Nice - Zaken, duurzaamheid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Nice

Waarom alt = "Nice?

Het glinsterende blauwe water van de Middellandse Zee, het vriendelijke ding van de tram als hij voorbij komt, de smaak van verse zeevruchten, de geur van vers gesneden bloemen op de oude binnenstad - alt = "Nice is een feest voor je zintuigen, en deze majestueuze stad zal je betoveren, verwelkomen en je altijd laten verlangen naar meer.

alt = "De spectaculaire locatie van Nice maakt het een juweel in het Middellandse Zeegebied, een van de oudste handelsregio's ter wereld. Vaak beschreven als een gebied van wederzijdse economische, sociale en culturele uitwisseling, wordt dit oude handelsgebied nu bedreigd door menselijke druk over subtiel verbonden sociale en ecologische systemen.

Met enkele van de hoogste onroerendgoedprijzen ter wereld, een veranderend klimaat en een kwetsbare economie op basis van toerisme, is de regio een laboratorium voor duurzaamheid, waar crisis, aanpassing en veerkracht in realtime kunnen worden bestudeerd. Ons programma in alt = "Nice stelt u in staat om uit de eerste hand (via cursusgerelateerde reizen, case studies en excursies) enkele van de verbonden sociale en ecologische uitdagingen voor deze kwetsbare regio te observeren.

Wat je zult studeren

Je zult je gebiedsstudiecursussen volgen in het IES Abroad Center. Je hebt ook de mogelijkheid om je IES Abroad cursussen aan te vullen met Business-cursussen aan de AACSB- en EQUIS-geaccrediteerde SKEMA Business School, door de Financial Times uitgeroepen tot een van de beste Europese business schools. De school zet zich in voor het bevorderen van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij meer dan 20% van haar cursussen aan deze principes is gewijd. SKEMA is gevestigd in het nabijgelegen Sophia Antipolis, een wereldwijd onderzoekspark dat bekend staat als het Franse Silicon Valley, en de thuisbasis van meer dan 1.300 hightechbedrijven en start-ups. Verbeter je ervaring in alt = "Leuk met een stage, inclusief de tijd die je hebt besteed aan je stage en een academisch seminar dat je helpt contextueel te maken wat je leert.

alt = "Nice en de Franse Rivièra zullen je klaslokaal zijn. Stel je voor dat je door de middeleeuwse geplaveide straten van de oude binnenstad loopt, de ongelooflijke biodiversiteit van de regio wandelt of een dagje Monaco bezoekt. Of je nu een gevorderde Franse taalstudent bent of een beginner, biedt dit programma volledige onderdompeling in de cultuur van alt = "Leuk door cursusgerelateerde reizen, culturele activiteiten en vrijwilligersmogelijkheden.

Dagelijks leven

We willen dat je je thuis voelt in alt = "Mooi, dus we zullen er alles aan doen om je te helpen integreren in het leven in de regio." Van huisvesting tot culturele evenementen, het is onze taak ervoor te zorgen dat je de meest authentieke ervaring in het buitenland hebt. mogelijk.

academici

Onze missie is simpel: u van de hoogste kwaliteit academische en culturele ervaring in het buitenland voorzien.

We bieden unieke cursussen die het internationale bedrijfsleven, vrije kunsten, Franse taal en meer verkennen via een diepgaande en praktische aanpak. Onze professoren van de Grandes Écoles (Franse elitescholen) en cursusopties bij SKEMA Business School verbeteren je academische ervaring en bieden je elke dag nieuwe perspectieven in de klas.

While in alt = "Nice, je neemt 15-19 credits per semester. Alle cursussen zijn 3 credits waard tenzij anders aangegeven.

Creëer uw eigen academische ervaring door te kiezen uit de volgende vereiste en optionele componenten:

 • Franse taalcursussen (verplicht, 3 studiepunten)
 • IES Abroad studierichtingen (optioneel, 3 of 4 studiepunten)
 • SKEMA Business School-cursussen (optioneel, de meeste zijn 3 studiepunten)
 • Stageplaats en seminar (optioneel, 3 studiepunten)

cursussen

 • Strategisch management
 • Global Risks, Regional beveiligingslekken en Duurzame Ontwikkeling Pathways in het Middellandse-Zeegebied
 • Gevaarlijke contacten: steden en water in de Middellandse Zee
 • Franse taal in context: novice abroad
 • Franse taal in context: onafhankelijk opkomend buitenland
 • Workshop Franse schrijfvaardigheden: Competent in het buitenland
 • Een geschiedenis van de Franse cinema
 • Global Risks, Regional beveiligingslekken en Duurzame Ontwikkeling Pathways in het Middellandse-Zeegebied
 • Gevaarlijke contacten: steden en water in de Middellandse Zee
 • Een transnationale geschiedenis van het Middellandse Zeegebied en zijn Europese verbindingen, 18e-21e eeuw
 • Bedrijfsethiek
 • Internationaal en intercultureel management
 • Bedrijfsethiek
 • Internationaal en intercultureel management
 • Religie en multiculturalisme Lente
 • Immigratie in het Middellandse Zeegebied
 • Field Research Seminar
 • Religie en multiculturaliteit
 • Immigratie in het Middellandse Zeegebied

stages

Stage lopen terwijl je in alt studeert = "Nice geeft je een lonende werkervaring met een schat aan langdurige loopbaanvoordelen. Je zult:

 • Krijg een beter inzicht in de levensechte, alledaagse cultuur van uw gastland
 • Voeg wereldwijde werkervaring en vaardigheden toe aan uw cv of uw aanvraag voor een graduate school
 • Verbeter je zelfvertrouwen

Al onze stages staan ​​onder toezicht en verdienen IES Abroad tegoed. Je neemt deel aan een 3-credit seminar om de praktische ervaring die je tijdens de stage opdoet, aan te vullen.

Gepersonaliseerde plaatsingen

Zodra u uw interesse in een stage aangeeft, werken we met u samen om de ideale stageplaatsing te vinden die voldoet aan uw academische en carrièredoelen. We hebben studenten geplaatst bij een grote verscheidenheid aan organisaties en bedrijven. Als we momenteel niet werken met een bedrijf of organisatie in uw interessegebied, zoeken we naar een plaatsing die geschikt voor u is.

Plaatsingsvoorbeelden

Eerdere studenten hebben geïnterneerd in de volgende velden. Zie je je veld hier niet? Praat gewoon met uw IES Abroad Advisor - we zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen voor onze studenten.

 • Kunst
 • Bedrijf
 • Milieu
 • Immigratie

Partnerinstelling (en)

SKEMA Business School

SKEMA Business School is gevestigd in Sophia Antipolis en heeft zowel AACSB- als EQUIS-accreditatie. SKEMA is voor studenten die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap, innovatie, business, duurzaamheid en internationalisering.

Met hoge Financial Times-ranglijsten (6e in MSc Financial Markets

cursussen

Klassen variëren van 1-4 studiepunten, met de meeste cursussen elk 3 studiepunten.

 • SKEMA-cursuscatalogus 2019-2021
 • SKEMA-cursusbeschrijvingen 2019-2021

Excursies

Ook al begint je avontuur in alt = "Leuk, onze excursies en cursusgerelateerde reizen brengen je verder dan de stad om de cultuur en tradities van je gastland en verder te ontdekken. Deze reizen worden gedeeltelijk gesubsidieerd door IES Abroad . Hier zijn een paar mogelijke bestemmingen.

Marseille

3 dagen | Vallen

Ontdek de op een na grootste stad van Frankrijk en de grootste mediterrane haven. Met zijn gevarieerde bevolking, leert u over de immigrantenervaring in Frankrijk, evenals het maritieme erfgoed van de schilderachtige Vieux Port (oude haven) van deze oude stad.

Coeur Riviera

1 dag | Vallen

Verken de Franse Rivièra tussen alt = "Nice en de Italiaanse grens, inclusief forten, hooggelegen dorpen en badplaatsen.

Italiaanse grenssteden

1 dag | Vallen

Bezoek een paar buiten de gebaande paden Italiaanse middeleeuwse dorpen, waaronder Bussana Vecchia, Rocchetta Nervina en Dolceacqua.

Opmerking: IES Abroad -excursies, activiteiten en verblijfsduur kunnen variëren afhankelijk van de looptijd en beschikbaarheid.

Cursusgerelateerde reizen

Cursusgerelateerde reizen worden georganiseerd als een integraal onderdeel van de IES Abroad cursussen en dragen bij tot een algemene kennis van de Franse cultuur en samenleving. Deelname is gebaseerd op cursusregistratie. Studenten die niet zijn ingeschreven voor deze lessen kunnen deelnemen (op basis van beschikbare ruimte) voor een extra vergoeding. Mogelijke cursusgerelateerde reizen zijn hieronder opgesomd:

sospel

Bezoek het historische dorp Sospel, weggestopt in de bergen langs de Frans-Italiaanse grens. U krijgt de gelegenheid om de lokale olijven te oogsten die naar de molen worden gestuurd om olijfolie te produceren.

Ventimiglia

Ventimiglia is de eerste stad over de grens van Frankrijk naar Italië. Het charmante stadje Riviera is ook een grens van de immigratiecrisis. Je bezoekt het Italiaanse Rode Kruis en leert over hun humanitaire hulpverlening.

Dagelijks leven

Onderdeel van het zich thuis voelen in alt = "Nice doet ons best om je te helpen je veilig en verzorgd te voelen. Of het nu het oriëntatieprogramma is dat je voorbereidt op wat je te wachten staat, je huisvesting die goed gelegen en comfortabel is, of het veld reizen die je naar plaatsen buiten de gebaande paden brengen - we hebben allemaal te maken met onze studentenservices.

oriëntering

IES Abroad Orientation

Het programma begint met een driedaagse oriëntatie die je laat kennismaken met de IES Abroad alt = "Aardig personeel, je medestudenten, en de stad en cultuur van alt =" Nice. Een dag zal worden doorgebracht met het verkennen van de prachtige regio van de Provence, met stops bij middeleeuwse dorpen, een rondleiding door een snoepfabriek, een reis naar een werkende parfumerie en meer.

Onze allesomvattende oriëntatie

Na de oriëntatie van IES Abroad studenten die geïnteresseerd zijn in SKEMA Business School-cursussen een rondleiding op de SKEMA-campus en een overzicht van het academische aanbod van SKEMA.

behuizing

We willen ervoor zorgen dat uw grootste uitdaging is om te bepalen welke monumenten het eerst moeten worden bekeken of om het beste café te ontdekken - zonder een plek te vinden om te wonen waar u zich op uw gemak voelt. We doen ons best om huisvesting te vinden die een afspiegeling is van hoe de lokale studenten leven. Ons doel is dat wanneer u vertrekt alt = "Nice, het als thuis zal voelen.

Gastgezinnen - Woon in een Frans huis in alt = "Leuk bij een lokale familie. In elk huis wonen een of twee studenten. Je krijgt dagelijks ontbijt en vijf avondmaaltijden per week. Wasgoed en WiFi zijn inbegrepen.

Appartementen - Appartementen zijn beschikbaar in de hele stad. De volledig uitgeruste appartementen huisvesten andere IES Abroad studenten. Wasmachines zijn beschikbaar in of nabij het gebouw. Er worden geen maaltijden verstrekt.

Residence Halls - The Student Factory ligt op 15 minuten lopen van het IES Abroad alt = "Nice Centre. Deze privéstudio's beschikken over een volledig uitgeruste kitchenette en een eigen badkamer. Er zijn wasfaciliteiten op het terrein. Geen maaltijden inbegrepen.

Buitenschoolse activiteiten

Herdefinieer de manier waarop je leeft en leert in alt = "Leuk door onze culturele evenementen, zoals:

 • Bezoeken aan lokale kunstmusea
 • Rondleidingen over parfumerieën
 • Regionale kooklessen
 • kajakken
 • Vrijwilligerskansen

Vrijwilliger in het buitenland

Wanneer je vrijwilligerswerk doet in alt = "Leuk, heb je de kans om een verschil te maken in de lokale gemeenschap terwijl je nieuwe mensen ontmoet en een nieuw perspectief op de wereld krijgt. Als je gepassioneerd bent door vrijwilligerswerk in het buitenland, laat het personeel dan gewoon weten aan het begin van je termijn. Vrijwilligerswerk in alt = "Leuk zijn:

 • Dierenasiel
 • Kringloopwinkel
 • Humanitaire hulp
 • Soepkeuken

Kosten

Beschouw deze prijzen als een startpunt. We moedigen u aan om contact op te nemen met uw studiebureau in het buitenland om de werkelijke kosten voor u te bepalen, rekening houdend met financiële hulp, studiebeurzen, uw thuisschoolbeleid en andere factoren.

Lente 2020

Termijn onderwijs Behuizing Verzekering Totaal
Lente 2020 $ 12.860 $ 4095 $ 230 $ 17.185

Academiejaar

Termijn onderwijs Behuizing Verzekering Totaal
Lente 2020 $ 22.685 $ 8.085 $ 455 $ 31.225

Beurzen

Programma-specifieke beurzen

Robert McNeill Need-Based International Business Scholarship

Tot $ 3.000; jaarlijks toegekend aan 2 studenten.

Deze beurs is genoemd ter ere van Robert McNeill, 25 jaar lid van de Raad van Bestuur van IES Abroad (6 jaar als voorzitter). Open voor studenten die interesse hebben in internationaal zakendoen. Majors kunnen management, marketing, economie, financiën, internationale relaties en sociale en gedragswetenschappen zijn.

Studeer in het buitenland voor toekomstige ingenieurs

Tot $ 10.000; jaarlijks toegekend aan 6 studenten.

De Study Abroad Scholarship for Future Engineers is opgericht door een anonieme donor om meer technische studenten aan te moedigen om de verrijkende, levensveranderende ervaring van studeren in het buitenland te hebben.

Ons centrum

Het IES Abroad Center is strategisch gelegen in het hart van alt = "Nice en nabij openbaar vervoer. Kenmerken omvatten:

 • Hoge snelheid internet
 • klaslokalen
 • kantoren
 • Studenten Lounge
 • Printer toegang
Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectation ... Lees meer

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectations. Our goal is to rock the world of some 6,000 study abroad students every year. Lees Minder
Chicago , Amsterdam , Arles , Auckland , Barcelona , Beijing , Berlijn , Buenos Aires , Kaapstad , Christchurch , Dublin , Freiburg , Granada , Londen , Madrid , Milaan , Nagoya , Nantes , New York , Leuk , Parijs , Oxford , Quito , Rabat , Rome , Salamanca , Santiago , Sjanghai , Siena , Sydney , Tokyo , Puerto Ayora , Wenen , Hong Kong , Puerto Baquerizo Moreno , Cambridge + 35 Meer Minder