Postgraduaat Taakstraf Techniek

KU Leuven - in collaboration with Thomas More

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Postgraduaat Taakstraf Techniek

KU Leuven - in collaboration with Thomas More

postgraduaat community service engineering

Heb je altijd een ingenieur met affiniteit geweest voor de sociale sector? Bent u ervan overtuigd dat technologie een belangrijke hefboom voor meer onafhankelijkheid en een betere kwaliteit van leven voor kwetsbare groepen in de samenleving?

Denk je dat je kan een belangrijke bijdrage aan de sociale profit organisaties als ingenieur te maken?

Gelooft u ook dat deze sector gelijke tred kan houden met de snelle technologische en maatschappelijke veranderingen die onze samenleving is onderworpen aan dankzij innovaties, maar ook dankzij de bestaande oplossingen en diensten op de markt?

Deze postdoctorale opleiding overbrugt de werelden van technologie, van de social profit en de profit sector. Vooral als ingenieur je problemen op te lossen voor ... mensen. Dit programma helpt u om op grote schaal te krijgen in de sociale aspecten van technische problemen. Zodra je echt begrijpt mensen en hun uitdagingen kun je leven te veranderen.

Deze cursus richt zich op technologie voor de sociale integratie, empowerment, toegankelijkheid van de openbare ruimte, websites en media. Het gaat in de efficiëntie van de social profit organisaties en in de kwaliteit van hun diensten.

Waarom deze cursus?

Ingenieurs met de aanvullende profiel van 'Community Service Engineering' kan een rol spelen bij:

  • de social profit sector zelf;
  • bedrijven in ondersteunende technologie;
  • bedrijven die de markt en / of een product potentieel in de social profit sector te zoeken.

Gebaseerd op eindresultaten hun projecten ', kunnen afgestudeerde ingenieurs hun eigen bedrijf te starten in een internationale nichemarkt of voeren consultancy opdrachten voor de social profit sector. Sociaal bewust ingenieurs bijzonder breed inzetbaar op de arbeidsmarkt, omdat zij zijn opgeleid op het kruispunt van verschillende disciplines en hebben interactie met een bereik van publiek en organisaties. Dankzij deze contacten met partners in het veld, onze afgestudeerden bouwen een uitgebreid netwerk op het gebied van Community Service Engineering.

Organisatie, locatie en timing

De cursus is een interdisciplinair programma. De brug wordt gemaakt tussen technische en maatschappelijk werk. De organiserende partners zijn de faculteiten Techniek en Technische Wetenschappen aan de KU Leuven in samenwerking met Thomas More's groep van Volksgezondheid, Welzijn en lerarenopleiding. Face-to-face activiteiten worden afwisselend georganiseerd op de campussen van de faculteiten Techniek en Technische Wetenschappen in Geel en Leuven.

De cursus start in oktober 2014 en eindigt mei 2015. De lessen zijn op vrijdag en zaterdag. Het curriculum wordt grotendeels georganiseerd door de virtuele leeromgeving.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op November 16, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
8 maanden
Deeltijd
Price
Prijs
3,000 EUR
Locations
Belgiƫ - Leuven
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Belgiƫ - Leuven
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan