkomen in het buitenland
 • Bedrijfscultuur in China (voorheen IB 395 - Business Practice in China)
 • Chinese economie en politiek: overgang en ontwikkeling
 • Wereldwijd Supply Chain Management
 • Internationale politiek in Oost-Azië vanuit een Chinees perspectief
 • Een inleiding tot de klassieke Chinese filosofie en religie
 • Chinese economie en politiek: overgang en ontwikkeling
 • Internationale politiek in Oost-Azië vanuit een Chinees perspectief
 • Een inleiding tot de klassieke Chinese filosofie en religie

De volgende zijn mogelijke cursusopties op Fudan University:

 • De overgangs Chinese maatschappij
 • De Chinese markt; Globalisering en lokale transformatie
 • Wereldwijd sourcing en supply chain management in China
 • China door hedendaagse Chinese film
 • Internationale marketing
 • Politieke economie in China
 • Zakendoen in China
 • Religie in de Chinese samenleving
 • Psychologie en leven

Partnerinstelling (en)

Fudan University

Fudan University is opgericht in 1905 en staat in de top drie van universiteiten op het Chinese vasteland. Fudan University biedt undergraduate, Masters en Ph.D. programma's met sterke punten in kunst, wetenschap en bedrijfsleven, en is lid van de wereldklasse Universitas 21. De campus van Fudan heeft een uniek architecturaal karakter dat traditionele gebouwen en poorten in Chinese stijl weerspiegelt, structuren met Europese invloeden en de zeer moderne Guanhua Twin Towers. De hoofdcampus van Handan is gemakkelijk bereikbaar via het uitgebreide metrosysteem van Shanghai. De universiteit heeft 34.000 studenten, waarvan 2200 internationale studenten. Chinese studenten die zijn toegelaten tot de Fudan University worden beschouwd als een van de beste in China.

Excursies

Hoewel je avontuur begint in Shanghai, brengen onze excursies en excursies je verder dan de stad om de cultuur en tradities van je gastland te ontdekken. U bent volledig verantwoordelijk voor alle kosten in verband met deze excursies. Hieronder staan enkele mogelijke bestemmingen.

Je hebt ook een paar lange weekenden om plannen te maken om onafhankelijk naar andere steden in China te reizen om contrast en context te bieden voor wat je leert in Shanghai.

Dagje uit

Tongli

1 dag | Vallen

Verken de stad die vaak 'Chinees Venetië' wordt genoemd, waar 15 kleine, kriskras rivierstegen worden overspannen door bijna 50 bruggen. Deze bruggen worden door de lokale bevolking als heilige architectuur beschouwd. Negenhonderd jaar geschiedenis kan worden gezien door het bewonderen van huizen gebouwd tijdens de dynastieën Ming en Qing, compleet met binnenplaatsen.

Deze reis is inbegrepen in de programmakosten, met uitzondering van persoonlijke uitgaven.

Cursusgerelateerde reizen

Deze cursusgerelateerde reizen zijn gekoppeld aan specifieke IES Abroad cursussen die u in het buitenland kunt volgen en worden beschouwd als een integraal onderdeel van uw leerervaring. Ze zijn georganiseerd als aanvulling op uw IES Abroad cursussen en bieden u ook nuttige algemene kennis over de Chinese cultuur en samenleving. Deelname aan een cursusgerelateerde reis is gebaseerd op cursusregistratie.

Uitgebreide programmagerelateerde reis

Als student in het Shanghai Economy, Business en Society programma neem je deel aan een 5-7 daagse programmagerelateerde reis naar een ander Aziatisch zakelijk centrum, dat een vergelijkend element aan je studies toevoegt. Je bezoekt historische locaties en neemt deel aan culturele evenementen en workshops; lezingen bijwonen door vooraanstaande academici en professionals over politiek, zakelijk leiderschap en wereldeconomie; en krijg de mogelijkheid voor stedelijke verkenning tijdens je vrije tijd op een van de mogelijke Aziatische bestemmingen. Eerdere locaties voor deze reis zijn: Tokio, Japan; Taipei, Taiwan; Seoul, Zuid-Korea; en Hong Kong, China.

Optionele excursies

Huangshan (Yellow Mountain)

3 dagen | Vallen

Yellow Mountain is een van de beroemdste en mooiste bergachtige gebieden in China. Het is een UNESCO-werelderfgoed en het spectaculaire natuurlijke landschap bestaat uit vreemd gevormde dennen en rotsen en mystieke wolkenzeeën. Wandel, bezoek een oud dorp en krijg de kans om de oude straat Tunxi te verkennen.

Taishan

3 dagen | Vallen

Taishan Mountain, een UNESCO-werelderfgoed, ligt in de provincie Shandong. Mount Tai staat bekend als de oostelijke berg van de Vijf Grote Bergen van China en wordt vaak beschouwd als de belangrijkste van de vijf. Mount Tai is al meer dan 3000 jaar een plaats van aanbidding en diende gedurende een groot deel van deze periode als een van de belangrijkste ceremoniële centra van China.

Hangzhou

2 dagen | Vallen

Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang, staat bekend als 'Hemel op aarde' met zijn verbluffende natuurlijke schoonheid en rijk cultureel erfgoed. Het werd door Marco Polo beschreven als "de mooiste en meest prachtige stad ter wereld" en vermeld in de "Top 52 plaatsen om te bezoeken in 2016" door The New York Times. Hangzhou is een van de zeven oude hoofdsteden, met een geschiedenis van ongeveer 2500 jaar. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het West Lake, de boeddhistische tempel Lingyin en de heuvels van de Chinese Dragon Well Tea.

Nanjing

2 dagen | Vallen

Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu, ligt aan de zuidoever van de Yangtze-rivier en is een van de mooiste bestemmingen in China. Bekend als de hoofdstad van vele dynastieën in de oude Chinese geschiedenis, heeft het een briljant cultureel erfgoed. Tijdens de reis bezoekt u het presidentiële paleis, Purple Mountain, Mausoleum van Dr. Sun Yat-Sen en geniet u van het nachtzicht op de Confucius-tempelbazaar.

Dagelijks leven

Om u zich thuis te voelen in Shanghai, doen wij ons best om u te helpen zich veilig en verzorgd te voelen. Of het nu het oriëntatieprogramma is dat je voorbereidt op wat je te wachten staat, je huisvesting die goed gelegen en comfortabel is, of een excursie die je naar plaatsen brengt die je culturele en academische leren verrijken - het gaat allemaal om onze studentenservice.

oriëntering

Het programma begint met een speciaal ontworpen driedaagse oriëntatie die je laat kennismaken met het IES Abroad personeel, je medestudenten, gezondheids- en veiligheidsprocedures, de huidige sociale en politieke omstandigheden in China, de verwachtingen van jou als student in een Chinese instelling, en de stad Shanghai.

Onze uitgebreide oriëntatie

Naast oriëntatiesessies, verken je de stad met een speurtocht ontworpen om je te helpen je thuis te voelen in je nieuwe omgeving. Voel je voorbereid om lessen te beginnen met praktische Chinese lessen en activiteiten die zijn ontworpen om je te helpen je weg te leren op de campusfaciliteiten. Bijkomende interculturele en re-entry informatie en ondersteuning wordt gedurende het semester verstrekt.

Je maakt ook een dagtocht naar een van de "Water Towns" van China, Tongli, die is inbegrepen in je programmakosten.

behuizing

We willen ervoor zorgen dat uw grootste uitdaging is om te bepalen welke monumenten het eerst moeten worden bekeken of om het beste café te ontdekken - zonder een plek te vinden om te wonen waar u zich op uw gemak voelt. We doen ons best om huisvesting te vinden die een afspiegeling is van hoe de lokale studenten leven. Ons doel is dat wanneer u Shanghai verlaat, het zich als thuis voelt.

Appartementen - Woon in een appartement met andere IES Abroad studenten in de moderne New Harbor Service Apartments (waar het IES Abroad Shanghai Centre zich bevindt). Voorzieningen zijn onder andere een binnenzwembad, een fitnesscentrum, een sauna en een jacuzzi. Het is vijf metrohaltes verwijderd van de historische Xuhui-campus van de Shanghai Jiao Tong University.

Het standaard, volledig ingerichte appartement heeft twee of drie slaapkamers met een of twee badkamers en een keuken. U kunt een tweepersoonsslaapkamer delen met een andere IES Abroad student of een eenpersoonskamer hebben.

Deze optie bevat geen maaltijdplan, maar u kunt zelf koken, eten in de cafetaria van een campus of in nabijgelegen restaurants.

Homestays - Homestays bieden de ideale omgeving om China te leren kennen en Chinees te verbeteren. Hoewel het wonen in een lokaal huis mogelijk een eerste aanpassingsperiode vereist, willen onze Chinese gastgezinnen je graag leren kennen en hun ideeën, taal en cultuur delen.

Je hebt een eigen slaapkamer en krijgt vijf dagen per week twee maaltijden per dag van je gastgezin (ontbijt en diner) terwijl het programma in sessie is. Gastgezin mogelijkheden hebben een extra vergoeding.

Let op: gastgezin mogelijkheden zijn extreem beperkt.

Buitenschoolse activiteiten

Herbepaal de manier waarop je leeft en leert in Shanghai via onze culturele activiteiten, zoals:

 • Lid worden van studentenclubs
 • Vrijwilligerswerk voor maatschappelijke dienstverlening
 • Kijken naar professionele voetbal-, honkbal- en basketbalteams
 • Varen op de Huangpo-rivier
 • Een bezoek aan lokale musea en historische bezienswaardigheden

Universiteitsclubs

In Shanghai kun je profiteren van beschikbare activiteiten op de campus. Clubs worden door studenten gerund en bieden een uitstekende gelegenheid voor verhoogde campusintegratie. Vorige clubs hebben opgenomen:

 • Explorer Volunteers Association (biedt hulp aan kansarme groepen in plattelandsgebieden)
 • Lucht
 • Management Association
 • Modern Dance (Reggae, hiphop, jazz, tap)
 • Shaolong Kungfu
 • Sport (badminton, tennis, volleybal, honkbal, fietsen en meer)
 • Muziek Playground
 • Fotografie Vereniging
 • Toneel club
 • Taichi

Kosten

Beschouw deze prijzen als een startpunt. We moedigen u aan om contact op te nemen met uw studiebureau in het buitenland om de werkelijke kosten voor u te bepalen, rekening houdend met financiële hulp, studiebeurzen, uw thuisschoolbeleid en andere factoren.

Lente 2020

Termijn onderwijs Behuizing Verzekering Totaal
Lente 2020 $ 12.800 $ 3.565 $ 230 $ 16.595

Academiejaar

Termijn onderwijs Behuizing Verzekering Totaal
Academiejaar $ 22.575 $ 6.980 $ 455 $ 30.010

Beurzen

Programma-specifieke beurzen

John Gearen Need-Based Dublin of Developing Regions Scholarship

Tot $ 1.000; jaarlijks toegekend aan 2 studenten.

John Gearen, lid van de IES Abroad Board of Directors gedurende vele jaren en afgelopen zes jaar voorzitter van de Board, is een vooraanstaande advocaat in onroerend goed en Rhodes Scholar die betrokken is bij tal van filantropische doelen. De heer Gearen heeft deze beurs genereus opgezet om studenten te ondersteunen die interesse hebben om te studeren aan een IES Abroad Center in een ontwikkelingsregio van de wereld (Argentinië, Chili, China, Ecuador, Ierland, Marokko of Zuid-Afrika).

Robert McNeill Need-Based International Business Scholarship

Tot $ 3.000; jaarlijks toegekend aan 2 studenten.

Deze beurs is genoemd ter ere van Robert McNeill, 25 jaar lid van de Raad van Bestuur van IES Abroad (6 jaar als voorzitter). Open voor studenten die interesse hebben in internationaal zakendoen. Majors kunnen management, marketing, economie, financiën, internationale relaties en sociale en gedragswetenschappen zijn.

Ons centrum

Het IES Abroad Shanghai Centre bevindt zich in New Harbor Service Apartments - hetzelfde gebouw als de Economy, Business

Kenmerken van het IES Abroad Shanghai Centre zijn onder meer:

 • Personeelskantoren
 • WiFi en toegang tot de printer
 • Studieruimte voor studenten
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectation ... Lees meer

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectations. Our goal is to rock the world of some 6,000 study abroad students every year. Lees Minder
Chicago , Amsterdam , Arles , Auckland , Barcelona , Beijing , Berlijn , Buenos Aires , Kaapstad , Christchurch , Dublin , Freiburg , Granada , Londen , Madrid , Milaan , Nagoya , Nantes , New York , Leuk , Parijs , Oxford , Quito , Rabat , Rome , Salamanca , Santiago , Sjanghai , Siena , Sydney , Tokyo , Puerto Ayora , Wenen , Hong Kong , Puerto Baquerizo Moreno , Cambridge + 35 Meer Minder