Lees de Officiële Beschrijving

Postgraduate Degree-programma in Public Art and New Artistic Strategies (MFA)

&nbsp

De Faculteit Kunst en Vormgeving aan de Bauhaus-Universität Weimar vestigde de Engels-talige, postdoctorale MFA opleiding in »Public Art and New Artistic Strategies« in de winter semester 2001/02. Als opleiding in zijn soort in Duitsland de eerste en enige meester, het bereidt beeldende kunst studenten voor het werken in de publieke sfeer en biedt hen de vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve artistieke interventie.

Deze opleiding is gericht op internationale studenten en werd opgericht met een startkapitaal van de Duitse Academic Exchange Service (DAAD). Studenten uit de hele wereld deelnemen aan dit MFB-programma, en Duitse studenten profiteren van het uitgebreide netwerk van internationale partner universiteiten waar ze kunnen studeren voor een of twee semesters in het buitenland.Inschrijving voor deze opleiding is beperkt tot 40 studenten. Buitenlandse studenten besteden vier semesters studeren in Weimar, terwijl de Duitse studenten zijn verplicht om in het buitenland studeren voor minstens een semester. Nieuwe studenten zijn alleen toegestaan ​​in te schrijven in de winter semester.

Inhoud


De volgende vier gebieden zijn cruciaal voor artistiek werk in de openbare ruimte en worden onderzocht in de diepte tijdens deze vier-semester opleiding:

  • Kunst en Herdenking
  • Schone Kunsten en Architectuur
  • Tijdelijke Interventies
  • Nieuwe Artistieke Strategieën

De artistieke en theoretische onderzoek van deze thematische gebieden vindt plaats in »echte projecten«, dwz context-gerelateerde werken ontwikkeld en in de openbare ruimte geïnstalleerd in samenwerking met diverse partners. De ideeën voor de artistieke interventie in de openbare ruimte zijn afkomstig uit de artistieke benaderingen en meebrengen onafhankelijke ontwikkeling van een individueel werk. De vormen van interventies zijn tijdelijke installaties, sculpturen, acties en performances. Digitale media heeft de reikwijdte van de publieke ruimte uitgebreid met virtuele omgevingen bevatten. Het werkt vaak verwezen naar de huidige politieke, culturele en sociale kwesties, evenals de status van openbare kunst. Naast theoretisch onderzoek van individuele posities, het begrip »publiek« is ook een centrale onderzoeksonderwerp.Het programma benadrukt ook andere thema's, zoals de integratie van de beeldende kunst in de architectuur en landschappen, het onderzoek naar de cultuur van de herdenking, de functie van de gedenktekens en de rol van de monumenten in de openbare ruimte. De discussie richt zich ook op aspecten van globalisme, stedenbouw en migratie.

De »Master of Fine Arts« graad is een tweede-niveau beroepskwalificatie. Het examen bestaat uit een laatste tentoonstelling, een mondeling en schriftelijk examen (master's thesis en presentatie).

Opleiding te volgen in:
Engels
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
4 semesters
Voltijd
Prijs
167 EUR
Deadline
Sept. 30, 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Einddatum
Oct. 1, 2020
Aanmeldingslimiet
Sept. 30, 2019

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Sept. 30, 2019
Einddatum
Oct. 1, 2020