De revolutie in digitale productie is de hoeksteen van industrie 4.0 geworden, aan de ene kant is het nieuwe bedrijfsmodellen aan het creëren, en aan de andere kant wordt het de standaard in zeer concurrerende sectoren zoals de automobielindustrie, de gezondheidszorg en ruimtevaart.

De creatieve industrie en de industriële sector waarin het samenkomt, eisen zeer gespecialiseerde profielen die deze nieuwe paradigmaverschuiving begrijpen. Het is noodzakelijk om nieuwe professionele profielen te creëren die in staat zijn om digitale fabricagetechnologieën te implementeren en de constante evolutie die om hen heen plaatsvindt en de mogelijke projecten die uit hun ecosysteem kunnen voortvloeien bij te houden.

De Craft in Digital Manufacturing Postgraduate cursus biedt studenten de nodige kennis en hulpmiddelen waarmee ze digitale fabricagetechnologieën kunnen gebruiken in hun toekomstige projecten, hun overzicht van het proces van digitale en analoge ambachten vormgeven en ze blootstellen aan nieuwe ontwerpmethodologieën die in het veld worden toegepast van digitale fabricage.

Doelen

Het doel van de Postgraduate is om studenten de nodige kennis en tools te bieden waarmee ze digitale fabricagetechnologieën kunnen gebruiken in hun toekomstige projecten, hun overzicht van het proces van digitale en analoge ambachten vormgeven en ze blootstellen aan nieuwe ontwerpmethodologieën die in het veld worden toegepast. van digitale fabricage.

  • Bepaal welk type digitale fabricagetechnologieën van toepassing zijn op het project of het ontwerpproces.
  • Begrijpen hoe te werken in een omgeving waarin zowel de analoge als de digitale industrie samenkomen.
  • Maak op maat gemaakte producten of diensten gericht op mensgericht design.

Methodologie

IED Master School biedt permanente training, kwalificaties, specialisaties en de kans om op de hoogte te blijven van alle aspecten van het ontwerp, ondersteund door het rijke historische en culturele erfgoed van het Italiaanse design.

Onze strategie voor de toekomst is altijd afgestemd op sociale, ecologische en financiële macrotrends, en we houden een oogje in het zeil op de veranderingen die onze steden en omgeving zich in de komende 30 jaar zullen moeten aanpassen. Wij geloven dat we door ontwerp oplossingen en oplossingen kunnen bieden.

Ons onderwijs hier bij IED Master is gebaseerd op de vier scenario's die we van cruciaal belang achten om tegemoet te komen aan de behoeften van de toekomst : ontwerp voor duurzame ontwikkeling, ontwerp voor nieuwe bedrijfsmodellen, ontwerp voor nieuwe media en ontwerp voor mensen.

Ons doel is om professionals op te leiden die in staat zijn om culturele waarden en ontwerphulpmiddelen te gebruiken om niet alleen de uitdagingen van de toekomst te overwinnen, maar ook om innovatie te creëren en te stimuleren. We willen dat onze studenten verantwoordelijkheid nemen voor hun trainingspad en leren hoe ze het kunnen sturen met de ondersteuning en begeleiding van experts en professionals.

Bij IED Master zien we de School als een laboratorium waar studenten innovatief, ondernemend en een drijvende kracht kunnen zijn; waar ze vrij zijn om te experimenteren en te creëren.

Studentenprofiel

De cursus is bedoeld voor professionals in de creatieve industrie die de grenzen van digitale fabricage binnen hun vakgebied willen verleggen. Professionals en afgestudeerden op het gebied van mode, kunst, design of architectuur. Aanvragers vereisen een basiskennis van 3D-modellering en ontwerpdenken en zullen worden gevraagd om hun creatieve portfolio ter beoordeling in te dienen.

Vacatures

Mogelijke loopbaanposities zijn onder meer:

  • Innovatiemanager
  • Creatief directeur
  • Artikel
  • Projectleider
  • Bedrijfsontwikkelaar

Coördinator

Tito Favaro

Industrieel ontwerper gespecialiseerd in menselijke factor - ergonomie. Meer dan 14 jaar ervaring in product- en dienstenontwikkeling, in samenwerking met bedrijven en multinationals zoals Hewlett Packard, Applus, Pal-robotica, Universal-robots, RuckerLipsa, Alstom, Caf, STE Group, Ideaded, Xavier Garcia, Evaluz of Nacar.

Hij gaf gastlessen in instellingen zoals Ramon Llull University, UPC Polytechnic University of Catalonia, Institute of Robotics and Industrial Computing of Catalonia, CSIC Superior Council of Scientific Investigations of the Spanish State, Eina school design, IED Barcelona school design, Design school of the Balearic Islands, Univerty of Gagrobo Bulgaria)

Joris Debo

Industrieel ontwerper en mede-oprichter van het in Spanje gevestigde modemerk Revisited. Meer dan 16 jaar ervaring op het gebied van Additive Manufacturing als Creative Director van Materialise en als freelance 3D-drukspecialist voor de Creatieve Industrieën.

Bouw een enorme ervaring op in een groot aantal verschillende gebieden, zoals consumentenproducten, meubels en lichtontwerp, kunst

Hij gaf gastlessen in onder meer Harvard University (VS), Columbia University (VS), Pratt Institute (VS), The New School (VS), Red Dot Academy (China) en werkte nauw samen met musea zoals de V

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 23 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Laatst bijgewerkt op June 8, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
jan 16, 2020
Duration
6 maanden
Voltijd
Prijs
6,200 EUR
Inschrijfgeld 2.000 € collegegeld 4.200 €
Op locaties
Op datum
Begindatum
jan 16, 2020
Aanmeldingslimiet

jan 16, 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum