FSD-onderzoeksstages Deelnemers toestaan ​​om met FSD community partners te betrekken bij het onderzoeken van lokale problemen en het ontwikkelen van potentiële oplossingen. Met community-based participatory research wordt de onderzoeksvraag gedefinieerd en worden bevindingen samen met de gemeenschap geanalyseerd. Het doel is kennis creëren die dient om gemeenschapshandelen te informeren. Onderzoeksstages hebben een sterke nadruk op participatieonderzoek op gemeenschapsbasis om ervoor te zorgen dat de onderzoekers naast elkaar samenwerken met leden van de gemeenschap.

Wat is community-based participatory research?

Community-based participatory research (CBPR) is een kader of aanpak voor het uitvoeren van onderzoek dat wordt gekenmerkt door de relaties tussen de gemeenschappen en onderzoekers. Dit soort onderzoek is samenwerkend en vereist partnerschapsontwikkeling, samenwerking, onderhandeling, flexibiliteit en inzet om lokale problemen aan te pakken. CBPR werkt om doelstellingen en ontwikkeling te bereiken door middel van empowerment en eigendom.

OVERZICHT

Alle FSD-onderzoeksstages beginnen maanden voor de aankomst van een stagiair. FSD site teams werken samen met onze community partners om hen te helpen bij het identificeren van onderzoeksprioriteiten en het ontwikkelen van een community-based onderzoeksvoorstel. Onderzoeksstudenten kunnen een aanvraag indienen om een ​​van deze onderzoeksvoorstellen te onderzoeken naast een van onze gemeenschapspartners die hebben ingestemd met stageinstituten. Bij het aanvaarden van het stageprogramma worden onderzoeksstudenten aangemoedigd om achtergrondonderzoek te verrichten over de kwestie die zij in het land zullen onderzoeken, evenals studie participatieve onderzoeksmethoden die nuttig kunnen zijn.

Wanneer de stagiaires in het veld komen, zullen FSD lokale site teams een landelijke oriëntatie leiden, die elke leerling met onmisbare begeleiding en inzicht biedt die hen in hun programma helpt. Oriëntatie is een mix van theoretische onderwerpen zoals FSD's asset-based community development model en community-based onderzoek en dagelijkse details, zoals het navigeren van het lokale transit systeem, veiligheid en beveiliging. Via het oriënteringsproces worden stagiairs geïntroduceerd voor de mensen die hun ondersteuningsnetwerk zullen zijn, terwijl zij in het land zijn: FSD-personeel, hun onderzoeksleiders, gastorganisaties, gastgezinnen en andere stagiaires die in het gebied dienen.

Na oriëntatie begint u met uw gemeenschapsorganisatie. De stagiair en de gastorganisatie zullen een werkplan ontwikkelen voor het verzamelen van soorten gegevens die de organisatie inzichtelijke en actuele informatie geven over gemeenschapssentimenten, gedrag, voorkeuren, uitdagingen, kansen en middelen. Community based onderzoek helpt bij het genereren van kennis die rechtstreeks uit community interactions wordt getrokken. Deze nieuwe kennis zal community-based organisaties helpen om de gemeenschappen beter te bedienen en op een meer inclusieve manier te interageren. Stagiairs kunnen bestaande onderzoeks-, evaluatieprojecten doorgaan of met hun organisatie werken om te antwoorden op een nieuwe vraag die hen zal helpen hun gemeenschapswerk te verbeteren.

Onderzoeksstages zijn minimaal negen weken of zo lang als een volledig jaar. Hoe meer tijd een deelnemer zich kan inzetten voor een project-planning van een innovatief onderzoeksproject, zorgvuldig verzamelen van gegevens, en analyseren van hun resultaten naast wetenschappelijk werk en community input-hoe effectiever het kan zijn. Veel community-based onderzoeksprojecten vereisen meerdere ronden van dataverzameling - elk gebouw op en verdieping van het begrip van wat er in een eerdere ronde werd geleerd. Stagiairs vinden het vaak uitdagend om in 9 weken meerdere ronden gegevensverzameling en analyse af te ronden. Daarom raden wij u aan om ten minste 12 weken in de gemeenschap te besteden, indien mogelijk, om tijd te geven voor de analyse van uw onderzoeksresultaten in de gemeenschap.

NAVORSINGSTIJD:

Elk onderzoeksproject heeft zijn eigen stroom en tijdlijn. Omdat het doel van het onderzoek is om handige kennis te creëren voor de gemeenschap om te gebruiken, is flexibiliteit belangrijk. De meeste onderzoeksinterns hebben een tijdje brainstormen en gelezen over het werk dat zij zullen doen en het onderzoekstemperatuur voordat ze binnenkomen. Dit is een goede voorbereiding; Het is echter belangrijk om bereid te zijn om de focus van het onderzoek aan te passen aan de huidige belangen en behoeften van de gemeenschap, die in de maanden tussen applicatie en aankomst op de site kunnen verschoven. Daarom zullen de interns in de eerste paar weken van hun programma onvermijdelijk hun plannen moeten aanpassen aan de lokale context en de huidige realiteit. Na het afronden van een centrale onderzoeksvraag, coördineren vrijwilligers met hun organisaties, FSD en andere vrijwilligers een werkplan en een tijdlijn, om geïnvesteerde leden van het community, gereedschap, vakdeskundigen, lokale bibliotheek en archiefbronnen te verzamelen en wat er nog meer nodig is om hun Project een succes. Uiteindelijk is het doel van het project om nuttige informatie te verzamelen en vervolgens terug te sturen naar de gemeenschap en de organisatie. In de laatste fase van de stagewerk werkt de stagiair om zijn of haar bevindingen te verspreiden of aanbevelingen te maken op basis van gemeenschapsinvoer.

LOCATIES EN FOKUSGEBIEDEN

FSD heeft sites in zes landen: Argentinië, Bolivia, India, Kenia, Nicaragua en Oeganda. Elke locatie is uniek in zijn cultuur, geschiedenis en duurzame ontwikkeling. Onze partners op al onze sites zijn toegewijd aan het versterken van hun lokale gemeenschappen, en we ondersteunen hen bij het verwezenlijken van hun unieke missies. Onze site teams op elke site bouwen relaties met gastgezinnen en community partners op om veilige, cultureel immersieve en ontwikkelingsgerichte programma's te vergemakkelijken.

Alle FSD-programma's werken samen met gemeenschapsontwikkelingsorganisaties die zich bezighouden met werk die invloed heeft op onderwijs, duurzaamheid van het milieu, financiele integratie, gendergelijkheid, groene energie, gezondheid, mensenrechten, duurzame levensonderhoud en water en sanitaire voorzieningen. In het applicatieproces kunt u Lees door specifieke onderzoeksposities en zoek overeenkomsten met je vaardigheden en interesses.

INTERNSHIP PROGRAMMA DETAILS

SITE TEAMS:

Elk FSD site team bestaat uit een Program Director en ten minste een Program Coördinator. FSD's Programma Directeurs zijn regionale experts op het gebied van gemeenschapsontwikkeling, waardoor ze een grote bron zijn voor onderzoeksstagters, aangezien zij hun onderzoek ontwikkelen en implementeren. Elke programdirecteur ontwikkelt en onderhoudt FSD's relaties met de gemeenschapsontwikkelingsorganisaties en families die interns hosten en zijn betrokken bij het ontwikkelen van, samen met de community development organizations, de community-based research opportunities. Program Coordinators bieden extra ondersteuning aan FSD's interns, gastgezinnen en community organisaties. Terwijl onderzoeksstudenten in het vak zijn, dienen Program Coordinators als een brug voor de lokale cultuur en taal; Ze functioneren ook als een levenslijn wanneer cultuurschok onvermijdelijk ingrijpt en beschikbaar zijn om onderzoeksinterns te adviseren als ze hun werkplannen ontwikkelen.

GASTGEZINNEN:

Bij een gastgezin verbindt FSD's deelnemers aan de lokale cultuur en gemeenschap. Al onze gastheren hebben de wens om internationale vrijwilligers te ontvangen en hen te helpen integreren met hun familie. De leefomstandigheden zijn over het algemeen "middelklasse" volgens lokale normen. Dit kan een drastische verandering zijn van wat veel vrijwilligers gewend zijn, maar elke familie voldoet aan de normen van FSD voor hygiëne en veiligheid. De afgelopen vrijwilligers hebben de ervaringen van de gastgezin consequent gezien als een van de hoogtepunten van hun tijd in het buitenland, en veel houden contact op lang nadat hun programma eindigt.

HOST ORGANISATIES:

FSD werkt samen met meer dan 200 community development organisaties over onze sites. Zij zijn lokaal beheerde organisaties met sterke verbindingen met de gemeenschap. We noemen ze gastorganisaties omdat ze uw stageplezier hosten, maar hun hoofdzaak is hun gemeenschap te dienen. Uw onderzoek zal deze missie dienen. Elke onderzoeksstudent heeft een directe leidinggevende bij zijn / haar gastorganisatie die verantwoordelijk is voor het werken met de intern om ervoor te zorgen dat het onderzoek op een doeltreffende, passend en verantwoorde manier vordert met de organisatie en de lokale gemeenschap.

DUURZAME ONTWIKKELING OPLEIDING:

Via het Community-Based Research Internship programma krijgen de deelnemers waardevolle training in internationale duurzame ontwikkeling. Tijdens de oriëntatie loopt het FSD site team deelnemers via ons asset-based community development model en bespreekt wat het in de lokale context betekent. Dan nemen de deelnemers nauw met hun gastorganisatie een nauwkeurig onderzoek naar een specifiek gemeenschapsprobleem en potentiële oplossingen, waaronder zowel kwantitatieve als kwalitatieve dataverzameling. Stagiairs doen onderzoek terwijl ze in de lokale gemeenschap worden gedompeld, leren van hun gastorganisatie en leden van de gemeenschap. In de loop van de stage verrichten de site teams regelmatig inchecken bij de organisaties en deelnemers en helpen u bij het oplossen van problemen die zich voordoen.

VOORSTEL SCHRIFTELIJK:

Voorstel schrijven is een belangrijk onderdeel van ons Intern Abroad programma. Naast de initiële projectzaadbijdrage biedt FSD een klein concurrentiefonds voor elke sessie voor projectverbeteringen. Als onderzoeksstudenten het relevant vinden voor hun werk, kunnen zij voorstellen doen aan het FSD-hoofdkwartier via hun lokale site team, waarin wordt uitgelegd hoe extra fondsen zouden worden gebruikt om de duurzame impact van hun onderzoek te stimuleren. Voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in een carriere in de non-profit wereld, is deze introductie voor het schrijven van voorstellen bijzonder nuttig.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 3 andere vakken van FSD - Foundation for Sustainable Development »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
jan 2020
feb 2020
Duration
9 - 52 weken
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
feb 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
feb 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Juli 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
feb 2020, sep 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
feb 2020, sep 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
feb 2020, sep 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
feb 2020, sep 2020
Aanmeldingslimiet

jan 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

feb 2020

feb 2020, sep 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Juli 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum