Lees de Officiële Beschrijving

Schoenmakerij

Éénjarige cursus

Studenten leren alle nodige technieken van het maken van schoenen, van basis tot hoog niveau. Naast verschillende soorten schoenen kunnen leerlingen schoenen studeren voor specifieke benodigdheden, zoals schoenen die "eenvoud en comfort", "duurzaamheid", "functionele schoenen voor voeten met medische problemen", "elegantie voor feestjes", enz. en genoeg vaardigheden verwerven om hun carrière als schoenmaker te starten. Studenten krijgen ook algemene interdisciplinaire kennis over kunst door middel van basislessen (3D-tekening, kleurteorie, kunstgeschiedenis, basisverf) en kunstbezoek buiten het klaslokaal.

Semestercursus

Studenten zullen basisschoenen maken, en vervolgens de schoenen geleidelijk met meer ingewikkelde technieken uitdagen, door middel van een paar damespompen en een paar stijlvolle herenschoenen. De focus ligt op het verwerven van solide basisvaardigheden in alle stappen van het maken van schoenen, om voor te bereiden op een meer geavanceerde studie.

Studenten krijgen ook algemene interdisciplinaire kennis over kunst door middel van basislessen (3D-tekening, kleurteorie, kunstgeschiedenis, basisverf) en kunstbezoek buiten het klaslokaal.

Schoen Ontwerp

Eenjarige cursus

Studenten zullen een verzameling schoenen maken met specifieke thema's, zoals specifieke leeftijdsgroepen of -markten, kleuren, textiel of ontwerpen selecteren om toe te passen. Studenten zullen hun onderwerp kiezen, schoenontwerpplannen maken, verschillende soorten schoenontwerpen, moderne technieken en speciale functies onderzoeken. Het uiteindelijke doel van de cursus is dat elke student voldoende vaardigheden zal verwerven om als professioneel te werken.

Studenten krijgen ook algemene interdisciplinaire kennis over kunst door middel van basislessen (3D-tekening, kleurteorie, kunstgeschiedenis, basisverf) en kunstbezoek buiten het klaslokaal.

Semestercursus

Studenten leren basisschoenontwerpprocessen, met de nadruk op het opbouwen van een solide basis voor het ontwerp van schoenen. Studenten zullen de structuur van menselijke voeten bestuderen, verschillende typen ontwerpen trekken en voor meer geavanceerd ontwerp voorbereiden. Studenten zullen onderzoek doen naar variatie van kleuren en materialen, evenals marktontwikkeling en leren hun vrije ideeën uit te drukken in werkelijk ontwerp.

Studenten krijgen ook algemene interdisciplinaire kennis van kunst door middel van basis kunstlessen (3D-tekening, kleurteorie, kunstgeschiedenis, basisverfschilderij) en kunstbezoeken buiten het klaslokaal, hun artistieke sensibiliteit en wereldwijd perspectief culturen als ontwerper en compleet een collectie van het seizoen.

Lederkunst in Italië

Italië is de kern van lederkunst ter wereld, waar tal van prestigieuze merken wereldwijd worden erkend. De reden waarom Italiaanse schoenen betoveren zoveel mensen over de hele wereld zijn hun zeer verfijnde ontwerpen gerealiseerd door het eindeloze nastreven van de kwaliteit van de Italiaanse ambachtslieden die waarde geven aan het creëren van mooie, comfortabele met een veertje en inspirerende schoenen.

Florence boven alle steden van Italië is het middelpunt van de Italiaanse leerindustrie, die de generaties van hooggeschoolde ambachtslieden en ambachtslieden verzorgt, met een compromisloze aandrang op kwaliteits- en toptechnieken. Zo'n schoenmakerij tracht nu ook traditionele technieken op te passen aan de up-to-date d, die samen met nieuwe markttendensen vooruit beweegt. In zo'n snel bewegende en globaliserende omgeving is het cultiveren van een nieuwe generatie schoenmakers die de kostbare traditie van de schoenindustrie behouden, het grootste thema in Italië.

In de Schoenmakerhoofd biedt Accademia Riaci de leerlingen een zeldzame kans om de authentieke, schoentonechnieken van topniveau te leren, direct van Italiaanse lederen ambachtslieden met de hoogste vaardigheden en rijke ervaring.

In onze cursus leren de leerlingen alle stappen van het maken van schoenprocessen (het maken van het laatste, snijpatroon, het kiezen van materialen, naaien, enz.) Die lang gedragen kunnen worden. U kunt alle soorten schoenen leren, inclusief dameschoenen, herenschoenen, schoenen voor kinderen, baby's, laarzen, sportieve schoenen, feestschoenen, casual schoenen, enz.

En in de schoenontwerp majoor leren studenten ontwerptechnieken van verschillende schoenen voor verschillende scènes en zijn uniek, wat kenmerkend is voor Italiaanse schoenen. Bijvoorbeeld, kostbare schoenen zoals sieraden, schoenen die je voeten passen alsof het onderdeel is van het lichaam met een luchtige aanraking als een veer.

Studenten onderzoeken en analyseren kleuren, patronen, vormen en ontwerpen en leren schoenontwerp diversiteit, veranderingen en geavanceerde applicatie, en voltooi hun eigen ontwerp. De hoofdtaak van de cursus is de uniekheid van elke student aan te moedigen en door middel van originele, vrije en rijke expressie over te brengen in ontwerp.

Toelatingsvoorwaarden

 • High School Diploma of het equivalent daarvan; College Degree of het equivalent daarvan.
 • Voldoende taalvaardigheid in het Italiaans, Engels of Spaans.
 • Indien beschikbaar, een portfolio van twaalf kunstwerken die de student's werkstijl het beste vertegenwoordigen (bij e-mail).

Vereiste documenten

 • ACCADEMIA RIACI Aanvraagformulier Toepassing 2017-2018.
 • Een pasfoto (3 cm x 4 cm).
 • Een kopie van uw paspoort.
 • Een kopie van het diploma van de middelbare school (of gelijkwaardig), of hogeschool / universiteitsgraad en hoger (documenten moeten in het Engels, Italiaans of Spaans zijn geschreven).

Indien beschikbaar:

 • Twee aanbeveling brieven van de faculteit, werk toezichthouder of enig relevant personeel.
 • Portfolio van twaalf kunstwerken (per email).

Gelieve een portfolio beschrijving in te vullen, elk stuk op te geven per nummer, grootte, medium en datum.

deadlines

 • EU-studenten - Bij 30 dagen voor de cursus aanvangsdatum.
 • Niet-EU-studenten - 90 dagen voor de cursus aanvangsdatum.

Cursusschema

Éénjarig programma

 • 15 januari 2018 - 27 juli 2018
 • 3 september 2018 - 26 april 2019
 • 14 januari 2019 - 26 juli 2019

Semesterprogramma

 • 15 januari 2018 - 27 april 2018
 • 3 september 2018 - 14 december 2018
 • 14 januari 2019 - 26 april 2019
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 14 andere vakken van Accademia Riaci »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Jan. 2020
Duration
1 - 2 semesters
Voltijd
Prijs
7,800 EUR
Semesterprogramma: EU-studenten; Niet-EU-studenten: € 8.700; Éénjarig programma: EU-studenten: € 13.000; Niet-EU-studenten: € 15.000
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Jan. 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Jan. 2020
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Jan. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum